pátek 29. června 2012

PRÁZDNINY

Dneska je pátek , děti dostali vysvědčení a odjíždí se hromadně na dovolené... ano tak to vypadá nyní asi v ČR. Za to u nás na vesnici to žije normálním životem. Cesta(rozšířená silnice) k nám je již hotová a už zbývá jak jsem psal, jen přehodit ty dráty elektrického vedení ze sloupů co stojí u prostřed silnice a staré sloupy zlikvidovat a zalít záplaty asfaltu.
Nechci to zakřiknout, ale počasí vypadá že si již trochu umoudřilo a už tolika neprší, jen někdy přes noc. Přes den bývá kolem 25 stupňů, takže je tu nyní míň než máte vy v ČR, kde má být začátek prázdnin co se do počasí týče nejteplejší za posledních 100let. To jsou mi předpovědi :-).

Při posledním nákupu v centru jsem si koupil nějakou sadičku nářadí, hlavně šroubováků, abych tu mohl pokračovat s další prácičkou, tak budu rozebírat dnes okna abych je mohl trochu natřít. No a někde musím ještě trochu zasádrovat poničenou zeď před finální malbou posledního pokoje :-).
Takže zbyde už jen zkulturnit kuchyně a pak zařizování.(do vánoc bude jistě hotovo :-) )

Nedávno mi byl doporučen jeden dokument v portugalštině o jednom příběhu z favely a tak kdo má zájem tak si stáhněte FAVELA RISING, najdete to na netu třeba i na uloz.to. A da se to na netu najít i v s anglickýma titulkama. Zajímavej příběh z favely, který nastíní místní poměry , člověk trafficant(dealer drog) a policie v Riu, která se stím moc ve favele nesere jak je vidět. Styl když se kácí les ...., no jo no. Jen tak pro zajímavost, jedná se o extrém, který tady normálně (tím mslím u nás) nepřichází v úvahu. Fakt by člověk musel být v takovéto favele, kde dnes již téměř všechny maj pod kontrolou policajti. Ale je poučný to vidět no... jak to chodí, chodilo před pár lety.

No tak stahujte, dívejte se a já jdu zase pracovat


1 komentář:

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and
    found that it's truly informative. I'm gonna watch out for
    brussels. I will be grateful if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing.
    Cheers!
    Also visit my web page ; Skoda Biernaowski

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj