pátek 30. března 2012

BYDLENÍ V BRAZÍLII

V první řadě je potřeba si najít slušný bydlení  a tak jsem se do toho pustil. Kde je něco k pronájmu poznáš tak, že je to nejlépe na okně, balkoně, nebo někde vylepený.  Pak si tedy naťukáš číslo a voláš.
Prošel  jsem celou jednu čtvrť, kde jsem si myslel, že bych mohl jakože  bydlet. Myslel jsem si to v Čechách a jak to bývá skutečnost je jiná.Nakonec to dopadlo tak, že jsem sedl k všemocnému internetu a hledal. Netrvalo dlouho a našel něco super co by mi vyhovovalo i cena byla dobrá.
Druhý den, jsem se tedy vydal na obhlídku zmíněného a po cestě tam jsem zkouknul ještě další tři štace, jedna by možná taky šla. No dorazil jsem na místo určení a fotky jakože odovidali reálu až na ten výhled na moře to je blbost, když je moře pár kiláků od.  Já ale nepřijel surfovat na pláži a tak je mi to celkem jedno. Prováděla mne postarší dáma jménem NORMA  a byla staršně upovídaná a půlku, možní víc než půlku věcí jsem vůbec nerozuměl. No to podstatný bylo, že vyfotila svůj barák protože je hezčí a ten co nabízí k nájmu je potřeba lehce zrekonstruovat a nejlepší by bylo kdybych se toho jakože ujal já a ona mi sníží nájem. Proč ne souhlasím, táta mi sice vždycky říkal „ nakrm prase a na nic nešahej“ a my žádného čuníka nikdy neměli. Ale nejsem zase takový budižkničemu a ve srovnání se zdeší manuální třídou, dle toho co jsem zde viděl, bych možná patřil mezi zaměstnace měsíce. Už mám na toto téma příběh, ale o tom později.
Takže byla hozená nabídka a docela si mi to zamlouvalo… klidně si manuálně odpočinu a zase to není takový problém si něco poopravit když má člověk nářadí teda, že já žádný nemám to jsem opravdu nenaložil. Tedy paní Norma mi říkala, že je to super a že jsem EVROPAN atd… . Pokud nejsi blbej ( jakože jsem býval) víš, že pokud něco nemáš, tak to nemáš a ostatní je jen iluze. No a já už v jedný žil. Teď to cítím a vnímám jinak.
No a tak bylo dohodnuto, že se ozvu do pátku. Volal jsem dnes, to je čtvrtek a paní Norma si to se synem vymysleli trochu jinak než bylo dohodnuto a rozehráli se mnou hru, tak co teď.
Tedy HRAJEM !!!
Je to tu krásný, lidi se na Vás smějou  a palcujou (palec nahoru) a prostě se baví tím, jak si hrajou.
Zítra se vydám na to místo, kde bydlí paní NORMA a  projdu to tam, určitě není sama jediná ,kdo hledá trochu peněz z nájmu, který si můžu dovolit.
Paní NORMA tedy vymyslela se synem, že bych jim dal 3x nájem do  předu a za to že oni udělají rekonstrukci  do 15dnů ( no při místních podmínkách je to sci-fi) za patnáct dnů nedovezou ani materiál.
Původní dohoda zněla totiž tak, že jim zaplatím 3 měsíce depozit, 1měsíc výši dohodnutého nájmu a pak budu provádět rekonstrukci a platit jen poloviční nájem.... což se mi zamlouvalo opravdu dost dobře.
Takže hra je rozehraná a když jsem jí řekl, že již taky mám něco v záloze tak na tom musím zamakat.
Pravda je že bych to asi vzal i za tu dohodnutou cenu původní co byla v inzerátu na netu.(Protože další věc na co si tu hrajou je nějaké číslo CPF, které tu dostávají i cizinci, je to nějaké jakoby rodné číslo. No tak mi můžete tak maximálně držet palce a vy co mě znáte obzvlášť, protože je to přijatelný hnízdo i s hostinským pokojem. Upozorňuji, že žádný luxus. Ale střecha nad hlavou na klidném relativně bezpečném místě.(pokud se k vám nepřiplazí had, nebo Vám něšlukne něco opice)
Tak jdu na procházku po té čtvrti a donesu nějaké foto - fotím tu zásadně mobilem protože o foťák tu přijdeš docela rychle, to je tedy interpretace z přečteného materiálu co jsem měl k dispo.





Zde jsou fotky pro představu jak to tam asi je, samozřejmě že jen pár, nemám zájem aby to někdo hledal. To není moje přání.


5 komentářů:

  1. tyjo CPF je dobre mit, aby sis moh neco koupit...
    Je to jednoduche, zajdi do Banco do Brasil rekni, ze chces zaplatit poplatek za CPF a potom s nim dojdi do nejblizsiho Receita, coz je financak. Je to poser, ale mit to nejspis musis, jinak si neskrtnes. Nebo skrtnes, ale s velkyma problemama a to co ti normalne zabere 2 dny ti zabere 4 :))

    Ale nejspis bych ti to nemel rikat, abys na to prisel sam a uzil si to dobrodruzstvi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji ti za radu, každá rada drahá zdá se a pokud to je, tak jak to máš vyzkoušené, ušetřil jsi mi čas. Hodlám si najít bydlení, skoro se to daří a dokonce u 3 místních jim to že nemám CPF (zatím nevadí), uvidíme jak se situace vyvrbí... nechme se překvapit. Ještě jednou díky. Každopádně dám vědět jak jsem pokročil.

    OdpovědětVymazat
  3. Casem budou chtit RNE, bankovni ucet, oddaci list a miliardu uplnych hovadin. Na necem se dohodnes - NEPLATI to, dokud to fakt nemas. At se dohodnes s zenskou na pronajem nebo s hlavounem v bance. Nic nefunguje. Nic neslav, dokud to neni. Dostanou me na to vzdycky a znova. Clovek se jakoby snazi prekonat jistou hranici, kde uz to jakoze bude ok a mas neco, kde stojis nohama na zemi. Problem je, ze takovy bod zde neexistuje (mozna kdyz se zapojis do mistnich korupcnich oligarchickych struktur, coz par desitek let nehrozi a kvuli tomu tu asi nejsme).

    Adresu, jelikoz nemas, tak si zkus nejakou vymyslet (dej tam ten pronajem). V Santa Catarine po me chteli overeni majitele bytu, ze s tim souhlasi, v Niteroi to po me nechteli. V Banco do Brasil i u nich se tvar suverenne. V pocitaci na Receita federal nebudou moct najit Ceskou republiku. Maji to tam myslim ne pod Tcheco, ale pod Checo, tak jim s tim pichni.

    OdpovědětVymazat
  4. Máš pravdu zkoušel jsem si koupit místní sim a nebyl jsem úspěšný, když jsem je otravoval došli k možnosti, že by to šlo kdyby něco jako že s mojí kreditkou. Tak jsem se zbalil a odešel, mám ji na jiné jméno než je v pase, hodně identit.Takže na toto pořízení nepořízení se připravuji. Jsem docela splachovací a tak zjistím co to se mnou udělá. No každopádně fakt děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Koupit ji lze, nelze ji aktivovat. A i s CPF pokud potrebujes 3G net co nema tragicky FUPko je to spatny, prostoze se dostanes akorat k prepaidu.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj