čtvrtek 12. dubna 2012

STĚHOVÁNÍ V BRAZÍLII

Tak jsem se dnes po dalším neúspěchu na RF viz přístě ( zítra to snad klapne na počtvrtý) nastěhoval do nezařízeného nedokončeného domku. Po chvilce jsem si dovolil napíchnout na net přes kabel 5m co jsem si prozíravě vezl sebou a zjistil jsem že je i wifi tak jen znát heslo a je to. Musím si dnes sehnat postel a něco připravit a když se mi podaří sehnat heslo tak Vám dopíšu zbytek  ještě dnes. Po změření internetu mám radost,rychlost je co jsem si myslel něco přes donowald: 1026,66 kbit/s(128,33kb/s což stačí , filmy stahovat nebudu. Synovec Normy celej den spí páč v noci hraje nějakou kravinu ONLINE. Tak to budem muset nějak prostřídat. Hlavní je že se tu začínám po těch pár hodinách cítit jako u brazilský tedy. Tak snad mě to nepřejde... Jdu  shánet postel,nebo matrac... a věci se prostě pořád nějak dějou a děj života se kroutí až je z toho kruh. DEJAVU


Zítra ráno RF po čvrté tak to snad u dám.

PS: autobusem už tam jezdím s jedním přestupem což je super.(Krůček po krůčku k pokroku)

7 komentářů:

  1. 1mbit je relativne luxusni rychlost na odlehlejsi misto. 8 let zpet to byl v cesku taky luxus a dalo se na tom hrat + delat neco dalsiho.

    Pres den muzes stahovat i ty filmy... me to tu prumerne jede taky 1mbit, to kodovani filmu je cim dal lepsi, 700MB film trva 2 hodinky: to nemusis ani az na RF a kdyz prijdes mas to v pocitaci.

    Trochu me desi jestli si nechavas kindle posilat postou: to chci fakt videt.

    OdpovědětVymazat
  2. Rychlost je to dobrá a platí za to 59,90BRL, jen jsem připojen zatím na drátu co jsem měl u sebe je 5 metrů tak sedím u ní v kuchyni a je mi fajn.
    Jel jsem se projet na jejich kole do města, půjčili mi ho , nebo spíš vnutili a tak jsem něco málo nakoupil. Takovou pohodu jsem fakt dlouho nezažil, kolo si krásně skřípalo, nebrzdilo jak je tu zvykem viz tvůj (váš) blog. Na kole přidělaný bedny na nákupy či co a bylo mi prima. Měl jsem sto chutí projít všechny místní krámky. Moc času nebylo ale tu hodku jsem si užil.Zítra se kouknu po novém routru s wifi páč ona ho nemá má tady takovej stařičkej modem.pojedu co centra k BARRA shoping páč musím znova na tu RF.No testoval jsem to na rychlost.cz a to my vyplivlo tyto údaje. Mladej se teď po strašným řevu vzbudil ještě ani neotevřel slepený oči a je na FB(vymývárna mozků). Páč nevím zda by to cca 40m datovýho kabelu sežralo. Něco mi říká že by to asi nešlo. Hele jsem tu fakt jako u tety v brazílii a oni se můžou kvůli mě přetrhnout, jen nevím jak douho jim to vydrží. Ale mě je tu teď nějak fakt na duši dobře i když se nějaký věci serou tak se tu vidím na těch pár měsíců fakt jak udělanej. Navíc s tou rodinkou tady, ty domorodci co mě tu neumí ani vyslovit je to prdel a oni ačkoliv o tom nevědí mě dávaj nyní nejvíc a ještě mě naučí asi brzo řeč řekl bych. Zejtra budu malovat a natírat okna abych tam dal sítě na ty odporný komáry. Jo a běhájí tu malý opice a koukám, ne na lagunu, ale do hor do džungle. Respektive jí mám hned za plotem dá se říct. Je to parádní, že to dopadlo myslím a Norma se jeví zatím velmi přátelsky( možná je uchlácholená prachama co dostala kdo ví, páč tady od února nikdo nebydlel, ale snaží se mi ve všem vyhovět a vidím , že se chce přetrhnout. Teď mi donesla větrák ať tam mám prý dobrej vzduch. Fakt tetička no....

    OdpovědětVymazat
  3. Kindl si nenechám posílat, jede česka do česka a sem přijede bůhví kdy, až třeba někdo poletí sem.
    Do tý doby to tu budu možná znát. Hele, Norma normálně ví jaký čísla kterejch autobusů kam jedou a odkud. Takže systém v tom bude jen né časovej. Až bude čas určitě se to bude dát najít někde na netu. Teď na to peču. Už se trochu líp orientuji a nakreslil jsem si čtvrti tak přibližně.JE TO O POZNÁNÍ A ČLOVĚK JE VĚČNÝ STUDENT SVÉHO BYTÍ TADY.

    OdpovědětVymazat
  4. Neni treba nijak hledat. Google maps. Tam das COMO CHEGAR (v br verzi), kliknes na ikonku de transporte publico... a je to.

    I na tohle je dobrej kindle, kdyz nemas rovnou 3g s gps.

    OdpovědětVymazat
  5. To se hodí, díky. Dneska jsem se zase najezdil a zjistil jsem různé tarify, páč jedeš v buse s klimou, kterej staví jen na zastávkách, ale zastavuje ti všude kde řekneš, stojí 2x tolik tedy 5,40BRL, ale viděl jsem i za 8BRL a 11BRL a to už bylo, ale někde směrem na vás tipuju. Takže další poznání.

    OdpovědětVymazat
  6. Tou druhou tridou jsem jeste nikdy nejel. Jen III. a I. Ty busy kolem 10 BRL jezdi na letiste vetsinou co jsem si vsiml a urcite maji hodnotu zvlast kdyz toho clovek tahne hafo. Byvaji ale klasicky premrazene.

    Jinak jizdne co stalo pod 2 BRL kdyz jsem prijel (a BRL byl mnohem mekci mena), uz atakuje 3 BRL. V dolarovem vyjadreni je to skoro 100% navrch za 3 roky.

    OdpovědětVymazat
  7. No jasně že maj přemraženo a jsou to pěkný rány pak do toho 32stupňovýho vedra. Jhned si jak plznička :-) orosená. Tak to se můžem těšit na neustálé zdražování.... Jsem zvědavej fakt jak tady v horách bude v zimě. Norma straší, že je tu kolem 4 stupňů. Pravda je že v noci je tu nyní míň než bylo dole je tu tak kolem 20stupňů. Dole bylo 25stupňů. Zatím je to však příjemnější. No nechme se překvapit určitě budu informovat.
    Musím vyřešit ten net ke mně do baráku, je to takto dobrý to jo, lepší než drátem do voka, ale přeci jen si jsem omezen. I když mě tu Norma klidně nechá a odjede pryč třeba na dvě hodiny a já tu u ní v obýváku...

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj