úterý 3. dubna 2012

BYDLENÍ V BRAZÍLII II

Tak jelikož asi už nedopadne první domeček, pro který jsem se nadchl, že bych ho i trochu zrekonstruoval, tak obhlížím další objekty, kde bych se usadil, alespoň na pár měsíců. A budu mít čas se rozkoukávat dál a dál. Včera jsem se dostal až za tmy do ulice kde byl zmíněný objekt a před ním si hráli kluci černošský, fotbálek. Domeček je v kopci a dost strmém asi 100m od ulice, bohužel mobil v noci neveme ten snímek dobře a tak nic nemám. Je to dokonce pro změnu úplně nově postavený a nikdo nikdy tam ještě nebydlel. Připraven k nastěhování ihned. De facto to vypadá jak motorest
v amerických filmech akorát v kurevsky strmým kopci za plotem. Jsou tam takto tuším 4vedle sebe.
Takový jako řadovky jednopodlažní. A každá má svojí terásku a balkon. Internet není, NORMA HO MÁ. (chlapík slíbil, že by internet nechal nainstalovat)
Pozemek k tomu taky velký,  společný ,ale zase do kopce a když myslím kopec tak je to opravdu kopec.
Zase na druhou stranu asi 5minut chůze k pláži. (ale kdo tu je od koupání se)
Cena dobrá a chlapík umí i anglicky tak jsme si povídali tak i tak. Jenže se mnou si člověk moc nepokecá anglicky jsem se učil několikrát a vždycky tak do 10té lekce, takže jsou jen základy, ale ono se to někdy třeba zvládne. Byl to kupodivu sympaťák a vzhledem k tomu, že ve čtvrtek mám další obhlídky, dal jsem si čas pro změnu já, jsou tam ještě 3volný tak to snad do zítřka vydrží. Dnes jsem se vydal tím směrem abych si to prohlídnul  za světla a musím, říct, že to je fakt dobrý ,jsem nadšenej.
(Ale pozor, víte jak to tu chodí, když není ruka v rukávě, tak nemáš košily)
Nějaké foto z dnešní cesty. Bylo dneska teplo  a svítilo slunce, odhaduji na 28-32 stupňů. Takže krásné podzimní počasí.
TO JE CESTOU TAM  ZASE TO MOŘE
toto je ta ulice kde se třeba poštěstí jen pro představu.

Každopádně mám vícero fotek, ale internet mám tak pomalej, že jsem jednu fotku vkládám  5minut a musím jěště udělat spoustu dalších věcí a tak se to zrychlí doplním  slibuji. A navíc mě tu zase žerou komáři sakra,

3 komentáře:

  1. Tohle bude temporada, ktery sou delany s tim, ze se obsazujou jen v sezone. Mimo sezonu volny budou az do prosince, za mrzkej peniz. Internet ti tam sice asi nezavede...

    Kluci bydli za 470BRL/mistnost na plazi i s netem. Ve Floripe sem mel 2+1 za 300-400BRL.

    Je to od ted na 8 mesicu nepronajatelny, takze tady se bat nemusis tipuju, to neni domecek/byt.

    Ty mas nejakou stavebni kvalifikaci?

    OdpovědětVymazat
  2. No kvalifikaci zrovna ne, ale nějaké zkušenosti se najdou více jak 15let jsem se ve stavebnictví pohyboval v určitém segmentu, spousty věcí jsem viděl a řešil,ale tady více nee. Jinde ano nemám s tím problém. Děkuji za pochopení.Už tak je to dost provar.

    No a levej myslím taky nejsem ve srovnání s místníma.Kupodivu se tady staví jak prase takovej boom česko asi nezažilo ani v 2008 kdy se postavilo něco kolem 42tisíc bytových jednotek, byty a RD. Myslím že to tak bylo. Tady co jsem zažil to postaví snad v jedný čtvrti ty králíkárny snad 25pater a 40 vedle sebe.

    No je to asi něco takového , jsou to 2místnosti + kuchyň + wc s koupelnou a vše nové nikdo tam nikdy nebyl. Jsou tam 4spojené/radovky vedle sebe ty samé. dohromady tvoří celek jedné budovy.Prostě něco jako americkej motel s více pokojema s tím že máš balkon do ulice z kopce a do protisvahu koukáš na horu na kterou se snažíš vyšplhat:-) Co jsem zkouknul tak bych to zařadil do té lepší kategorie provedení zdejší práce. Jo koukal jsem se i mimo rio a je to tam levnější tady jsou hrozný extrémy, ale to ty víš. Cena 780BRL se vším.Zahrada do kopce k využítí a co já vím všechno. No lepší než být zavřenej v bytě. Ten net bych věřil, že ho tam dotáhne on má totiž docela fajnovej barák nad tím dál v kopci a net tam má, říkal že jen čeká na nájemníky a chtěl by za něj 50BRL což jsem koukal je tu standard. ve čtvrtek se jdu podívat na něco za 450BRL to je ale jeden pokoj s kuchyní na pláži někde a ve čtvrtek mám volat NORMĚ. ( CO SI ZASE VYMYSLÍ). No rozhodně tady nění kotva jen potřebuju někde se na čas usídlit a ne na 6ti lůžkovým pokoji, kde je to teda prima, ale...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tech "motelu"je tu hafo. Je fakt neskutecny jak se to vsechno opakuje. Kazdej tu mel svoji NORMU. Kazdyho Cecha tu musi zaujmout ty stejny veci od ausus prace, pres stavebni boom (dnes jsem jezdil s 83letou babickou tady po mestecku na kole a ten boom me proste vzdycky prekvapi) az po ty nekonzistentni ceny. 780 BRL aspon radove sedi, takze to je ta dobra cena. V sezone bez prdele to muze bejt o rad vejs.

      Reknu ti co vymysli Norma, resp co bude jeji motiv. Dobehne ji jeji permanentni dvoumesicni kredit a bude se ho snazit zalepit za jakoukoliv cenu. Ale jednat s takovyma lidma, permanentne predluzenyma at berou 1K nebo 10k+ Brl je proste permamnentni opruz. Jsou tu vsichni vystresovany ze splatek, jenze to tu tak funguje uz po staleti. Uchylny uroky, vsichni otroci koule na noze. Do Evropy to teprv prichazi. To jen abys chapal ty jejich zmeny nalad, ktery jsou na jednu stranu definovany nenazranosti/holubem na strese/absolutne mimoznim ekonomickym odhadem a na druhou stranu tim brutalnim financnim stresem.

      Vymazat

zase anonym... no fuj