pondělí 21. května 2012

JAK NA PLÍSEŇ ?

Fakt je že mě to vlhko a plesnivění věcí,které zachraňuji, nebo se o to stále snažím dost ubíjí. Kupuji zatím jen čistící přípravek na dlaždičky s obsahem chloru, který když jsem před malováním nastříkal na zeď tak plíseň zmizela. Je to vždycky jen tak někde lokálně a pak mi to skočí na pásek, tašku na noťas, kšiltovku, krosnu a já to dokola co 2-3dny otírám namočeným hadrem v příslušném roztoku.
Z oblečení jsem už odepsal jedno triko a kšiltovku a za nedlouho půjde asi jedna košile. Nakonec pomůže to že to na sluníčku vysuším a nastrkám oblečení do vakuboxů v kterých jsem to dovez abych to do té krosny dostal. Protože mě nic lepšího nenapadá.
Uvidím jak to tady bude v zimě, tedy červenec a srpen protože přes noc tu bývá už trochu chladněji.A toto je jedna z věcí ,která mě tu dostí pálí. A jestli tu nechci zplesnivět, tak jí musím vyřešit.
Takže každá rada je tu vítaná.
Když je slunce venku tak je to dobrý, hřeje hezky, do baráku, kterej je ve stímu stromů se však nedostane. V baráku odhaduji teplotu tak na 18stupňů v noci méňě což v létě bude určitě příjemné , ale co s nadcházející zimou? Takže úkol je jasnej a to je zbavit se plísně.
Kdyby měl někdo nápad tak sem s ním :-)

4 komentáře:

  1. musíš větrat.. takže buď nejaký permanentně puštěný ventilator a nebo klimoška.

    OdpovědětVymazat
  2. Vítám tě tu mezi námi.Klimoška tu nehrozí, větrák mám :-), stejně jako otevřeno celý den kde se dá, aby byl průvan.
    Pravda je že ten větrák poslední dobou moc nezapínám, protože ho podezřívám z rozšiřování nákazy. Krosnu jsem pověsil ven na terasu a je stejně chlupatá za 3dny. Zkusím ten větrák pustit na pořád no. Díky

    OdpovědětVymazat
  3. To bych rád, mám všechno otevřený dokořán, ale musím kostatovat, že když tu zafouká větřík, tak to jen když začne pršet. Navíc jsem ve stínu pod stromy :-) větrák nejdřív vyčistím, propláchnu tou sračkou co mám a pak pustím. Ale myslím si, že už to likviduju, že to bylo na zdech a já tu stříkám brazilský savo jak zběsilej. Zatím s úspěchem. Tak se uvidí... kluci větrám celý den.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj