pondělí 23. dubna 2012

TÝDEN INTERNETU V BRAZÍLII

Včera odpoledne již nebylo co dělat a na internet jsem nemohl páč Norma odjela kamsi a tak jsem se vydal na průzkum do nedaleké BARRA.  Nyní se záměrem, udělat si obrázek o tom internetu tady co je. Takže pozjišťovat si ceny wi-fi a ceny kabelů. Takže jsem zase skončil v tom BARRASHOPINGU s tím, že nedaleko od tud je taky CARREFOUR. Lidí bylo všude miliony a cestou tam (už to od nás zvládám jedním busem, nebo minibusem  2,75BRL) jsme po cestě necestě kterou jsem už fotil pouštěli kolony jezdců na koních. Bylo jich kolem  stovky, většina z nich  stejné tričko a štrádovali si to ulicí auta neauta.
Takže jsem sondoval ceny v různých krámech na které jsem narazil a pak jsem se vydal do toho CARREFOURU. Tam Vám vedle jsou takové jako stavebniny (zdejší hronbach a zase jsem se rozplýval, že jsem něco nového objevil. Byl jsem tak HAPPY že jsem si tam za 9,99BRL koupil polštář. Ten co jsem si vezl z čech je jen malý polštářek. Takže spaní bude už řekl bych na 99% super.
V carrefouru jsem se kochal a srovnával ceny a dá se říci, že zde se vyplatí taky něco koupit. Udělal jsem tam alespoň nákup jídla na 3dny  když jsem tam dorazil s tím, že tak nějak obrázek mám a budu se moci v pondělí vydat do centra informační techniky, kde bych měl sehnat kabel , nebo wifi nebo obojí dohromady to se ještě uvidí.
Dnes jsme se tedy ráno vydal tím směrem k informační technice a když jsem dorazil ( na poprvé jedna jízda busem ) tak k mému překvapení bylo zavřeno a otevřeno je až zítra. Je zavřeno proto že tady je svátek 21.4. (svátek mučedníka povstání z r. 1789)Tiradentes, no a brazilci ze jmenovaného obchodu a obchodů kolem si to prodloužili ještě o pondělí. Takže pech. No alespoň mám jejich stránky a mrknu na to na netu až se dostanu k Normě. Doufám, a dávám si to za úkol, že tento týden to s tím netem vyřeším, že ho budu mít u sebe v baráku.
Něco pro Láďu , když jsem se vracel zpět, tak nás v minibuse pro 15lidí jelo asi 20 a poštěstilo se mi, že si mi na klín sedla docela slušná mladá opálená holka. Musím však konstatovat, že když potřetí zasebou potáhla chrchel zpět a pokračovalo to dál, mohla vypadat sebelíp, ale fakt to něšlo vydržet a spíše mě to sralo.
Vrátil jsem se a zdědil jsem po Normě SOFA …. Brrrr! To se nedá.  No a tak zatím leží u mě a dělá tam dekoraci.

4 komentáře:

  1. Tak to dík :-) tos mě opravdu potěšil jak na mě myslíš :-D ale to tvrdší chování u ženských taky nemusím. Ty dva obrázky pod sebou máme hledat jako 5 rozdílů jo?? :-)

    Zrovna teď lítám po úřadech a docela to odsýpá a přitom jsem si vzpomněl na tvé zařizování CPF, takže jsem byl rád jen za půl hodinové čekání. Holt Česko, ikdyž palce nahoru jsem nikde neviděl, ale šlo to.

    Jak jsi psal s tím učením přes sluchátka, asi to budu muset vyzkoušet taky, protože moje angličtina potřebuje nutně vylepšit.

    Se mi tak zdá, že Orbi rozpoutal takovou malou českou vlnu do Brasil, ikdyž se od toho jakoby distancuje. Držte se tam chlapci. Tady konečně taky přichází pořádné jaro a hlásí až 27 na konec dubna to jde..

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a jinak poslední věta je taková obojaká, kdo tam jako leží?? Norma a dělá dekoraci jako že ti pomáhá s bytem, nebo je Norma dekorace, nebo nejspíš její sofa dělá dekoraci, což je nejpravděpodobnější. To mě jen tak napadlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Láďo, není to najdi 5 rozdílů je to jedna fotka a borci to tam pro blbý jako jsem já co jedou nakupovat ve svátek dali 2x pod sebou! No na úřadech je to o lidech rozhodně. O obojích co stojí na každé té straně.

    No a jak jsem psal, mám program co si tu pouštím v netbooku a je u toho mp3 zvůk té brazilštiny. No a texty jsou v obou jazycích. Takže si jak slovíčka tak cvičení různých frází nahrávám na svou mp3 s tím, že to pak řeknu česky. Já to dělám 2x a někdy i víckrát za sebou s mezerou abych si to mohl říci v té mezeře. Je to voser, ale dělám to pro sebe a až to bude jednou hotový celý tak to třeba budu prodávat těm dalším emigrantům :-). No a pak když třeba ted maluju pořád :.-) nebo když sedím v buse, tak to prostě poslouchám pořád dokola a dokola. Mě se to takto osvědčuje. Zaprvé se to učíš, poslechem, zadruhé čteš co říkáš, když to nahrávám a za třetí je dobré si to ještě napsat. To je kolečko, které by mělo fungovat i na mě. Na začátku to stojí trochu více času to jo , ale děláš to jen a jen pro sebe.
    Já jak skončím s brazilskou portugalštinou kupuji si angličtinu. Musím dojít dál než asi desetkrát k 7mé lekci.

    No nám se tu ochladilo podzimními deštíky, nevím jak tam více na severu:-) ale tady teď průběžně prší tak dobrej 3tí den. Jako že přeháňky. Včera bylo 26-29 stupňů a dnes 22-26. Lidi už tu nasazujou kulichy:-) a vyndavají bundy.

    Jinak podle nějaký statistiky je tu asi 3.000 čechů....

    OdpovědětVymazat
  4. Leží tam to sofá samozřejmě, norma by byla ještě horší nestraš :-). I když před 40 lety co mi ukazovala fotky byla... mladší no :-)

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj