úterý 10. dubna 2012

BYDLENÍ V BRAZÍLII IV

Tak aby to nebylo jednoduché tak se mi sešli všechny tři nabídky na bydlení. Každá má něco do sebe a paní  NORMA mě zase chce. Je tak ukecaná, že bych mluvil portugalsky brzo, je tam klid, chce to trochu manuální práce a to se dá. Je to za plotem v zahradě v horách. (12km od moře). Je to za dobrý peníz. A má internet přímo v baráku a můžu být připojen hned bez čekání za půlku tedy nějakých 25, nebo 30BRL. Jdu dělat rozhodnutí 1-2-3........., zítra to padne doufám.

3 komentáře:

  1. To by bylo aby nebylo ,Norma dobreho bydleni je v Norme:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo dneska to se mnou bylo tak, že jsem asi 7hodin seděl v různých atobusech a že bych něco podstatného zařídil to se říct nedá... ale zážitky z dnešních cest si dovolím publikovat až se z toho všeho tak nějak vzpamatuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen dodam, ze sem ted koukl na posledni 2 faktury za elektrinu. Unor byla cena 0.55 brl/kwh, brezen 0.65 brl/kwh. Je mozny, ze je tam nejaka progrese, prece jen mrazak i cerpadlo v bazenu jely naplno, takze to mozna prekonalo jakousi magickou hranici 300 kwh, ale stejne jsou to palky.

    Z ekonomickyho hlediska to evokuje nikoliv chudobu v brazilii, ale chudobu v cesku. Kapital se proste nepta a pujde tam, kde se bude mnozit: tj. v brazilii. Je strasne vtipny jak se v Evrope nadava tu na Telecom, tu na CEZ atd atd. Jo jsou neefektivni a asi by mohli zlevnit, ale oproti tomu, co se deje zde (dnes navsteva Banco do Brasil a snaha o zruseni OI pevne linky s obvyklym prubehem, ze se to bude delat na 20x a nepomuzou ani uplatky), je to raj.

    Na to, jak DOBRE a LEVNE fungovala infrastruktura DO TETO DOBY, se jednou bude v Cesku vzpominat.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj