neděle 10. června 2012

BRAZILSKÁ VÝBAVA

Mám jednu takovou veselou příhodu se skříní, ale zvěřejňovat jí tady zatím nebudu, nicméně bych chtěl dnes nastínit, z čím tu většina řemeslníků asi tak pracuje. Jejich nářadí je řekl bych nedostatečné VIZ RUČNÍ PILA na obrázku, kde držíte zasunuté dráty v prodlužce a když ho vemete do ruky a chcete něco udělat, tak vás ta ruka zákonitě trochu brní :-)
Toto jsou fotky z prvních dnů prožitých v Brazílii a pravda je, že to není pravidlo, ale dle mých zkušeností je to tak půl na půl s  vybavením řemeslníků. Vůbec bych řekl, že se tu moc jako s nějakou bezpečností práce neserou, páč co tady byli ty kluci elektrikářský, kteří ještě do dneš nepřišli, tak se tu v těch obnažených drátech hrabali ručně bez dalších pomůcek a mě se včera podařilo o dva dráty zavadit a trochu se zajiskřilo. Nicméně jsem byl a asi jsem ještě trochu přiotrávenej těma sračkama s tím chlorem čím tady stříkám zdi proti plísni. Celou noc mi bylo blbě a rýma jak sviňa. Teď musím zeklepat páč je mi podstatně lépe. Přestěhoval jsem se do jednoho téměř hotového pokoje a tam se mi spalo hůř no, ale jak jsem psal byl jsem asi trochu přiotrávenej.. .
Dnes jsem natahoval další zeď a za další dva dny udělám komplet celou další místnost tak aby, byla čistá a připravená na elektrikáře a nábytek :-). Nyní mám zase materiál a můžu makat řekl bych celý týden. Do toho se musím pomalu připravovat na cestu do Paraguaye, kam se musím vydat z jistých důvodů.
Takže pro představu jak to tu na vesnici chodí s nářadím, tady máte pár fotek :-)
Toto je koncovka místní ruční pily, prostě zasuneš dráty do do prodlužky držíš a řežeš... jednoduché:-)
Jinak koncovka stojí asi 3-5BRL takže fakt paráda...........
Toto je místní obchod, kde Vám nařežou dřevo(dřevotřísky), prodaj dveře, kliky, madla, posuvný kování, nářadí profi a mnoho dalšího........................  takový ráj pro kutily a profesionály :-)
Taky už mají taky křížové šrouby a mnoho dalších vychytávek na které jsme v evropě zvyklí.




4 komentáře:

  1. Tak to se máš na co těšit v Paraguay. Předpokládám že tam jedeš něco nakoupit, většina brazilců tam jezdí na nákupy čínského zboží, které je tam relativně levné (ale nic extra).
    Jinak život se tam na ulici projevuje v celé své špinavé kráse, zbraně, drogy, hnus z první ruky, proti Brazil docela šok :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na nákupy tam nejedu, ten výlet je daleko prostší :-), ale o tom jindy. Ty jsi také v Brazil ?, nebo jsi tu pobýval?
    Nyní mám druhý den docela problém s vypadáváním netu sakra a pořád střídavě leje. Teď bylo od rána hezky a foukal vítr, nešel pro změnu proud a najednou ho pustili a začlo pršet jak blázen, extrém no.
    Paraguay bude zajímavá, ale jedu jen na okraj. Třeba něco napíšu i sem z té cesty necesty

    OdpovědětVymazat
  3. Pár měsíců jsem bydlel s Brazilkou :) A tak nějak cítím že je jen otázkou času než se tam vrátím.
    Tak Vás kluky natajno sleduju a obdivuju, zatím jen z teplíčka domova.

    OdpovědětVymazat
  4. V prvé řadě tě tady na blogu vítám posledně jsem zapoměl:-)
    S Brazilkou :-), tak to budeš moci přinést nějaké kulturní zkušenosti a poznatky :-). Citíš to tak že bude Brazílie na podruhé..., kde si se zdržoval při svém pobytu tady?

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj