úterý 10. července 2012

IPANEMA A TUČNÁCI NA PLÁŽI

Včera v noci jsem si myslel, že umrznu a ještě že hřál počítač, zima byla poměrně velká si zatím největší co jsem  kdy zažil a proto jsem byl rád, že jsem mohl dnes pracovat venku při 23st i když předpověd"brazilská" slibovala 29st. No dneska v noci má být i větší zima než včera, tedy 14st. Myslím, že jsem měl včera v noci v baráku kolem 15,16st a při té vlhkosti tady se to jevý opravdu méně.Mikina a tepláky to jistili celou noc:-) a tak jsem to přežil. V noci přestala jít tady na farmě v jednom baráku elektrika a tak se tu natahoval prodlužovák od N. a přenášely věci z lednice. Ráno jsem zjistil, páč včera jsem nechtěl být jak "stará Kelišová", že vedení do baráku čítající 2dráty překousalo nějaký zvíře a stala se "bicho". Tak jsem si trochu "Mordemy" zamaloval na společném pozemku a pak jsem pomáhal Filipovi vykopat dráty ze země, protože se napojil ten barák na ty dráty ze země. Takže ještě netuším, že by to byla nějaká černota, ale je to prostě tak, taky jsem narazil na místo na zahradě, kde jsem ještě nebyl a zjistil jsem, že jsou tam vykopané různé díry a zvláštní systém přepadů a řekl bych že tam jde voda z odpadů a z WC. No nechápu ten systém, ale snad na to jednou přijdu.Páč hovnocus sem nejezdí a je mi to záhadou a navíc pochybuju že tady v ulici je kanalizace. Jinak kanalizace jako taková je v Brazílii dosti mizerná a když prší hodně, tak zdejší kanály nestíhají.
Takže elektrika zapojená zatím provizorně a práce co se měla udělat venku udělaná. Filip za mnou přišel, že bych měl malovat jako za prašule a tak jsem mu řekl, že klidně budu, at to dá vědět dál a dám mu za to nějakou pětku, tak uvidíme jakej to bude mít dopad:-)
Je večer zase tma a začíná být kosa, pokud to bude horší jak včera, mám plán, že nechám kávovarem protíct vodu a naleju jí do petky, kterou šoupnu pod deku a následně se dá zapnout ještě gril :-)

Jinak k nám věřte nevěřte připlavali tučnáci a jsou na IPANEMĚ , no ztratili se co se dá dělat:-)

2 komentáře:

  1. Ne, nezabloudili, tučňáci tu bývaj prej každej rok. Protože u nás je pořád ke třiceti odpoledne ( až na poslední dva dny ) tak se čvachtáme chvíli v moři každej den a několikrát pádloval okolo nás a na zahejbání prstama pod vodou připlaval na půl metru. Kluci měli vánoce.
    Úplně z blízka si je mohli prohlídnout když je včera vyplavilo moře ( 3 kusy) čerstvě mrtvý. Myslim že se zamotali do sítí a utopili. Škola života. Mrňous říkal že umřeli protože museli.

    Dešťová kanalizace není kanalizace. Jsou to rádoby vsakovací jímky uložený v písku. Vyberou bagrem díru, daj 120cítku betonovou rouru asi dva m dlouhou na výšku do tý díry a zasypou pískem. Pak na to vyzdí chlívek na úroveň vozovky a poklopí beton desku. Nad vozovkou vznikne štěrbinová vpusť. Může to fungovat pro okamžitej odtok s kanálovýn efektem jen na malý deště. Většinou je to jen cesta kudy voda odtýká a pomalu se tudy vsakujou jezera ze silnic. Asi to funguje jen na pískovým podloží, tady to tak je.

    Domovní odpady jsou řešený stejně. Septiky nemaj dno.

    Zkoušim rozležet asi slepák, nežeru a nejde mi nic dělat tak sorry za ty romány

    OdpovědětVymazat
  2. Nemusiš se Breguino omlouvat za komentář, aspon to tu žije :-).
    Tučnáci jsou v brazil dobrý, když si zajdou vykoupat na pláž. Já tu po pravdě v moři ještě ani nebyl, no zatím mě to nějak extrémě neláká a je co dělat, ten čas taky přijde až to tu bude komplet.No ale koupat se s tučnákama musí bejt prostě super zážitek :-), kort pro děti.

    S těma betonovejma rourama jsem se setkal u nás když dělali tu silnici , ale nevšiml jsem si že to nemaj pospojovaný, ale asi to je jak říkáš, když nad tím přemejšlím. Jnak na zahradě máme celou řadu dír, pospojovanýc plastovejma trubkama a udělanej jako přepad, odpad, ze dřezu mi teče záhadně pod barákdo jakési jímky, a dál nevím... Jen bud už necítím, nebo to nesmrdí.

    Rozležet slepák není zrovna dvakrát moudrý, (ale asi patříš k těm chlapíkům co berou doktora až když je jim fakt na umření), ale říká se (babská rada), že když si poskočíš třeba z posledního schodu a píchne tě tam tak je to slepák. Rozhodně nepříjemná věc čoveče a byl bych radši kdyby to slepák nebyl.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj