čtvrtek 19. dubna 2012

MĚSTO BOHŮ

Jo věci se kolem dějou pořád  a některé se dají těžko pochopit, nebo pochopit vůbec.  Norma my sem chtěla dát, jednu skříňku od ní z domu a když jí vyklízela, zjistila, že prádlo v ní se rozpadá, nevím jestli to byly moli, ale řekl bych že spíš vlhkost a plíseň vzaly za své. Ze skříňky zůstali jen přední dvířka. Zbytek šel na oheň + ta větší skříň, která stála vedle.

Místní pomocník Filip musel oškrábat u Normy teď a znovu ji nahodit a přemalovat.  To celé se stalo tuším o víkendu ještě před příjezdem vnučky a dcery NORMY. Norma sedla k PC a objednala si novou skříň, kterou tady 2chlapíci co ji dovezli  smontovali za 2 a půl hoďky.

Proč to píšu, protože  mám příhodu se skříní ještě jednu. Mám jí připravenou, ale dám jí sem později. Tím jenom chci říci, že zatím podotýkám  zatím to u Normy klape bez větších zádrhelů. Skříň má do 2-3dnů od objednání na netu. Borec co snižoval strop v koupelně, měl přijít v úterý a přišel, jak měl. Ve středu je hotovo. Takže dneska si dám generální úklid koupelky číslo 2 a namontuji tam nějakou poličku a prý bude i skříňka nad umyvadlo.

V dalším pokoji jsem vymaloval jednu stěnu a čekám až mi Filip natáhne druhou stěnu, kterou jsem brousil jak blázen a Norma usoudila, že bude lepší udělat z nectnosti přednost a uděláme jí celou hrubou. Tak jí Filip včera dělal hrubou a udělal tak půlku.

Záda kupodivu polevují a není to tak hrozné, takže spát raději na zemi než na bambusu. Matraci nafukovací půjdu koupit zítra(možná ještě dnes večer, páč tam maj otevřeno do 22 ti o a jak se tu setmí tak je mrtvo) a už vím kam. Mezitím si pouštím další nálož slovíček a snažím se  něco pochytit.

Sice mluvím jak úplný gringo, ale někdy to  fakt ocením já i ti okolo mě. A vzhledem k tomu, že jsem  dlouho vynechal z předešlého tempa je nutné se vložit i do této práce. V autobusech už zase sebou budu vozit MP3 a poslouchat slovíčka co jsem si nahrál i s překladem. Tak mi to do hlavy leze nejvíc. Opakování  matka moudrosti. ( Něco na tom bude) a navíc tady mají sluchátka v uších jako v Čechách, takže žádnej exot nebudu.

Když se to zadaří, tak bych mohl mít příští týden na zkoušku modem s WIFI a  uvidíme jak se věci budou dál posouvat. Mám podezření, že mladej od Normy to heslo zná a nechce ho pustit.

Jinak jsem shlédnul film  „ Město Bohů“ je to příběh z RIA inspirován skutečnou událostí někdy v 60tých letech. Stáhl jsem si ho v Čechách, když jsem hledal brazilské filmy atd.

4 komentáře:

  1. To sis vybral ultimatni snimek :D pravdepodobne podle tveho popisu bych rekl, ze budes bydlet blizko toho mesta...
    Pry to stoji za zhlednuti... myslim to misto, je to nejaka silene velka favela vystavena v 50. letech pro lidi, co se stehovali za praci a nebo pro ty, ktere potrebovali vystehovat z tech hezkych mist v Riu, tak je prestehovali za kopec.

    OdpovědětVymazat
  2. No blízko tohoto města nebydlím, jsem víc na jih. Ale jel jsem jednou přímo v něm a ani jsem o tom nevěděl. Určitě se tam vydám někdy zase. Ten film se mi líbil pro jeho autentičnost a prý tam jsou neherci.Jo a zase člověk něco pozná o kultuře místních.

    OdpovědětVymazat
  3. To, ze tam ty lidi takhle chodi, musi byt dano tim, ze uz zna ty spravne lidi + je to Rio. Tady na vsi je to slozitejsi.

    OdpovědětVymazat
  4. No nejsem úplný optimista jak jsem psal mám jeden zážitek, který sem teď dávat nebudu ale je to v něm popsáno tak jako to popisuješ leckdy i ty. Zároveň jsem do příběhu vtržen i já a hraju tam "já" policajta, takže fakt vymakaný. Dám to později. Asi je to tím, že ty správný lidi zná, taky tady hodně tlačí na ostatní a je tu kápo, prostě co řekne přes to nejede vlak. Snaží se mi nevím proč vyhovět, ale už druhý den čekám na další barvu.Přitom jsem s ní domluvenej, že to klidně zaplatím a pak si to strhnu z nájmu. Tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj