pondělí 8. října 2012

DŮVĚRA a PARANOIA

Tak jsem povýšil :-), dostal jsem od baru klíče, tudíž jsem dostal jistou důvěru. Bohužel k mé smůle budu dělat i denní, tedy alespon příští týden. Řekl jsem ale šéfovi, že preferuju noční, že mám i další fušky a myslím, že to pochopil a příští týden to bude už zase lepší ... V pátek jsem dostal jakoby první výplatu, takže jsem se dočkal a po půl roce už nepotřebuju "DOTACE Z EU" jak tomu trefně říkám.(tedy penize vydělané zde už prevýšily životní náklady tady) takže to jde... sice pomaleji než jsem si původně myslel a předpokládal, ale první etapa je dá se říct u cíle.
Člevěk se setká v brazílii s uměle vytvářenou pracovní sílou jako jsou například maníci na parkovišti u velkýc obchodních center, kteří stojí na přechodu pro chodce a zastavujou auta aby dali přednost zákazníkům kteří již z aut vystoupili a jdou , nebo už byli nakoupit :-) Takových to extrémě neefektivních čiností tu uvidíte mnohem víc.
V práci makám normálně "jak pracující člověk" a oni jsou z toho prostě v prdeli, dokonce i šéf se přidal a vyčistil troubu tak jako by byla nová :-), věřím tomu, že kdybych jim tam tu kuchynku nevygruntoval tak by se na to vysrali všichni, ale jak se říká nové koště dobře mete tak jsem je tak trošku nakazil svým entuziasmem, že se do toho pustili taky. No mít v brazílii hospodu není nic záviděhodné, respektive zaměstnávat brazilce je prostě dost psycho, páč si fakt choděj do práce jak chtěj nebo nechtěj a hledat a prosít ten správnej kolektiv bude asi našemu šéfovi trvat dost dlouho. No já se tam každopádně vidím tak cca na půl roku víc asi ne. Jde mi o to se fakt naučit mluvit a pak by to bylo všecko jednoduší a za ty 3týdny tam jsem udělal v řeči dost velký pokrok.(Na to jak jsem tupej na jazyky)
V buse se dá číst pokud vám neskáčou teda písmenka:-) , protože včera s náma v noci jel ten "motorista" tak, že jsem myslel, že se budem i koupat jak projížděl těma serpentinama nad mořem cestou k Rocinhe a vnuklo mi to myšlenku, vzít si sebou druhej mobil (ten lepší) a natočit vám tak minutu dvě jízdy v místním buse... protože to je žážitek (někdy jak zmatějský z centrifugy) Určitě doporučuju jako turistovi tuto atrakci vyzkoušet :-). Jo a tady mne napadá jak se ted pohybuju v centru tak se musím omluvit "Fandorovi" páč ceny vanů v centru copa a ipanema myslím že až do rocinhi jsou fakt 2,50 brl viz můj štěk tady :-) (Takže pro upřesnění v centru ty "vany" to jsou ty dodávky jezdí za 2,50 a u nás holt za 2,75 :-)  Ceny busů jsou taky zajímavé, ale ten nejlevnější je za 2,75 a mužete třeba jet i 3hodky od konečné na konečnou a nebo jen jednu rádoby zastávku :-) pak jsou za 3,10 a dál to roste a myslím že nejdražší (místní bus po rio de janeeiro jsem viděl za 12,70)
To jen tak na okraj.

S mým nájemníkem je to tak že jsem mu včera raději řekl at si najde něco jiného... (naštěstí mu to připadá i daleko) a po přestřelce v práci včera a extempore, které tu vyvádí to bude fakt dobrý když tu budu zase sám páč jsem se přesvědčil, že nemám na to pomoc někomu takovému ,at psychicky(pořád je zde bariéra řeči) respektive když on chce bude tvrdit že mi nerozumí :-(, tak finančně protože všecko co jsem tu měl borec sežral a ani se nezaptal:-( spotřeboval základní věci jako toaletní papír a sprcháč a hřebíček na hlavičku uhodil tím, že jede v koksu a jeho paranoidní stavy, že tu mám ve 25let starým baráku kamery v zásuvkách a na stropě atd... je dost náročný i pro mě..., na tož nad ránem když bych fakt rád spal těch pár hodin...trochu jsem to tušil, ale na toto nejsem prostě připravenej, ani po jedný stránce a nelze se mu věnovat momentálně v tento čas...navíc prostě bydlím na farmě kde jsou malé děti... a ten týpek je nevyspitatelnej...  jo udělal jsem si to napínavý  to určitě, vím že jsem to svým způsobem posral, ale prostě to v tuto chvíli nedám...tak má tejden no...
jo jen tak pro zajímavost je to hledač pokladů, má detektor kovu a projíždí pláže se snem že najde poklad... má pár minci starých realů a centavů  a v pytlíku na svém "pytlíku" nosí pár drahokamů :-)
(postrádám MP3 a štípatko na nehty, ta to snad někde najdu :-( )

No a taky nastal čas, abych si pořídil brazilskou sim-ku  prej se tu dá sehnat od TIM(místní společnost) normálka asi za 5brl simka s dobíjením kreditu a s netem grátis, nevím jak rychlým a s jakým FUP, ale na mobil by za dáčo stačilo pár MB na maily a sms gratis, takže asi dneska vyrazim na nákup když si pro mě indky nepřijedou :-(  

7 komentářů:

  1. Hi! Do you know if they maκе anу plugins to help with SEO?
    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm nοt ѕeеing very gοod success.
    If yοu know of any please share. Thank you!
    Also see my web page :: symptoms of Craziness

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem zjistil že tam mám asi tisíc spammů... a mě bylo divný kolik lidí se najednou začalo připojovat z USA a UK :-)

      je tam jeden vytrvalec na půjčky v UK ten jich tam nasázel dost těch komentářů, snad ke každýmu postu :-)

      Vymazat
  2. Nevyspitatelnej jakoze se s nim neda spat :)

    Ty simky maji posleze brutalni FUP, nic moc pouzitelnyho treba na cteni blogu. Claro ma nejaky pausaly s FUP pod 10 BRL. TIM ma nejhorsi pokryti 3g, ale to u FUP pausalu je asi jedno.

    Co se lidi tyce, tak nad tim jen kroutim hlavou a uprimne receno, drzim se od tebe dal a nema to nic spolecnyho se symaptiema. Evidentne musis neustale strkat ruku do horicich kamen, prestoze ja jsem to na blogu popisoval dost jasne a vis jeste vic podrobnosti. Tak dlouho budes testovat podvodniky, az jednoho krasnyho dne zacnes s lidma vyjebavat taky. Nevim co cekas od Normy. Archetyp zmateny brazilsky panicky, co zdedila latifundie a nevi kolik je 1+1. Je idiotsky od nekoho takovyho ocekavat cokoliv jinyho, nez ze s tebou vyjebe primo umerne k tomu, jak moc budes neco potrebovat nebo v slabsi chvilce s necim helfnout. Lidem je potreba verit, ale do prvniho porusenyho slova. Pak uz je to fakt to zvazovani, kolik toho clovek unese.

    Mozna jsi v nejaky pasti penez a pak mi to je cely lito, ale spis je to past jen mentalni, protoze ohanet se umis. To, ze jsi tam neco opravil je hezke, ale pochop, ze z tech lidi zpet nic nevytrsikas. Nechapu co si chces zarizovat u Normy, ktera proste normalne=funkcne fungovat nikdy nebude. Zaridis si tam svy pohodlicko bez plisne a bude sv tom namachanej jeste vic, protoze se ti odtama nebude chtit, budes porad zvazovat momentalni ztratu oproti bodu nula a cim vic do toho budes davat prace tim vic si podkopes pudu pro zmenu.

    Emigrant ma mentalitu v necem jako "udelal jsme tu velkou vec, sel jsem do bodu nula... a mam to za sebou". Vim moc dobre, jak jsem mel v hlave to samy a potykam se s tim doted. Pointa cely emigrace je se rozhybat timhle smerem a stat se tim Svetobeznikem na vsech frontach. Ale kdyz clovek neumi opustit jinyho cloveka, kterej s nim vyjebava i za cenu nejaky svy ztraty tak se dobehne akorat tak do toho shitu, ze kteryho jsme odesli.

    OdpovědětVymazat
  3. nevyspitatelnej byl,hrabal se mi tu ve věcich, když si řek že nejde do práce tak nešel a pak se diví že ho vyrazili, jeho názory a styl života mi prostě narušili mojí rovnováhu a navíc prostě bral a je na hraně toho průseru...na to fakt nejsem připravenej.

    hehe včera jsem si koupil tu simku od TIM je tam net ne ratis ale za 0,50brl na den a je to docela slušný uvidíme stala 10brl. Tim jsem koupil proto že má pokrytí v centru a u nás taky jako jeden z mála páč my jsme fakt díra :-)
    jinak jsem tu viděl už i net za 29,90/měsíc s tím že ti daj wifi rychlost 10mega a je to akce nějak do karnevalu nebo co dal jsem to neštuval, ale ta firma má jakoby masivní kampan na busech a zastávkách.

    Jo Norma je klasická brazilská mentira a nikdo tu netvrdí že tu budu na věky věků. Pohodlíčko si tu zařizuju fakt dost skomě a z plesnivejch hoven jsem tu stloukl hroudu protože ač to možná vypadá jinak je to dost o penezích a bod nula byl, ted je to o kus lepší... prostě ted už vidím že potřebuju víc mluvit a penize se tu daj sbírat na ulici jen se pro ně sehnout (na vybudování banku asi musím jít prostě touto cetou(tím co umím páč je to pro mě aktuálně nejrychlejší) i když se na netu něco už taky rozhýbalo)
    S tím vytřískání něčeho zpetně od lidí máš i nemáš pravdu jasně že ve vetšině případech investuješ víc než se ti vrátí, ale co se vrací jsou informace, které jsou leckdy cennější než investice...
    jsem připravenej od tud odejít a nevážu se tu nijak i když jasně že to tu v tobě něco zanechá, ale je mi jasný že potřebuju pohyb a kořeny zde zapouštět nehodlám i přes tu práci ( je to prostě jen o tom že tam kde jsi a dělaš si potřebuješ vytvořit nějaký prostředí pro sebe aby jsi se nějak cejtil jakože "dobře" aby jsi se mohl někam vrátit jakože nabrat sílu asi prostě máme v hlavách potřebu mít ten pocit se vracet pod střechu nad hlavou... jak jsem vylezl mezi lidi je to zase o chlup jiný jsem v pohybu a to je pro mě to nejdůležitější ... moc dobře vím co myslíš...asppon si to tedy myslím že to vím... včera jsem v cestě busem přemejšlel o tom celým tady a tak nějak rekapituluju :-) za tu krátkou dobu... no a naše oddělenost, je super... i přesto že si mě hlídaš za co samozřejmě díky páč až půjdu hodně jinam budu vím, že mi tam postavíš semafor abych se zamyslel :-)
    zatím věřím, že jdu tím správným směrem i když obcházím zrovna celej blok...

    OdpovědětVymazat
  4. To že tu lidi se mnou vyjebávaj jsem přijmul s pokorou. Začal jsem tu vlastně dělat asi tak za 2,50 na hodinu a dneska už není problem se dostat i na 15tinásobek tý částky a dá se jít víš, lidi mi tu říkaj že dělam rychle a levně a že si mám účtovat víc za den a práci protáhnout na víc dní (prostě brazilský myšlení. tedy někdy i český a ukrajinský :-) ) já nejsem žadnej hodinář a prostě dělám si v klidu a tak mi to vyhovuje. Říkám jim že nejsem brazilec a oni mě maj třeba za blbce ale na druhou stranu o tom blci mluví jinde a fakt už nestíhám a mám pořadník jak za komoušů .... mohl bych klidně zrušit práci v baru(protože tam vydělám podstatně mín za ten čas), ale neudělám to protože prostě těm lidem chci aspon částečně pomoct tím co umím a i kdyby to mělo znamenat jen to že budou mít čistou kuchyn :-) tak to pro mě má smysl, jsem tam zejména proto že se tu zdokonaluju v řeči ... a udělám mu stránky to už je jasný :-)... už jsem se sním o tom bavil :-)a myslím, že mu tam alta temporada vydržím , takže věci zkouším jak si myslím, že by tu mohly fungovat a to že jsem tu zneužitej(si piš že jsem )je potřeba přijmout s pokorou, protože z tohoto hovna bude jedna třešnička na dortu a to jsem si jistej... a zatím se to unýst dá. S tím vyjebáváním s lidma si myslím, to že každej z nás vyjebává jde o to jak a do jaký míry jsi to sám sobě ochotnej přiznat a žít s tím ... někomu to jde lehce viz můj exspolubydlící(kterej brzo narazí asi po 101x a stejně půjde dal svou cestou bez změny směru a nekdo si to uvědomuje do morku kostí... každej obchod je svým způsobem ojebávačka na druhou stranu i když se stane že jsou obě strany spokojené je tam jeden vždycky více ojebaný...no a až se ti žačne zdát, že začínu s lidma vyjebávat taky... tak to sem napiš bude to muj semafor, ale vždycky se snažím k lidem chovat slušně a v koutku naivně očekáváš totéž, jenže víš že to tak není, ale přesto (já jedu v tom), že to tak je a po po prvním zaváhání jsou tu další no já těch šancí mám pro lidi nastavenejch víc no ... a možná proto jsem tam kde jsem, ale věřte nebo ne fakt si to pořád užívám ... jsem jak malý dítě co má radost že už umí chodit a že už umí něco říct a že už umí (udělat web)a že nakazí majitele baru a on umyje troubu a to jsou věci co mi dělaj prostě radost... že to asi nebude zbytečný... a jen pár lidí si dokáže představit co za tím vším je

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to neni tak zly ten net v mobilu a melo by to byt ,50brl den. Jen se fakt moc dobre v tom buse psat neda :D jsou to proste zavodnici

    OdpovědětVymazat
  6. ten anonymni jsem ja pac jsem si nenastavil v buse blogera je tezky s tim dotykacem v buse neco trefit

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj