neděle 22. dubna 2012

PRŮZKUM BRAZILSKÉ ULICE

Dneska nějak nemůžu usnout asi proto, že se mi v hlavě honí tisíce věcí. Věci co je a  bude potřeba zařídit, věci co se udály, najednou prostě v hlavě guláš a né a né usnout. Prostě úplný blbosti typu když koupím lednici jak jí sem dostanu bez auta a tak. Zbytečný zmatek v hlavě, takže jsem radši vstal a šel psát.


Dnes večer jsem zašel do bufáče v naší ulici, nedaleko od tud, ale druhým směrem.(Nevím, ale jen pro představu, zdejší bufáče v takových čtvrtích jsou prostě zaplivané putiky typu 5té cenové skupiny, tedy tady měli třeba na plast stolečcích ubrusy a čisté, ale sedíš u stolku a před tebou jsou dva mrazáky. Chlapík si přijde pro ACAI a kluk otevře mrazák a tam nádoba od mixéru tý hmoty celá zasraná. Narve mu to plastovýho kelímku zapráší drcenýma ořechama , lentilkama a zaleje čokoládovou polevou z upatlaný nádobky. Tak jen tak pro představu.Raději toto nesledovat.No a já zatím po tom necelým měsíci žádný žaludeční potíže, takže zaklepat bych měl.) Koukal jsem se  první půlku na fočus, BANGU vs. BOTAFOGO a dobrý no co Vám budu povídat, lepší než Spatra s MB třeba. Trochu mne mrzí, že jsem propásl EL CLÁSICO( BARCU s MADRIDEM), ale byla práce tak co.

No každopádně budu muset projít tou naší ulicí ještě dál do jejího vnitra, tedy na opačnou stranu než je hlavní. Večer jsem tam slyšel hrát hudbu a třískaly tam petardy, takže se tam něco dozajista dělo. Po to více jak týdnu by to stálo za prozkoumání… (teď co toto tady píšu si tam ještě udělali ohňostroj, jsou dvě ráno místního času.)

Filip dneska dodělal tu stěnu, ale bude se muset tak dva dny počkat, než to uschne, aby se to dalo vymalovat, je to ale radost, když se dělají věci, které jsou vidět. Netvrdím, že by to šlo dělat rychleji, ale tady maj prostě to svoje tempíčko, ať je to jak je to. Naštěstí můžu malovat jinde, kupodivu barva je. Ještě bych chtěl do jednoho pokoje, kde je strop takový prapodivný,  sehnat ty polystyrenový desky co se lepí přímo na strop. Snad to tady taky vedou, mrknu na internet.

Dneska jak pršelo , tak jsem měl na zápraží žabky, byla tma, ale jsou vyfocené. Ještěrku asi 5 cm dlouhou jsem nestihnul byla rychlá. Když to shrnu tak tady bude celkem slušná zoo. (Opice otravovali, ještě nějakou dobu, ale jak se rozpršelo potom , víc tak někam zmizeli. Jinak s nima byla sranda a dokážu si představit, až si dám na terase ranní kávu ( zatím nemám ani jak bych si to kafe uvařil, natož hrnek atd) a budu je tiše pozorovat, tak jako oni mne dneska.

 Nedávno jsem si dělal salát, krájel vlastním nožem do misky, okurky, rajčata, natrhal hlávkový  LOLO BIANCO, kukuřici z plechovky a chtěl jsem si to trochu přisolit, jenže čím tady asi, když tu nic nemám.(jinak cena zeleniny a ovoce tady je určitě levnější než u nás, tím myslím, zdejší brazilský zelináře z naší čtvrti, rajče chutná jako ze skleníku mých rodičů, stejně jako okurka, salát je standard tam rozdíl nevidím a kukuřice v plechu je taktéž standard.) Tak jsem to dokousal a pak mě trklo, že jsem si v letadle bral ten balíček se solí. Hurá pro příště. No musím koupit prkénko na krájení a další blbosti, ale to pořídím asi, až to tu bude obyvatelný a nebude se tu pořád něco dělat a uklízet. Páč tu nejsou žádný skříňky a tak bych to musel mýt pořád dokola, jako podlahu, ten barovej půltík co tu je atd. Připadám si jak ve svých 21ti když jsem 10měsíců obýval matrac u táty na prodejně, kde jsem dělal.(vzpomínky ty ti nikdo neveme)

Co mám ten  zázrak do zásuvky proti komárům a zapínám ho na noc je to fakt dobrý a pomohlo to. Myslím, že už tam ani nelezou do té místnosti a to mám otevřený dveře i přesto, že jsou to zatím jediný dveře kromě vstupních , které tu mám.
Tak jdu zkusit usnout…

No a ráno se člověk vzbudí a prší jak blázen, jde se uklízet  pořád je co… odpoledne se pojedu podívat do té prodejny na kabel nebo wifi. Člověk který jsem si myslel, že mi bude moci půjčit wifi na odzkoušení ji už nemá. Tak prověřím ověřím možnosti.



Zoo se nám rozšiřuje...

5 komentářů:

  1. Lednici ti zdarma dovezou stejne jako potraviny z kramu (asi sis nevsim, ale jsi jedinej co taha ty tasky).

    Petardy triskaji ve favele kdyz jede policie nebo vypadne proud.

    Prkynko si kup umelohmotny, nebot jak zacnes namacet dreveny, tak do par tydnu shnije.

    ... a chce to rezervy na to, aby si clovek koupil ten wifirouter a eventuelne ho i vyhodil.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak další dobré počtení.Moc o Brasil nevím,tak je to pro mně zajímavé i poučné.budu sázet a jak vyhraju,jedu se brouzdat světem.Zatím mě to nechce klepnout(ta sportka ha ha)Ty zkušenosti z jiných oblastí jsou pro tělo i duši dobrý.Pro mě by byl problém vydýchat tu havěť.Tak pilně piš ,ať mám co číst.Jo a držim pěsti v tom zaři. a vyřizování.

    OdpovědětVymazat
  3. La Tibor: To jsem si zatím nevšim, že jsem jedinej co tahá tašky, budu se víc koukat :-) tady sám určitě nejsem, ale pravda je že to fakt rozvážejí a pokud to je zdarma nevím. Asi jo když to říkáš.

    Policajti tu byli takže asi další pravda, nicméně je tady ten jejich svátek což mi připadá jako pravděpodobnější 21.4.
    Prkýnkuo už mám a je umělohmotný. Mám takový vlhko v baráku, že věci co si oblékám jsou vlhké. Včera jsem koukal na ramínka abych to nějak rozvěsil, než mi shnije oblečení co jsem si dovezl.

    A na tom poslední zapracuji zítra, dnes to nevyšlo svátek co se dá dělat. Budu muset nastudovat jejich svátky abych nebyl překvapenej zase.

    OdpovědětVymazat
  4. SURAM: No to jsme dva co o Brazílii moc neví, já střádám informace a něco pouštím do světa touto formou. Jsem rád za čtenáře samozřejmě a tak tě tu vítám.
    No s tím sázením je to tu taky asi extrém, je tu jedna benzinka u které je loterie, místní ale je jich tu asi 8 různých jako společností nebo se to tak tváří. Některé dny se tam tvoří fronta jak za komunistů u nás na banány. Zajímavé. Foto někde najdu.
    No a co se týče havěti, tak tady jí moc není, o nic víc než někde na chalupě na šumavě, nebo tak něco. člověk na to nemysl a jestli ji nemůžeš vydýchat, tak tipuji, že jsi to opačné pohlaví než zatím všichni přispěvovatelé zde :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je tu jedna statni monopolni loterie a pak plno loterii na cerno. Rano das par realu dedkovi cestou do prace, on to v polecne vylosuje v pradelne bez pritomnosti svedku. Vysledky vylepi na rucne psanem papiru na sloup ochcany od psu. Velmi popularni, kradou asi min nez ta statni loterie.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj