pátek 27. dubna 2012

JÍZDA NA ČERNO

Takže sláva hurá, materiál Norma zase nějakej dovezla, bude se pokračovat. Sedl jsem si s ní a s palcema nahoru a google překladačem :-), si vysvětlil postup prací, jak má plán a jak co dělat. Měl jsem malé připomínky k tomu a tak věřím, že je zváží a zahrne do svého plánu jak pokračovat.

Včera jak jsem psal, po 22té když jsem se vrátil z nákupu proběhla oslavička mého měsíce v BRASIL teplými toustíčky a káva proběhla až dnes ráno a trvalo to až do teď. Na terase jsem však neseděl, ale trochu se snažím pracovat na všech frontách a navíc jsou přeháňky ,  pro změnu,  zase. Včera jsem si vzal jen hotovost s rezervou bez karty a když jsem  byl v tom obchůdku, tak jsem ještě koupil prkýnko abych mohl na něčem krájet a praštil mě tam takovej povlak na sedačku a tak jsem ho vzal aby ta zděděná sedačka nebyla jen dekorace. Trochu jsem jí (lehce jakože přepral) vyfoukal větrákem od normy a povlak natáhnul. Výsledek je zde a norma bude mít  určitě zase radost jako blázen.

No ale když jsem koupil povlak, tak mi zůstalo jen pár drobných a chtěl jsem si ještě koupit to kafe , cukr a tousťák a sýr, abych to neodkládal na dnešek. Naštěstí mi zbylo akorát, tedy udělal jsem nákup bez sýra akdyž zbylo tak jak malej kluk jsem spočítal drobný a šel ještě koupit sýr za poslední 3,60 co jsem měl u sebe a štastněj jako blecha si to štrádoval s nákupem domů.(s igelitkama v ruce)

Včera bylo celej den hezky a prádlo uschlo skoro hned a když jsem se večer rozhodl jít na nákup, tak asi 300metrů před jakože zastávkou autobusu začlo tak šíleně chcát, že jsem byl za minutu úplně mokrej. Měl jsem sebou jenom 20BRL a když jsem nastoupil do busu RIO, tedy velkýho tak mi pokladní nemohla vrátit a že si mám sednout jako dopředu před turniket, který tedy neotočila a až bude mít peníze na zpět že mi to vrátí. Tak jsem jak uličník seděl ve předu hned za řidičem a lidi nastupovali a k mé smůle měli všichni místní OPENCARD a pokladní furt neměla nazpátek. No a když autobus jel jakože už jiným směrem než jsem potřeboval tak jí říkám, že zaplatím a ona, že nemá a já že potřebuji tady vystoupit a ona ať se zeptám teda řidiče jestli mě pustí a já se ho ptám a on palec nahoru a VALEU, já palec nahoru a OBRIGADO.  A tak jsem jel normálně NAČERNO páč neměli na vrácení.

 No a pak druhej spoj minibus páč jsem jel sám, ale asi by to udělal i s lidma to se mnou natáhl asi o 500 metrů k další vracečce( tady jak jsou ty ulice víceproudové, tak asi po 500m nebo i po více máš jako vracečku na druhou stranu páč jsou tady 3-4 proudy jedním směrem, někdy i jakože 2x a pak druhým směrem. No a tam mi zabrzdil vyhodil dal palec nahoru a širokej úsměv a bylo vymalováno. Včera to prostě byl jeden z těch lepších brazilských dnů. A myslím, že začínám i víc rozumět, jsou to ale věci…

No můj nově vytuněnej gauč....

2 komentáře:

  1. co se děje? Od pátku nic novýho? Chci číst novinky a ty jsi zticha.Nestalo se ti nic? Si dělam starost, fakt upřimně.Snad se tedy brzo ozveš a já se opět troch vzdělám.Tak servus

    OdpovědětVymazat
  2. No veci se maj tak, jak jsem vyhlasil do sveta, ze jsem na netu 24hod tak to trvalo dva dny a jiz treti den jsem bez netu, norma odjela na prodlouzenej vikend asi pac tu nejsou a bud mne mladej vytahl kabel, nebo to vypl kdyz odjel pac mi nejde do routru signal od doby co odjeli.
    takze jednu chvilu mas a druhou nemas to je tak proste. Doufam, ze se zejtra vrati a bude to ok.

    No a taky tu dost, ale dost prsi. A neboj se prispevky pisu i kdyz zatim nejsou videt. Ale je videt, jak je clovek zavyslej na ty siti :[.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj