neděle 8. dubna 2012

VELIKONOCE V BRAZÍLII (DEN č.13)

Jak jsem již přednesl moje CPF se v pátek ( tady je státní svátek) odložilo a tak a jak jsem zjistil, zítra už neslaví a jde se do práce, taky já vyrazím na svůj první náraz s místním úřadem, tedy doufám, že stihnu oba dva. Plán je a v hlavě jsem si to již taky po psychické stránce srovnal a jsem připraven, připraven na nejhorší. Jsem přeci v Brazílii.
Takže po té Vám dám určitě zprávu jak to celé proběhlo.

Jak jsem včera psal, tak jsem se dnes byl podívat na tu Temporadu a jsem tedy dost rozvyklanej a musím si ty informace setřídit, protože toto by mi vyhovovalo možná i víc co se týče krátkodobé budoucnosti, ale nebudu předbíhat co mě čeká a nechám si to pro Vás jako překvapení. Takže jsem se bavil jen se správcem(nebo domovníkem), protože majitel zatím není oni tu snad ty velikonoce slaví jakože dneska , že si dávají dárečky, tedy čokoládový vejce obřích(pštrosích rozměrů) nebo co.( No a taky je neděle a to si asi štrádujou na pláž odpočinout).  Dětem to dávají  do nějakých košíků a když se ráno probudí tak tam najdou vejce. Nevím zda to tak chodí i v chudších poměrech, ale myslím, že asi těžko, když vidím ty veselé děti i bez čokoládových vajíček. No to je ale úděl prostředí a když budou chtít, tak si spoustu věcí změní samy.

Včera jsem měl v hlavě tisíc myšlenek, nápadů a všechno se mi míchalo jak v míchačce malta. Navíc mi večer místní grilovači asi 20x zvali ať jdu grilovat a já je vždycky odmítl. No jsem tu trochu za exota, protože 90% místních chodí surfovat na moře a já tu celý dny sedím u PC. Dělám si legraci že taky surfuji :-) navíc čas tak nějak běží  a zítra to bude 14dní od mého přistání na místní kontinent.
Dneska dost lidí odjelo a tak jsme na šestce zase dva s místním brazilským chlapíkem, kterej pro změnu pořád telefonuje, nebo kouká na TV a nebo spí. Jeho roli zde, jsem ještě tak zcela nepochopil a tak s ním asi dám v nějaké pauze řeč, protože se potřebuji zdokonalovat v té místní zpívající, trochu šyšlající řeči. Můžu ale za sebe říct, že když jsem dneska poslouchal rozhovor(vím že se to nemá) tak jsme ke svému úžasu i chápal o čem se baví, takže že by pokrok ? 2 brazilské párečky co byli u nás na pokoji odjeli, byli  ze SAO PAULA a jeli jsem zřejmě za nočním životem, protože vždycky kolem 10té večer vypadli a pak kolem 5-6 přicházeli a v 9už byli na snídani a zase někam zmizeli. No a tak se se mnou přívětivě rozloučili, podání ruky , nevyslovení mého jména palce nahoru a od slečen políbení na obě tváře jako by jsme se znali od jaktěživ. Na to nejsem až tak z ČR zvyklej a vždycky jsem si tak nějak hlídal svojí osobní zónu. Tady jsou všichni tak osobní, že ti tu tvojí zónu narušují ani nevíš jak. No zatím to nepříjemné není, prostě jinej svět pro evropana...

Je můj čas a jdu pro denní dávku jídla. Cestou si budu tak přemejšlet a pozorovat co jsem zase přehlídnul.



6 komentářů:

  1. Patrne te opet okradam o to nejlepsi z Brazilie, ale jestli hodlas za jeden den stihnout BB a RF, tak na to zapomen. I kdyby to technicky bylo mozne, tak je to Brazilie a vse trva 10x dele.

    Ale tohle neni ani technicky mozne, uz jsem ti to psal. Po zaplaceni tech 5,75 BRL v BB a obdrzeni papiru musis cekat 24 hodin (ne 23 hodin!) na to, abys s tim zaplacenym papirem mohl jit na RF a oni te tam videli v systemu a vyplnili s tebou ten samy papir jeste jednou (resp. zadali totez do pocitace).

    Jinak u me tyhle velikonoce nemaji chybu, seslo se nekolik cisel: rok 2012, jezis kristus a mych 33 let a jeste nekolik cisel, ktera zahadne zacvakla v nejsilnejsich symbolech, ktera ale pro zmenu nesmim uvadet atd. Musim ihned do Ceska.

    Osobni zonu ti narusi brutalne a spada do toho i ten jejich livarskej zivot, kterej se tu pokusi o kazdyho. Samozrejme plati: prvni faze prijeti, 2. faze odmitnuti a 3. faze, ktera prijde nevim kdy, ze se v tom naucime fungovat a dodame do toho tu nasi Ceskou urputnost a univerzalnost pri reseni kazdeho problemu. At je nase skudlilska, ateisticka kultura jakakoliv, tak se do ty brazilsky hodi uplne nejvic, protoze je presnej opak.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak všechno nejlepší pokud slavíš teďka někdy 33. Já narozky nikdy moc neslavil, ale 30 a 33 jsem měl překvapení a musím říct, že dobrý:-)

    No a BB a RF jsem tedy mylně přiznám se chtěl zmáknout v jeden den. Nevadí udělám to jinak a díky za brzdu.(třeba bych byl první) No a pokud se numerologie záhadně zacvakla v nejsilnějších symbolech a je to pozitivní, je to ještě větší pecka. A když budeš v Čechách tak tam pozdravuj a řekni jim, že já jen tak nepřijedu, buhví jestli někdy.

    Osobní zóna, která je zde u mě narušena, mi zatím nijak jakože nevadí, takže ano stav přijetí, děti mně tu tahaj za ruce a ukazujou mi na jiné děti, blázen okolo mne chodí s šutrem v ruce a kdybych ho praštil tak už se asi nezvedne, ale praštil bych ho jako druhej(první by musel on) což ještě neudělal. V minibusu o 5lidí víc a máš holky na klíně, furt lepší než kluky. Takže je to přijetí něčeho na co jsem absolutně nemohl být připraven, protože tady to prostě tak je normální a o nic velkýho nejde.

    PS: zítra BB a radši jim teda nechám 2dny aby to na ně nebylo moc :-) mezi tím se snad už odstěhuji z hostelu popřípadě prodloužím o dva dny kontrakt.

    PPS: štastnou cestu a Happy Birthday

    OdpovědětVymazat
  3. Narozky samozrejme taky neslavim, jde o neco jineho. Ze se sesly urcity data pro urcity, ne zrovna vesely udalosti, o kterejch nemuzu mluvit. 33 uz mam davno za sebou, 34 klepe na dvere, ale jeste se to stihlo. Jednou snad napisu vic.

    "tady to prostě tak je normální" ... jo, je to normalni v Brazilii low cost, jsou jeste jine vrstvy brazilie a o to to je silenejsi, kdyz na ne clovek narazi... nevim jak u vas, ale tady lita cim dal vic vrtulniku a mam takovej pocit, ze ti tam nesedi na kline 16leta cernoska s lizatkem

    OdpovědětVymazat
  4. 16 s lizatkem urcite ne, to mas pravdu. Navíc že by to bylo prijemne se rict taky neda, ale normalni vyusteni situace, beze slov.Neprijemne taky ne. Vrtulniky jsem tu nejaky videl, ale tak 2 za den nic neobvykleho.
    No a s temi lety se tedy blizis ke me. Ja si zaklepu za chvilu 35 :-) a z toho plyne ze jsme jeste mlady kluci a 16lety cernosky se k nam nehodi.

    Ne zrovna vesely udalosti jsou nevesely udalosti, který se musi resit, tak drzim palce at, to zmaknes a uz vic o tom nebudeme mluvit.

    PS:Kdyby neco tak mam dve ruce a jednu hlavu, to jen kdyby neco....
    PPS: pisu to potme na netboku tak hacky carky neresim jsem rad ze vim kde jsou pismenka.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja bych rad mluvil, ale nemuzu. To jsou furt hry jinejch lidi a clovek je nemuze prervat (přeřvat i přervat) tim, ze bude rvat: kouknete na fake. Chuze na hrane to je.

    O svy hlave a rukou radsi nemluv, vim ze je mas, ale mame "schizoidni dohodu" o nasi oddelenosti. Vsak ja potrebuju opravit barak, uz na nem delal Brequinho, a asi bude delat dal, jestli budu vubec mit cas dat mu instrukce.

    Jenze, kdybys chtel helfovat, tak se neodstanem k "nezavislym" informacim. Musim prinzat, ze mam vseho nad hlavu, snazim se tu s babickou na navsteve delat vylety, je nejstastnejsi jak jsem ji za celej zivot videl a do toho vsechny ty ostatni veci -> super napor na palici. Tzn. ze fakt nevidim jak tady s nama vsema delat ty veci. Do toho srandy jakoze Brequinho mi nadava, ze jsem ho nenechal byt se rypat v hline a zapojil ho az prilis... moje chyba no. Ale potrebuju odstup, byt falesnej. Zase dobre zmatene veci :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jasně, rozumím.

    Oddělenost si chci užít bezesporu, páč v tom vidím součastnou realitu toho proč tu jsem. Musím toho taky spoustu zařídit a jsou věci o kterých nemůžu mluvit a rád bych. Prostě nemůžu. Jednou to ale přijde.

    Nevím proč, ale celej život se snažím nějak někomu pomoci a být užitečnej, říkal jsem si vždycky, udělej víc než by udělali ostatní, protože lidi jsou líní a ty, když uděláš jen o trochu víc,tak tě to o moc energie nepřipraví, když jsi v tom a z konečného výsledku máš lepší pocit, je to možná ta třešnička na dortu nebo tak něco...

    Každopádně chci zůstat tady jižněji, ale vím, že to není to místo co hledám, jen teď prostě musím někde na čas hodit kotvu a srovnat právě to co leze do palice a na palici a " schizoidni dohoda " platí. Většinu svého života jsem řešil problémy ostatních, aby vše tak nějak fungovalo a ono to dofungovalo a jeden se z toho posral a ostatní skočili na druhou vlnu.
    Jak bylo psáno je potřeba tvořit samostatné odpovědné jednotky, které budou schopny někdy možná synchronicitně kooperovat na velmi omezený čas, aby se to neposralo (hudba budoucnosti a v Brazilii možná utopie). Tížit se odpovědností druhých je sebevražda svého já.(na omezenou dobu se to dá přirovnat k masochismu, ale kde je ta hranice toho času, když se linčuješ a jsi linčován a jako masochistovi se ti to líbí)

    Nezaměřil jsem se na sebe a to hodlám udělat nyní a mám s tím hodně práce.

    Babičku dělej šťastnou, ale to ty moc dobře víš proč to tak dělat...

    Pojďme si udělat odstup a čím větší bude, tím to bude víc táhnout, ale pojďme to vydržet, aby zde vznikly ty informace, které tu vzniknout mohou...

    Buďme tedy závisle nezávislými pozorovateli :-)

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj