čtvrtek 5. dubna 2012

PAŘÍŽSKÁ ULICE,ZE KTERÉ TĚ ROZBOLÍ PALICE :-)

No a zase pár fotek a věřte mi že při místní síle internetu je to opruz jsem dát tu fotku trvá to a trvá.






 Tato poslední fotka je výloha místního zubaře.



No včera jsem chtěl trochu pracovat a došel jsem k závěru, že musím přehodnotit svůj styl nynější práce. Mám na mysli práce s dosavadním zařizováním všeho potřebného.  Začátečník a pořád jenom začátečník.  Nebojte se že bych si tu našel práci dřív než ubytování to asi nehrozí…, pravda je že se tu, ale velký potenciál očima Evropana zdůrazňuji , nachází na každém rohu. O tom snad jindy.

Takže jsem začal zjištovat na kouzelném internetu, kde je tu místní BANCO DO BRASIL kam se musím vydat co nejdřív, tak vypnuli internet. Tedy oni vypnuli elektriku, takže wi-fi byla v pi.. . tedy bez elektriky. Jenže mně to nikdo neřekl a tak jsem se tu snažil v tom nestabilním  místním připojení co my vypadává každou chvilku nějak dopátrat připojení. Dělal jsem to nastavení již stokrát, možná víckrát a snažil jsem se. Po půl hodině jsem si došel pro mobil a ten byl taky bez a nakonec jsem došel k místnímu internetu a byl taky bez. Takže jsem si došel jen tuto informaci potvrdit na recepci, kde se jen zasmáli a řekli mi příběh o zapojování elektriky do vedlejšího domu černouškům, kteří  tam mají dva satelity na baráku s HDTV.
Tak jsem se vydal tam kde jsem včera byl nakupovat něco k snědku a  došel mi již foťák, respektive baterka v mobilu. Cestou jsem potkal černocha na kole který byl tak tlustý, že měl normálně podprsenku, případně to byla mladá holohlavá černoška, ale typuji toho kluka dle rysů atd.
Pak jsem došel tedy do místní pařížské ulice, místní favely, kde vyhrávali z jednoho obchodu víc než z druhého a mezi tím vším jezdil maník na kole s obrovskou repro bednou a vyrvával do ní zase něco jako pojďte k nám, já vám dám.  Atmosféra jako na matějské pouti, teda tím myslím ta hudební reprodukce. Takže jsem okukoval místní obchůdky a občerstvení, které střídalo kadeřnictví na asi 500m dlouhé ulici jich bylo 8 a všechny měli narváno k prasknutí, že zákazníci čekali venku.  Mezi tím vším textilem, nádobím a dalšíma věcma jsem napočítal 6 zubařů z toho jednoho zřejmě specialistu, chirurga.( u zubaře jsem byl po dvou letech před odjezdem a jen jeden kaz, rozhodně jsem se nechystal na zažitky se zuby La Tibora brr!) Něco jsem se snažil vyfotit, abych ty zážitky mohl takto poslat dál. Pojedl jsem u místního japonce, který tam měl lanchonete,( takovou kapsu se sýrem a masem  2,20BRL) nakoupil vodu a pár věcí (2banány)  a štrádoval si to zpět na základnu, kam se do pokoje nastěhovali 3 německy mluvící občané a tak se tu portugalsky zase nenaučím. Prdel je že kluci jsou z Norimberku, kde jsem pobýval jistou dobu před svým odjezdem, takže zase ty náhody. Kluci tu jsou od surfování na moři a já od surfování na netu, tak jsme se zasmáli a dali si jedno z plechovky na který mne jako správní sousedé pozvali. Tímto jim děkuji.

Mezi tím vším se tu tak nějak pořád hledám a hlavu mám plnou úkolů, rozhodnutí, co se musí udělat  a dalších tisíc věcí, které tu číhají kolem. Je čtvrtek a tak doufám, že rozseknu to bydlení.Zítra mám v plánu jít zařizovat CPF a už teď mám z toho osipky co všechno se přihodí. Trochu jsem tu četl na netu , že bych měl mít jakože ověřenej pas a snad soudně přeloženej, ale předpokládám, že tomu tak není a když jo tak za nevědomost se trestá a uvidíme co přijde. Nevím co by chtěli ověřovat když jsem již takto na biometrickým levlu, kde jsou už i mý otisky z obou rukou, kdybych o jednu přišel. Takže mi držte palce a já Vám dám vědět jak to všechno bylo.

PS: Už jsem se koukal po matraci a plast židličce 32BRL a stolečku 34BRL, abych měl kde sedět.

12 komentářů:

  1. Jen teda doplnim. Hodne holek tu ma hodne maskulinni rysy, muze bejt...

    Byznysy ve mestech jsou zasadne delany stylem 1 ulice = 1 obor, druha ulice = druhej obor atd. Brazil style: chces rybu, jdi na nabrezi, chces soucastky do auta - hybaj pres cely mesto do ulice, kde maji nahradni dily k autum atd.

    Pokud ti to CPF nedaji tam kde jsi, tak nez se srat s papirama jet do Niteroie, tam je to overeno, ze to jde bez problemu. Pokud mas ten papir z BB, tak je to tam uz formalita. V Florianopolisu to formalita nebyla.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo díky za info teď jsem se zase probral ze sna, protože dnes a zítra tu mají svátky a v pondělí taky. Takže předpoklad je že to odložím až na úterý. Ale asi zítra pojedu jen obhlídnout okolí a do Niteroie, z centra to je již kousek. Jinak jsem to našel v centru asi 800m od sebe myslím BB a RF Niteroi je přes most taky kousek. Udělám si výlet když jsem se na to kurva už psychicky připravil. HAHA moje blbost. Máš typa na nějakou kavárnu s netem v centru? Nebo tam bude připojení v každý druhý :-)
    PS: Kluci z Norimberku odjeli a přijela holka ze švýcar, češka jak poleno.
    za zdejším surfingem tím mořským.
    Kruh se točí dál a dál :-) a věci se prostě dějou všude.
    No každopádně tady v tý ulici, jsou zubaři, holiči,hadry, potraviny, prodávaj tam i živý slepice tak češi hurá do BRASIL.(Němci jsou už vykoupený) No i autodíly a dokonce za rohem jsou stavebniny nebo něco podobného takže tady všehochuť i ty jejich slavná hliníková okna tu davaj a bufáče a drogergy fakt všechno, optika a výroba klíčů, řekl bych centální byznys místní favelky opravdicky opravdu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja do Ria nejezdim prakticky a mam jinak 3G net.

    V Niteroi maji poctivej 10mbit v docela dobry cukrarne zde http://maps.google.com.br/maps?q=niteroi+street+view&hl=pt-BR&ie=UTF8&ll=-22.89199,-43.121338&spn=0.083499,0.338173&oe=utf-8&client=firefox-a&hq=street+view&hnear=Niter%C3%B3i+-+Rio+de+Janeiro&t=m&z=12&layer=c&cbll=-22.891931,-43.12137&panoid=OIf7vICnhnMb5GEVT3d6-A&cbp=12,242.72,,2,1.86

    Jmenuje se Doce Duppla, je kousek o RF a heslo na wifi kdybys nemel na dort je neco jako d0c3duppl4, nevim presne ktery pismenka jsou nahrazeny cislama, ale maji tam pul litrovy poctivy suco natural za 5 nebo 6 brl.

    V centru ria je net skoro vsude, treba v literarnich kavarnach travessa. Nebo v tempehu, kde maji dobry vegetariansky zradlo, byt trochu drazsi (ja se nazeru tak za 40 BRL): http://maps.google.com.br/maps?q=tempeh,+rio+de+janeiro&hl=pt-BR&ll=-22.902546,-43.175712&spn=0.010437,0.042272&sll=-22.891358,-43.121338&sspn=0.183761,0.338173&hq=tempeh,&hnear=Rio+de+Janeiro&t=m&z=15&layer=c&cbll=-22.902544,-43.175728&panoid=vWZJG-wK49mEX8A9Syem-A&cbp=11,62.44,,1,-2.37

    Nevim jestli jsi masozrout nebo ne, pokud ne, tak je v RJ trochu problem s vegi jidlem, co umi dochutit (v SP je to raj na zemi). Ale je v riu bliz u tebe hospoda od majitele tempehu, kde je obed sezer, co muzes za dvacku a fakt to nema chybu, maji tam i vegi sushi a strasne moc dobrot. Je to bliz k tobe, jestli te to zajima, dam vedet.

    OdpovědětVymazat
  4. Jen pro uplnnost: Na RF v Niteroi maji poledni pauzu 12-13, je zde: http://maps.google.com.br/maps?q=receita+federal,+niteroi&hl=pt-BR&ie=UTF8&ll=-22.896141,-43.122647&spn=0.005159,0.021136&sll=-22.902546,-43.175712&sspn=0.023126,0.042272&hq=receita+federal,&hnear=Niter%C3%B3i+-+Rio+de+Janeiro&t=m&layer=c&cbll=-22.896147,-43.122654&panoid=RMFyhT4JR5GmVBqyh6TY0g&cbp=11,229.8,,0,-3.84&fll=-22.896418,-43.12108&fspn=0.010437,0.042272&z=16

    pozor, brazilska prace, v G maps je to zaznacene na druhe strane namesti, chodil jsem tam jak debil poprve

    OdpovědětVymazat
  5. To je informací, díky. Určitě ušetří čas a není nad to mít navigaci.(a jít po cestě z ukazately, kteří tam dali druzí) Nevím jestli se to dá už označit za vodění za ručičku, nebo za postavení mostu přes údolí, které bys měl projít a zkrátíš si to.(Myslím si že bychom měli přecházet jiná údolí a toto jsou jen hry systému na kterých je potřeba se zúčastnit.) Děkuji

    Jinak já co se týče jídla nejsem vyhraněn. Řekl bych že jsem všežravec, s libůstkou na sladký, protože mě to asi uklidňovalo.(Ale to mám od mala) Co jsem tady jsem moc sladkýho neměl a možná že se dostanu s váhou dolů, což taky nevadí, protože těhle zdrojů jsem si přivezl dostatek a alespoň bude mé tělo moci čerpat enrgii i z těchto zdrojů.
    Ta hospoda by mě zajímala a je hezké vědět že víš mojí polohu, téměř.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem na sladky a proto mi sem kazda navsteva vozi kufry cokolad, ktere jsou zde, v zemi produkujici nejvic kakaa - nepozivatelne.

    Ohledne zkracovani udoli si myslim to same tak na 50%. Jde o to proste to fakt pak nezabalit a jit pres to dalsi udoli. U tebe zrovna ten strach nemam, ze bys byl jakoze uspokojen, ze mas CPF. A mozna prave to je ta chyba, protoze to nas muze ukolebat. Kdo vi. Jsem kazdopadne moc rad, ze jsi to nakousnul, protoze mam pocit, ze vetsina lidi nevi vubec co se to tu resi anebo to radeji predstiraji.

    Jinak to 3G jde vrazit do blackberry a pak je z toho navigace vcetne google maps, coz je prijemne, ale pokud ti to prave nehodi tu adresu jinam jako se mi stalo u te RF... a pak jsi uplne jak holub na strelnici. Neboli ja se treba tech navigaci docela bojim a davam si je jen jako perverzi. Podobne se bojim chlastu, leku proti bolesti atd. Clovek s jejich uzivanim proste mekne.

    Hospoda je zde:
    http://maps.google.com.br/maps?q=dezenove+de+fevereiro&ll=-22.953357,-43.186261&spn=0.00141,0.002642&oe=utf-8&client=firefox-a&fb=1&gl=br&hq=dezenove+de+fevereiro&radius=15000&t=m&z=19&layer=c&cbll=-22.953183,-43.186399&panoid=biv_Boa5JBqkBC-nfa3sWw&cbp=12,169.36,,3,-1.29

    A jestli budes mit pocit, ze nemam rikat nic, tak to fakt rekni a ja to pochopim. Z tohohle duvodu jsem jel do Brazil na blind a snazim se co nejvic na blind delat co nejvic veci. Ono je to nejvetsi zabiracka, ale clovek dostane proste nejvic info. Kdyz to tak clovek nedela, tak proste prejima uz urcitej zpusob mysleni i s chybama. A i proto jsme rad ze se neschazime. Jinak je ale fakt sokujici (=vlastne vubec neni) jak popisujes ty Brazil realite jakoze "nezavisle"... protoze uplne stejne bych to popsal ja. Coz ale na druhou stranu jen dokazuje, ze pochazime ze stejny kultury, nejsme vubec individuality a lze cinit jakesi obecnejsi zavery na zaklade osobnich zkusenosti. Neboli prave to, ze na tvym blogu se "nezavisle" doctu o Brazilii to, co "nezavisle" vidim taky, mi dava boost fakt psat nejaky veci i jinym lidem, tj. veci, ktere jsem 30 let daval do supliku ve svy hlave.

    PS. v te hsopode maji v te cene i sladke dobroty. Treba sushi na sladko jsem jeste nemel. Samozrejme tam jdi ve VSEDNI DEN. 11-14 nebo tak nejak.

    PPS. "je hezké vědět že víš mojí polohu, téměř." hezky napsano... presne obojace jakoze v 1nim planu "ano, je to fajn", 2hy plan je antiteze - slovo temer neni pouzito jakoze vim "temer" tvoji polohu, ale ze je to "temer hezke" - neboli to vlastne neni uplne hezke, protoze bych taky mohl rict tech informaci az dost... budu o tom premyslet a eventuelne se temer odmlcim :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chlastu se nebojím, protože moc nechlastám(ONO TO K TOMU SLADKÝMU TAKY MOC NEJDE) a když náhodou už jako že jo, takové stavy se našli třeba na výstavách celý týden, tak mám klapku. Prostě to tam nejde a nejde ani kdybych se zlomil. Je to nějakej vnitřní blok mého mozku, který mi funguje na 97%, jen třikrát mě to nezastavilo.No tak od 18-ti dobrý ne. Léky se snažím, taky nežrat a i když jsem alergik a byli mi předepsány léky, které jsem prošlé odevzdával v lékarně v tom horším případě vyhodil do kontejneru se mi moje alergie zlepšila téměř k budu 0. Tak nějak se s tím mozek asi vypořádal, ale né úplně, protože mi hlava říká že jsem alergik.
    TY TADY PÍŠEŠ O SLADKÝM A KE MĚ TADY DOJDE CHLAPÍK NA KTERÝHO SE 5X DENNĚ USMĚJU A NABÍDNE MI Z BEDNY ČOKOLÁDOVÝCH BOMBONŮ PRODUCT OF BRASIL, SE POSERU A URČITĚ JSEM NEODMÍTL :-) CHOCOLATES GAROTO S.A.

    S tím ukolébáním se a neprocházet údolím se doufám nepleteš a budeš to moci sledovat a na druhou stranu jde o to přijmout informace a postarat se o jejich utříbení a použít je jako že jsem nelenil a něco jsem začal s eu. co bylo vedle. Někdy je to na mě příliš rychlé a vracím se zpět a snažím se studovat věci znova a znova dokud je nechápu, nebo si alespoň myslím, že je chápu a nekdy když je chápu, tak je vlastně nechápu a musím se vrátit zase a snažit se od jinud to uchopit a pochopit.

    Pořád nechápu, proč bych měl říkat, ať nic neříkáš, protože pro mě co říkáš má ukryté hodnoty, které možná někdo nechápe, nebo je nevidí, ale já jo a i když logicky nelze se vším souhlasit, protože zkušenosti a pohledy na věci jsou různé, ať už z toho kruhu ven, nebo do toho kruhu, energeticky leckdy náročné, pro mě je to jistý zdroj nakopnutí (se).

    PS: BLACKBARRY dobrý

    PPS: Je to o de mne nyní "téměř" 40km :-) blíž než od tebe dozajista

    OdpovědětVymazat
  8. No on je to trochu problem. Napisu neco o .eu a lidi registruji .eu. Pritom ja na to prisel pred 2ma dnama a zacinam testovat. Psal jsme to ne proto: registrujte .eu. Psal jsem to jako ukazku davani si veci do souvislosti, pozorovat spodoby, protoze v tom rozpoznani jakesi harmonie, nebo spis nedokonalosti te harmonie, je ta zakladni hodnota - je to ten zdroj.. to co mame nasledovat a z ceho mame tezit.

    Nejsem si jistej jestli to s .eu je zrovna ta zajimava informace. Podle me je to neco na urovni zakladniho vyzkumu, muzes to vzit a v dalsi fazi je aplikovanej vyzkum a pak prevedeni do praxe. Fajn. Ale zakladni vyzkum jeste neni dno pytle. To zasadni je prijit na ten zdroj, ze kteryho padaji napady. Neverim na zamestnance zrovna moc, takze mam pocit, ze jako kazdej ma byt sam sobe samanem, tak kazdej proste holt musi zvladnout vse od 1. hacknuti zdroje/napojeni se na boha -> 2. zakladni vyzkum -> 3. aplikovanej vyzkum -> 4. delnicina -> 5. pobirani dividend. Jedine kdyz se tohle zvladne, tak lidstvo preskoci o level vejs. Takze mam fakt pocit, ze bych mel psat min. Jsou lidi, co jsem jim pomoh vydelat love s tim, ze jim pomuzu, ale dokud se nedostanou k bodu (1.) a budou delat 2.-5., tak je to mam pocit k prdu. Proste si vydelaji na sportaka a pak se v nem prizabijou, protoze vnitrne vedi, ze si ho nezasluhuji, uplne stejne jako bankeri/makleri systematicky okradajici vsechny MAJI pocity viny, prestoze hraji, ze je vse ok. Tim vubec nechci rict, ze bys 1. neumel (parve naopak mam pocit, ze vis o cem je rec a nakousl jsi to v tom povidani o "podnikani"), ale nerad bych ti tohle blokoval, abych nahodil nejakou kotvu o .eu, ktera je dost dobre falesnej poplach nebo spis neco, co ted neni vhodne delat. Zatim se opakovane neosvedcuje, kdyz nekomu dodavam polotovar a proste clovek se poucit musi.

    Divoke uvahy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad1) nějaké eu už mám z čech. tady nic jen mi to něco jako utvrdilo jestli chápeš, že by...
      ad2) jsem úplně na začátku a hledám cesty, které když jsem našel tak z nějakého důvodu byla špatná a tím si právě musí podle mě projít každý... já to stádium mám teď.
      ad3) recept na guláš dostat můžeš a stejně ho neuvaříš stejně a může bejt na hovno (jestli chápeš), když uvaříš to co ti chutná muže to chutnat i ostatním a nemusí. asi mluvím z hladu.

      takže když shrnu tak eu. jsem bral jako informaci, že jsem třeba neudělal pro změnu blbost a že jsem jich nasekal, nic víc. Byl to pro mě záblesk nečeho o čem jsem přemýšlel v unoru a možná bych na tom začal dělat až za rok nejdřív. Jenže v úplně jiné rovině než ty, protože nevidím to co ty. Ty zase nevidíš to co já a já se pohyboval 15let někde po zkurvených stavbách ty na netu.
      Je to ale logické rozřešení věcí.
      A jestli někdy vydělám na sporťáka, tak si ho stejně nekoupím, protože vím co to přinese. NIC. NIC pro mě a to pozor neříkám z pozérství či stavu análním, který mně možná nyní provází což ještě úplně potvrdit, nebo vyvrátit nemohu. A pro úplnost ti mohu sdělit, že ačkoliv s těžkým srdcem, jsem pár sporťáků vyhodil, jen tak do kontejneru a ještě za to zaplatil, jako za odvoz bordelu.

      se zbytkem souhlasím zaměstnanci atd... nevěřím na vybudování funkčního podniku se zaměstnanci, protože, spolehají se, odpovědnost nee, okrádají.. dostávají se přes stupeň 2 až dál a to je na tom to špatně a ještě tisíc dalších věcí. Již nikdy více...

      Divoké úvahy , říkám ano :-)

      Vymazat
  9. No tady i kdybys chtel, tak na tech bumperech betonovejch mas proste smulu. Je tu jeden pozer ve meste, ma nejakej cervenej Mercedes kabrio ci co, no kdo nevidel ty reatrdery tady tak fakt nepochopi :) Asi jako kdyz si mlada holka vezme minisukni v -20ti :D

    OdpovědětVymazat
  10. Jeste k tem .br domenam s .eu koncovkou.

    Dobre je, ze "eu" znamena ja, tzn da se tvorit neco jako uloz.to.

    Dalsi vec je, ze sem regl neco k letenkam, a .eu muze asociovat letenky do EU nebo do EUA(USA po brazilsku). To jsou jen takove jakoby nesmysly, ktere se opet tykaji symbolu. Jenze weby, co nemaji nejakou dobre symbolicky vychytanou domenu, maji strasne velky deficit, at se nam to libi nebo ne.

    Testuju tady toho v Brazili hodne, oni maji standart koncovku .com.br, tak testuju i .net.br, .rec.br atd, jestli maji velke penalizace a jak jsou na to uzivatele zvykli. Pruzkumy v tomhle muze delat kazdej, chce to jen penize, cas, trpelivost, praci a firmu v brazilii na kterou lze regnout ty non .com.br domeny. Urcite v tom nekde neco bude. Protoze o tom proste informace nikde nejsou... je to pionyrina a je to zajimavy.

    OdpovědětVymazat
  11. učit se, učit se, učit se, informace jsou je si t o uspořádat pochopit a uchopit... každá pionýřina je určité dobrodružství( no přiznávám, že já jsem jinde ) tak jdu pracovat abych byl zase jinde.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj