středa 16. května 2012

NEMÍT RATHA - NENÍ ZTRÁTA

Přestalo pršet a vysvitlo slunko a tak jsem neváhal a poprosil jsem fildu, zda si můžu zase(poprvé mi ho vnutil) půjčit jeho kolo a že zajedu rychle na nákup. Měli s n. radost z toho že jsem jim to řekl portugalsky a samozřejmě bez okolků mi ho filda připravil, jen mě upozornil, že má rozbité sedlo asi abych si to náhodou neužil víc než bych měl.
Kolo samozřejmě nebrzdí, ale o tom jsem četl vedle na blogu, že je to tu normální a proto se tady brzdí zásadne jen podrážkami od bot, či ve více případech "žabek, neboli vietnamek" (dokonce tu kluci jezdí ve vietnamkách i na motorkách, není to ojedinělý případ). Takže vyrazil jsem na kole a cejtil jsem se zase krásně jak jsem si to štrádoval tou naší ulicí, tak někteří obchodníci mě už poznají a mávají a palce nahoru až jsem z kola málem spadl.(a to jsem u nich nic nekoupil)
Filda má na kole ve předu i vzádu udělaný bedýnky tak aby se dalo převážet ledasco a tak jsem tam svůj největší nákup potravin co jsem tu udělal naložil s přehledem.(S posledním nákupem který mi vydržel 6dní jsem se vláčel jako vždy ruku v ruce s igeltkami.) Takže cestu na zpět jsem si užíval, bez námahy a to už půlka asfaltky začínala být suchá, jak to slunce vytahuje a bylo mi fakt krásně, teplo, orosené čelo jako vždy a pohoda. Vážně uvažuji, že si to kolo pořídím co nejdřív to půjde a stoupnu ve zdejším comfortu žití o jeden stupeň. Zajímavostí je že tu 95% kolistů mají sedátka obalená igeltovou taškou, aby jim to nenamoklo a to pozoruji od doby co jsem přijel.(Stejně tak jako když holky mají na sobě legíny a podkolenky a to tu je velmi rozšířená móda, zřejmě asi cvičební úbor nebo co ale chodí jich tu u nás na vesnici desítky takto vystrojených a i v centru jsem to pochytil)

Asi jste pochopili, že elektrikáři nepřišli, dveře do koupelny taktéž a to má pršet ještě zítra a pozítří takže týden bude zase pryč a to co jsem neudělal já tak se nic nehnulo. Jenže abych mohl pokračovat potřebuji nějakou spolupráci a tomu se tak neděje. Takže mi už jen s prstem v nose zbývá opravit malba po fildovi, který za půjčení kola o de mne dostane jedno pivko:-) od cesty.

Vy tam máte zase na té politické scéně veselo a nejlepší je, že Rath není sám a "je" jsou tam všichni takový a jak ho hezky ušlapou kluka šikovnýho.(Jenže ten kdo tam bude tak vždycky podlehne pokušení a když to projde jednou tak to projde 5x,10x,100x a pokaždý to pokušení hrát takové hry bude větší, než láska a pravda) Každopádně zase mají o čem psát, ale nezapomeňte také sledovat Řecko, protože to se začne chovat jako malé děcko a půjde to do prdele všecko.

PS: Řekové už vybírají banky, aby nepřišli o úspory a jaký bude další vývoj ? Merklová si po 13letech dovolila zvýšit platy,protože ekonomika jim jede v číslech dobře na 3,3% . Myslím, že si to asi zaslouží, protože budou mít hodně práce, pokud tam vydrží do podzimu.  No to bude olympiáda, prima nákaza "nálada" se přežene přes Evropu asi dost rychle.

5 komentářů:

  1. mame zmatene pojmy... vietnamky u nas vzdycky byly tenisky cos koupil na truhu...
    rekove vytahujou prachy z reckych bank a posilaji je do zahranici, to uz je od zacatku krize co vim a nemecko??? to z krize jen profituje, vzdyt diky zachrannym balickum se jim podarilo vytahnout z tech temer odepsanych investic snad 80% kapitalu a presunout je jinam. A kdo to odnesl na ukor Nemecka byla EU...

    OdpovědětVymazat
  2. no u nás na vesnici byly veitnamky"žabky" se jim taky říkalo, to co tady nosí všichni, tu divnou podrážku s uchycenou na šnůrce"gumy" mezi palcem a ukazovákem nohy viz třeba tady :
    http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMEAP1ofHvHawKj9qFxdfWYa1cIHJaMPtck-faK5WEEa9BGmLFrg

    no už i baťa to dělá tak bomba.

    No a v tý evropě to můžem od tady sledovat... jak to bude

    OdpovědětVymazat
  3. jo a muzem delat, ze nam to je jedno a ze se nas to netyka :D

    OdpovědětVymazat
  4. No jedno mi to není a tak nějak se mě to i týká a jsem zvědavý co přijde a kdo s čím přijde, protože ovce se budou určitě bouřit, ale změní to něco když to celé praskne, tak vlastně nezbyde nic, teď je to v té bublině jako ve vákum a říkají nám, že je alespoň něco a z těch vytištěnejch euro papírků bude velký nic.Takže je jen čistá spekulace o tom, zda si řekové dávaj prachy do zahraničí, zase do bank, protože si třeba vůbec nepomůžou. Nejsem ekonom a zajímá mě to vyústění tý EU nákazy, protože díry jsou větší než se zdá...
    Rozhodně tady se to už začalo projevovat na kurzu, takže tady vůči USdolaru dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  5. jo a nejvetsi prdel tady je, ze se v televiznich zpravach tady divi, ze krize je v evrope a v usa a jejich index BOVESPA klesa nejvic :))

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj