středa 25. dubna 2012

AUKRO V BRAZÍLII

Takže internet  je v doma, je vymalováno a poklizeno, vypráno a nevyžehleno(není čím) a tady to nikdo řešit nebude, tedy já ne. Barvu další nemám a zítra by měli přijít snad co jsem pochopil natřít podlahu. Taky čekáme na elektikáře, páč do toho já se tady pouštět rozhodně nebudu pokud se tady někdo najde. Jinak kdybych musel tak bych to asi taky dal, no musel bych že jo. Norma se snaží každý den udělat něco aby jako vypadalo, že se děje.

Zjistil jsem, že nejvíc tady rozumím dětem, kteří si tu kolem hrají. Včera jsem dokonce dostal obrázek od jedné místní 7mi leté holčičky co na mně pokřikuje gringo a vždycky přijde bez ostychu  ke mně, tedy k Normě a koukala mi přes rameno co dělám na PC. Takže děti mně obklopují všude. No je tomu asi 2dny co mi vnučka Normy hladila po hlavě když jsem byl u nich na netu a pak mi dla pusu na tvář a odešla. Sem se jen smál :-)
Vnučka Normy je dosti panovačná a protivná, ale v tu chvíli byla úplně jak vyměněná. Dámy ví o čem je řeč.

Nevím jestli jsem to psal, ale mám dokonce už síť v koupelně, kde je pořád otevřené okno, takže to už lítá míň a odjinud. Dneska kolem  mně lítal nějaký velký brouk se zvukem jak čmelák(i tak velkej) byl celej zelenej,lesklej, hezkej, ale fakt nevím co to bylo.

No a tak nezbyde asi nic jiného, že se půjdu vydat na druhou stranu ulice, jak to tam vypadá. Doufám, že neskončí za 200m a bude tam nějaké to dobrodužství :-)  a pak si budu muset skočit pro vodu páč tu mám už jen zbytek a i když Norma pije místní vodu, že je to jako horská voda mineral (někteří sousedi vozí barely), tak to riskovat nebudu, i když už jsem jí měl když mě norma pozvala na doušek vody, tak si to lije tady z hadice do petek a nechává to vyhladit do lednice.

Už jsem si taky udělal sezna co sem všechno budu muset koupit až to bude hotový našel jsem dobrej obchod, teda když jsem seděl u Normy tak jsem se koukal, kde nakupuje ty skříně a sedačky a tak a tak jsem na ty stránky mrknul taky je to  casasbahia.com.br s dovozem až domů a platba přes internet 10%sleva. Něco se tam vybrat dá dokonce i postel co doporučil  La Tibor. A tady jsou odkazy na 2 místní aukra jak jsem sliboval někdy ....

www.bomnegocio.com nebo www.mercadolivre.com.br    tak můžete nakupovat v Brazílii :-)

 Má to ovšem ještě čas, dokud to tady nebude všechno jako hotové. No a to nebude dřív naž za dva měsíce tímto tempem možná i déle. Jinak by to šlo udělat tak za 14dní. Ale kam spěchat , ty hodnoty tady jsou úplně někde jinde a ten kdo je vidí je vidí a kdo je nevidí má smůlu.

Něco pro Láďu ještě,  co se týče  místních všiml jsem si taky že je jich docela dost pokérovanejch, tlustý hubený, je jedno někde nějakou kérku mít je tu in asi už několiktisíc let, takže jak jsou tu lidi jakože víc svlečený než v čechách, tak prostě kérky jsou a jsou všude. Zjistím ještě ceny takových kérek, aby to bylo  kompletní a napíšu o tom celej jeden příspěvek.

No a včera když jsem jel z toho nákupu kabelu a routru, tak hliněnka se rozšiřuje neuvěřitelně rychle, makaj tam jak o život a už kličkujem mezi sloupy elektrickýho vedení, protože silnice je rozšířená, betonové obrubníky jsou a občas jsou tam asi 2 nebo tři takové úseky, že prostě dráty elektrického vedení nejdoujen tak přesunout, tak tam stojí v prostřed toho a jezdí se okolo nich, nejsou ani nijak označený jako barevně v noci a to tu svítí tak 80% aut ostatní vidí... a tak je to takovej malej příběh jak stavý silnici a nechaj sloupy v prostřed toho všeho, že se chytne občas do drátu i vyšší autobus, ale to je v pohodě, páč tam maj takový klacky, kterejma ty dráty nazvednou....... tak to tu chodí no

4 komentáře:

  1. Tak s čím začneme obchodovat? Něco levného po čem tady lidi praží a máme vyděláno, ikdyž brazilské aukro to není to pravé ořechové :-)
    Všichni dováží z Číny tak proč neudělat změnu. Tady máme nádherné jaro a já ho dneska využil k MTB projížďce po Praze, kdo by řekl, že se tady dá projet skvělou přírodou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to abych začal něco dovážet z Brasil nejsou zatím zkušenosti, tím neříkám, že to není možné, je to měsíc co jsem se díval na jejich vývoz a proč to nezvýšit :-). Nicméně nejsem v situaci, že bych něco takovýho plánoval, nejsem nyní tím motorem co by to uměl popohnat, jsem vyšťavenej a z česka vyždímanej a to až na krev.

      Jsem rád že tam máte hezké počasí, protože vím, že to dokáže člověka hodně nabít po té zimě, pokud nejsi jako trubka zavřenej od rána do večera v kanclu a nesháníš práci pro ostatní a nesháníš prachy zpátky do baráku a neděláš dalších tisíc ..čovin, protože je to tvoje díťě a ty se musíš starat, ostatní na to serou, těm stačí ten příjem, na kterej stejněnadávaj že je malej bez rozdílu jestli je to 20,30 nebo 100.
      No koukal jsem na ten router co jsem koupil a v česku je za 1/2 toho co já zaplatil tady. Dnes ho chci zprovoznit a když už budu mít ten kávovar na překapávanou kávu tak si sednu na tu terasu a budu se uklidnovat ( že mi za ucho nespadne nějakej spiderman)

      Jinak se mi rýsuje zdejší byznys plán I, nevím jak s tím budu pospíchat páč držku si chci nabít opravdu až za pár měsíců :-)

      Vymazat
  2. Jj asi tuším čím jsi tady prošel a nevím zda je to jen českou náturou nebo čím, ale nevděk prostě vládne světem a kdo si to nevyzkouší tak neví o čem to je.. A přísloví pro dobrotu na žebrotu platí stále a čím jsem starší tím více se to jeví. Super, že máš nějaký plán a doufám, že bude úspěšný a bude tě hlavně naplňovat. Zrovna jsem četl blog Johna V. z Ameriky a taky tam nastínil možnost jak by to mohlo vypadat, jen se nebát a jít do toho, ikdyž v tomto případě by to chtělo cash a mít nervy jednat s bankami.
    Ať se daří chlape, dneska jsme nejteplejší v Evropě, myslím počasí samozřejmě..

    OdpovědětVymazat
  3. Vnímám to tak, že lidi využívaj příležitosti(byli by blbý kdyby ne a věc morálky je to poslední), už i v japonsku, které svým způsobem obdivuji, pro svojí vnější sehranost a disciplinovanost a jistým morálním kodexem, hrajou levou.

    Je to o jisté míře pružnosti co nemám a jsem řekl bych v srdci dobrák.(Pár lidí mi řeklo, že mám svatozář a to vážně nemám, na druhou stranu mi pár lidí nemůže přijít na jméno, takže si vyber, kdo vlastně jsem? Dnes je to úplně jedno, jsem Světoběžník.Ti kteří kopu do mrtvoly jsou hyeny.

    Ale je potřeba být průžný v mnoha věcech když chceš dělat "dobře" byz. Tím myslím nebýt "pružný" jen v té svojí oblasti, páč to je jen nálepka krátkozrakosti. Musí se vnímat ten svět kolem a na to já úplně zapoměl, já to prostě neviděl, takže moje chyba.Já žil ten svůj svět a pořád to území rostlo a nakonec začalo zemětřesení, které jsem vůbec nezaznamenal. Ono lhát sám sobě, je to oč tu běží, ono vidět ty věci z venku je to oč tu běží a je tu dalších tisíc věcí na jeden samostaný blog.

    Ti ubozí lidé, "ti chytří" to viděli a byla na palubě tichá malá vzpoura, kterou jsem ve své naivitě taky neviděl, já už viděl jen ty důsledky toho všeho a zpětně se to snažil narovnat a to se slabýmu,krvácejícímu člověku těžko dělá. Kapitán byl hozen přes palubu prvním důstojníkem a posádkou, kapitán plaval za svou lodí, kterou našel opuštěnou v přístavu oddychl si, že jí má i když byla z venku špinavá a děravá. Pak zjistíš ulomené kormidlo, žádné zásoby,chybí kompas, plachty, mapy a přijde chlapík z přístavu že je potřeba zaplatit za kotvení lodi, za zásoby na cestu a bůhví co ještě...
    No a nebo je to zase jen můj mylnej šílenej pohled na věc. Každopádně jedu na pramici a pádluji na zatím klidném moři s tím co my zbylo a hledám co jsem ztratil na té cestě... a"samota" je mi teď sympatická, z důvodů tisícero vysvětlování, které stejně nikdo nepochopí a jít tím samým směrem, je teď to vím, už taky úplná blbost, páč tím směrem plujou s tou novou lodí a myslí si, bohužel, že plujou jiným směrem.Pletou se jen to berou obklikou.Je sympatická, protože můžeš tu celou věc zkoumat z venku a nacházíš střípky informací, které najednou dávají v danou dobu smysl. To je jedna z věcí proč tu jsem. Možná jsem srab, který se uklidil do samoty a věci neřeší, možná je řešit nechci páč informace co jsou by vedli k větší pohromě i jiných a docházelo by k různě velkým zemětřesením, jejiž důsledky nejsou známy nikomu, a hlavně nikomu, nikomu nepomůžou, ba naopak. Možná je to tak, že nemám sílu a energii se tím zabývat a připadá mi správné energii nabírat jinde a nést ty informace dál...

    To všechno budu udělat, jen když budu muset, páč ten výdej energie mi přijde nyní zbytečným mrháním něčeho co není.

    Raději budu sám na tý pramici a rozmyslím se než budu stavět větší loď, nebo případně do nějaký nastoupím, protože ty informace z toho je potřeba seřadit, utříbit a prozkoumat a to dá ještě dost práce...

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj