středa 2. května 2012

ČESKÁ KORUNA POSÍLILA


Dneska „konečně“ vylezlo sluníčko, ačkoliv včerejší zprávy byli jiné, už je 25stupňů, tak prádlo rychle ven ať se suší. Taky jsem si rozhodil nějak spánek, protože už dvě noci po sobě jsem usnul když už bylo zase venku světlo a vzhledem k tomu, že je dneska pěkně, káva je vařená a voní hezky :-) J.  Je tu i filip, který donesl matroš a bude se pokračovat dále tím brazilským tempem „amanha“.

Koukám se tady na kurz místní měny vůči koruně a k ránu se vyšplhal o skoro deset halířů nahoru. BRL/CZK (to znamená, že CZK oslabuje). Mám to tady na ploše už pár dní a tak +- to kolísá stejně, takže normál. Ale dalo by se spekulovat  :-)
 
Když je to sluníčko tak je to hned veselejší… a líp se všechno dělá,  je to asi tím, že nás dobíjí nějakou energiií nebo co, ale když se člověk zamyslí, tak zase moc slunce unavuje a brazilce obzvlášť.
Malý neduh toho všeho je že se zase objevilo, tisíce komárů a už jsem zase poštípanej, jak lační po krvi. Je 2.5. a aniž bych musel, tak jsem zaplatil nájem dopředu, protože si myslím, že se zase na chvilku rozběhnou práce a navíc bych to stejně musel zacálovat, tak nějakých pár dní předem nikoho nevytrhne a N. to potěší, respektive potěšilo.

Na farmě vládne pohoda a je to znát. N. byla u syna s celou rodinkou, když byly ty svátky a tak je asi všechno na povrchu v pořádku. Filip, mi mění v koupelně (ve sprcháči jednu dlaždičku) a je to filip co Vám mám povídat. Nechal tam plastovou rohožku protiskluzovou na které stojím, když se sprchuji a jede ten svůj úkol. Když jí vykutal a přiložil novou, tak zjistil, že se musí o 3cm podélně říznout a tak sedl na kolo a jel jí nechat někam uříznout. Jsem zvědavej co doveze a jestli ještě dneska přijede.
Je vidět že se jako snaží, fakt to tam vidím, a nebo je to dobrej hráč a předstírá i to snažení, ale je to chlapík, kterej už má fakt hodně za sebou a s tím nářadím co tu dělá, se občas divím, protože pokud něco dělám a mám z toho obživu, tak bych si ten svůj vercajk kousek po kousku budoval, doplňoval atd… Nevím, ty poměry tady jak dlouho tu je, jak dlouho pro N. pracuje a kolik ho platí…, ale je to fakt snaživec v brazilským stylu bez kloudnýho nářadí. No vidím, že mě nemine si koupit nějakej ten šroubovák a kladívko. Pilku mám a jednoho dne jim tu zahradu tady pěkně prořežu, jako správnej  „Mičurin“ páč ty seschlý listy z palem a různých stromů co ani neznám to tu dost hyzdí a nikomu to tady nevadí.
Dnes jsem tu 21den v tom baráčku a spotřeba mé energie, mírně vzrostla sušení větrákem a nákupem kávovaru a kontaktního grilu.  Jsem za 21dní na 30kwh… Jdu si natrhat mandarinky a jestli se filip vrátí, půjčím si od něj kolo a pojedu dnes na nákup na kole :-) ať je změna. 

PS: za hodinu je zase kurz tam kde začal ráno :-) takže klesnul, koruna posílila :-)

1 komentář:

  1. Norma si koupila wifi, nevím jestli kvůli mě nebo proč jako, ale přišla mi říct heslo :-) Tak jsem jí poděkoval a palec nahoru. Nebudu jí říkat, že to nepotřebuji, páč jsem na tom kabelu od nich píchlej na svojí wifi. Ta jejich je dost slabá zdá se, protože i signálje od nich slabej a přitom je to kousek... rychlost měření z brazilského netu mě překvapila, je to asi fake :-), hlavně když to funguje a jede.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj