neděle 8. dubna 2012

SLEPICE Z PAŘÍŽSKÉ ULICE

Takže jestli si to dobře pamatuji tak je dnes sobota. Každý den abych měl pohyb tak si chodím kupovat vodu a něco k jídlu do místní pařížské ulice jak již tu bylo zmíněno.

Dnes cestou do pařížské jsem si všimnul na jednom vjezdu do dvora za zdí, že je tam k pronájmu ano LT zde je napsáno přímo TEMPORADA. Tedy jsem do polootevřených dvířek vlezl a nakouknul do dvora, respektive zahrádky. Nebylo to vůbec zlé, dokonce je zde i bazén a situačně je to blíž k centru, což ja asi jedno protože tady platíš 2,75BRL za tem minibus o konečné na konečnou. Ale tady si můžu dojít pěšky všude do 15minut. Takže jsem se zlomil vyfotil číslo a volám jak, co a za kolik, ačkoliv jsem byl už definitivně rozhodnutej pro tamten motorest.

Takže mě zajímá cena samo a pak situaci po prohlídce znova vyhodnotím. Myslím, že motorest mi neuteče jsou tam 4 a pořád volný a tak svitla zase kapka naděje na něco. Možná zase jen náhoda, protože okolo chodím už nějaký ten den a buď to tam dali někdy teď a nebo jsem slepý.

Dnes jsem si vzal sebou zase mobil, abych mohl něco vyfotit a hlavně jsem chtěl vyfotit slepice v pařížský, mezi hadrama, zubařema a kadeřnictvím a bufetama a prostě vším co tam je.

Dále začínám zjišťovat, že sandálky co jsem koupil upozorňují na to že jsem turista a vypadá to asi jako bych měl holinky a to samý s pantoflema co jsem si vzal jako druhou letní variantu, protože tady buď všichni veitnamky, nebo tenisky, popřípadě kravaťáci bez kravat kožené boty.  Takže si možná, možná pujdu koupit veitnamky i když je zaboha nesnáším jak to je mezi palcem a ukazovákem zařínutý a bude mne to srát. Takže se uvidí co vyhraje. Ale i v těch sandálkách je nyní teplo a horší je že mám hryzanec od komára přímo na nártu, kde je ten pásek a dře se to o sebe.

Dále jsem chtěl poukázat na to že tu rozváží vody ve velkých barelech kam si řekneš a jsou to opravdu především prodejci vod většinou nic jinýho nee ( jo lednice s cocacolou ). Alespoň tady a maj tam kluky co to hodí na kolo, nebo na motorku viz foto a dovezou ti to do baráku. Taky jsem dnes viděl chlapíka , kterej zde s pickapem jezdil po čtvrti a řvalo mu z auta, že plynový bomby a tak je tu měnil prázdný za plný a taky až do domu.

V neposlední řadě musím napsat, že jsem byl dnes pozván na BBQ tady u nás v hostelu, ale s palcem nahoru a s úsměvem jsem poděkoval, že mám práci a já jí mám ( a navíc jsem tak trochu samotář ). Důvodů je několik proč odmítnout i když se tu všichni na sebe smějeme.

Jo a ještě bych chtěl pro všechny co se chystáte do Brazilie a náhodou si přečtete tyto řádky, sdělit něco o bankomatech, protože mi to připadá důležitý. Do bankomatu zde ( zatím tedy u všech co jsem byl ) se strčí karta a v zápětí to na Vás chce aby jste ji vyndali.  Po té zadáváte pin již s kartou v ruce či peněžence a vybíráte. Tedy jinak než v ČR a v řadě zemí evropy.  To jsem chtěl napsat již dávno ale vždy zapomenu.

Jo a ještě jsem si vzpoměl na tuto malou příhodu u číňana, ke kterému chodím na kapsu s masem, nebo sýrem která je z těsta co my připomíná koblihy, ale je to na slano. Tak ten tam měl dneska buď syn ,nebo brácha kterej je zapsanej v knize rekordů protože to byl skřítek se špičatýma ušima  stál na baru na straně prodávajícího a hrál si s lidma tím způsobem, že házel časopis co byl pomali větší než on na zem a lidé dobří mu ho podávali, aby ho zase mohl hodit v zápětí na zem. Trochu psycho, ale měl z toho radost a tak mu to ty zákazníci dopřávali. Tam mě zaujala ještě jedna věc a protože nevím tak se ptám zda to někdo ví. Má tam takový přístroj něco jako lis či drtičku, do které strká asi 3/4metrové klacky, asi něco jako bambus, nebo co, to já právě nevím a na konci toho všeho vyteče 0,33 l nějakého moku a mě by zajímalo co to je, páč to musí být asi zdravý jako sviňa. Kdo to ví,ať odpoví :-)

Už třetí den se tam taky potuluje místní blázen, kterej tam na lidi hází kameny a klacky a nebo je tím mlátí a občas od někoho dostane na budku, ale pořád tam je a straší  s kamenem v ruce. Dnes tam lítal jen v trenýrkách, takže další psycho...


5 komentářů:

  1. Jen zas upresnim, tu kartu to chce vsunout a vysunout 2x. Bankomaty pro mezinarodni karty tam musi mit takova ty MC a VISA loga, vetsina bankomatu je nema a funguje jen na mistni karty. ALe i ty co funguji nekdy nefunguji. Nekdy nefunguji zamerne (v noci), nekdy ze slendrianu.

    Pokud chces usetrit za vodu, tak si kupuj ty barely. 20litru dobre vody stoji 3-5BRL, s dovozem za real navic. 3 BRL jinak stoji obcas i PETka vody.

    Jedinej problem je sehnat ten PRVNI barel. Vsichni je jen meni. Stoji cca 20 BRL. Jak kdo kdy ziskal prvni barel neni znamo, patrne se dedi.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano to jsem vlastně zapoměl, že musíš s kartou dvakrát.To je pravda, když jsem vybíral poprvé tak jsem si říkal a je to v prdeli tady nevyberu a tak na podruhé ano. Takže ten prvotní 3vteřinoví a co teď s eurama v kapse by to ještě šlo jsem si říkal. No to jsem si všiml že to je na výměnu, ale shodou okolností jsem viděl dneska mladý kluky co měli něco jako ten automat na vodu s barelem, takže asi tu letí ty automaty, který jsem tedy zatím nikde jen u toho kluka a v Bance neviděl. Zkusím vysondovat v dalších dnech.
    Teď jsem tam ještě něco dopsal a chtěl bych se zeptat brazilce :-) jestli nevíš co je to za to dřevo co z toho lisují nějakou štávu či co ?

    OdpovědětVymazat
  3. To je Caldo.. vylisovanej shit z cukrove trtiny. Na blogu se o tom psalo. Je to peknej hnus.

    Mistnich magoru je koukam vsude dost.

    OdpovědětVymazat
  4. Caldo, hrábě a ochranka v supermarketu ano z 10.7.2011 a psal to breguino vracím se zpatky všechno jsem to jeste nevstrebal.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo dneska jsem si to dal. No bomba to není, ale za ochutnání to stojí :-)

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj