pondělí 7. května 2012

TJ SLAVOJ HOUSLICE - PŘÍPRAVA NA MISTROSTVÍ 2014

Ne že by se nic nedělo, prostě se nyní pracuje na domečku a popisovat zde stavy a postupy prací by bylo asi únavné a hlavně nezáživné.  Jsem  každý den překvapen místní pracovitostí a hlavně kvalitou odvodené práce.

Některým věcem zde zabránit jde, některým ne a na některé vážně nemám sílu. Jsou tu postupy prací nad kterýma kroutím hlavou a někdy si připadám, že stávíme střechu dřív než dům. Na druhou stranu, co bych chtěl, ten barák není můj a pokud dodržím smlouvu tak tu budu rok(v případě, že ne tak jako přijdu o 2xnájem) No ale proč to nemít hezký a pohodlný že jo  ( tedy v rámci možností )?
Je toho hodně co by se dalo napsat, ale vážně nevím zda někoho zajímá malá brazilská rekonstrukce domku na vesnici s minimálním rozpočtem a jedním chlapíkem,kterej mě každej den překvapí svou inovací a nedá si říct a nedá.

Jinak jsem byl prozkoumat tu ulici jak jsem sliboval někdy před týdnem a jak jsem předpokládal, ta ulice končí cca po 300m, respektive se stáčí zase k hlavní do jiné ulice, ale co jsem objevil, je že tu máme místní TJ SLAVOJ HOUSLICE a tak už vím od kud jde ten kravál, kterej občas slýchám.
No a tak mám nový kámoše jak z hráčů, tak z místních fanoušků, zážitek místní pralesní ligy byl opravdu fascinující. Brazilci jsou prostě fotbalový ať chceme nebo nechceme a pokud tu vydržím do mistroství tak se těším na ten nářez co tu nastane. Jsem přesvědčenej o tom, že to tu bude atmosférou úplně někde jinde než kdekoliv na světě. Tady fotbal žerou myslím na 1.místě :-)  Fakt stačí, že projevíš zájem o fotbal a jseš jejich a když jsi jakože ještě jinej tak se asi družej víc "gringo" je "gringo".
A tak až půjdu zase naší ulicí a potkám další nové tváře, určitě si zvednem palec a huba bude od ucha k uchu...

3 komentáře:

  1. to s tim fotbalem je nekdy mazec, kazdy den, kazdou chvili se me nekdo pta, jaky je muj tym. Vymyslel sem si univerzalni vymluvu, ze sem cech a zadny oblibeny tym nemam. Ale jakmile zacnes s nekym mluvit o cemkovil, co se jen okrajove dotyka fotbalu, tak jsou k neudrzeni. Uz jsem se potkal s hodne lidma tady a muzu ti rict, ze neexistuje nekdo kdo by nesledoval fotbal. Tohle silenstvi tady nejspis trva odjakziva.

    OdpovědětVymazat
  2. Fotbal je tady hodně, hodně populární. Mý sousedi mají tři děti a táta má dres Ronaldina, kluk má dres Ronaldina, holčička má dres Ronaldina a mimčo v kočárku má dres Ronaldina. Takže takovej přístup k fotbalu tu prostě je.V neděli jsem šel nanákup do místního marketu a na ulici nikdo, fakt liduprázdno. V hospodách více jak obvykle a když jsem si v supermarketu přebíral rajčata začala mela a řev až lidi z vedlejší hospody běhali na hlavní silnici a zastavovali auta, protože asi Botafogo dalo gól a tak to museli sdělit všem, kdo to neviděli.
    Když jsem byl párkrát v anglii, podívat se na nějakej zápas, tak mě ta atmosféra vždycky dostala. Za tebou fandí babička a řve LAMPARD, LAMPARD, je to něco úžasného co fakt ze vzpomínek nevytěsníš.
    Jinak fotbal je jedno velký divadlo stejně jako životy nás všech, jde jen o to jak ho hraješ, jaký jsou spoluhráči a jaký je publikum... no a je dalších pár faktorů jasně... trávník, trenér, masér, forma, "odměna",.... která by podle mě měla odpovídat aktuálnímu výkonu... stejně jako v životě, jenže někteří hráči si myslí že jsou podceňovaní a mají na nárok v dannou chvíli na víc, než ostatní v teamu... ačkoli každej tam má svojí úlohu a důležitost.
    Tím chci říct, život mě naučil to, že symboly se daj dělit až po úspěchu a úspěch nemusí vždy znamenat první místo v tabulce...

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj