čtvrtek 10. května 2012

ZIMA NA KRKU OPICE POD DEKOU, NEBO JE TO NAOPAK?

Musím konstatovat, že tu dny ubíhaj strašně rychle, dneska už je zase čtvrtek, jsem zjistil. Večer když už je tma (tady kolem 18té) tak zbyde jen ten net, portugalština, samostudium a pár dní po sobě se mi stalo, že jdu spát už za světla zase.(tedy v 6ráno) Prostě spím tu o dost míň než v Čechách, alespoň to tak vnímám. Dnes  >3hodiny spánku, páč od 9ti jsem blbnul už s Filipem.

Někdy mě ta samota(i když jsou tu brazilský lidi kolem) připadá dost zvláštní a pozoruji na sobě změny.
Mám už někdy takový stav, že mluvím sám k sobě a to zcela zřetelně a nahlas, což jsem dřív v takový míře nedělal, prostě spolu sdílím dobré i zlé asi nějak víc, neumím to asi moc dobře popsat, ale je to pecka.

Na baráčku se pokračuje stále "BRAZIL" tempem a něco málo už začíná vykukovat  na lepší světlo. Dnes bylo opravdu velmi krásné počasí a tak jsem něco podělal okolo domku a seděl venku s compem a nasával to teplo a snil o plastový židličce a stolečku kam bych si sednul a koukal do blba. Sice to celý trvalo asi jen 5minut, ale byl to záblesk, relax do jisté míry... nevědomí.V noci se teploty pohybujou kolem 20stupňů a musím konstatovat, že mi začíná být zima a budu muset vyrazit na nákup nějaký deky do který se zachumlám. V baráku je tedy větší zima než venku a to i v noci. Ještě je varianta spát venku na zahradě :-) a čekat na nějakou opici, že mi vleze pod deku:-).

PS: filmy stahuju přes noc a trvá to do 40min :-)

5 komentářů:

  1. Teď jsem se vrátil z nákupu jídla a když jsem šel cestou zpátky, tak chodím okolo jedné rezidence co je chráněna plotem a mají vrátného,kterej jim tam otvírá a zavírá dveře. Vrátnej tam má takovou kukaň 1*1m a okýnko(tmavý skla) a okýnko otevřený a on kouří z okýnka a kulicha na hlavě. Takže ZIMA přichází za chvilku tu bude :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Čau,tak čtu od Tebe ty všeliké novinky.To makaj ty brazilci všichni takovým tempem. V takové kvalitě jak píšeš?To by snad ani ty OH nestihli.Myslím,že jsou OH v 2016.Když se podívám na města v Brasil,tak mi to přijde docela dobrý.Ono asi kdyby se ta odvedená práce viděla zblízka, tak to možná člověk vidí jinak.Je divný , že ve 20 st. je ti zima, to je asi tou vlhkostí.Chodíš si taky zakopat? Tak se měj.

    OdpovědětVymazat
  3. No oni brazilci jedou jako sviňa, třeba tady k nám staví silnici a jedou, takřka ve dne v noci a silnice je rozšířená za měsíc co tu jsem a už lejou asfalt, takže tempo rychlé, stejně tak i další stavby. Tady u n. je to omezeno prachama takže to valí postupně a navíc je upnutá na zdejšího filipa, asi mu platí jen to co musí a tak to podle toho vypadá. Filip je starej chlapík typuji kolem 65 a možná i víc a možná míň. Dnes jsem zjistil, že si barvý vlasy, páč si sundal svůj slaměnej klobouk ronaldino a má odrosty jako prase.(Holičství u nás v ulici je asi 5) takže dobrej byz zdá se. No a jak lejou ten asfalt a rozšiřovali to, tak tam pořád v prostřed 4proudový silnice stojí sloupy elektrického vedení, teda v prostřed, ono to je hala bala, takže kdyby jel někdo jak prase tak taky může skončit přímo ve sloupu a až to sundá tak si dovedu představit, že to přeskládaj na ty připravený sloupy podél té nové silnice. No ale všechno prej nestihnout postavit, třeba jako železnici mezi RIO a SAO, ta se prej nestihne. No a odvedená práce se asi nedá srovnat s evropou po kvalitativní stránce je to dost horší. Evropský standard je tu prostě drahý jako prase i práce. Ale ta kvalita se taky dá sehnat to určitě jo, ale já tu například po všech řemeslnících musím uklízet a uklízet a uklízet. Ale říkám, zde to vidím na omezenej rozpočet a takových je tady víc. Třeba ve favelách bydlej lidi v barácích bez omítky a je jim fajn, s omítkou už je to v takový favele asi nadstandard. Je to čtvrť od čtvrti, je tady strašnej rozdíl a rozpětí chudoba a bohatsví v těch materiálních věcech.
    No ono je venku 20stupňů a v baráku asi 15 odhadem. Protože když je venku krásně, jako třeba i dnes tak sluníčko zahřeje až se člověk potí, ale v baráku je o dost míň stupňů.(Barák je ve stínu pod stromama začínajícího pralesa do kterýho jsem se vydal a po sto metrech to vzdal, to bez mačety prostě nejde a navíc jsem nebyl oblečenej v dlouhým od hlavy až k patě.) Což asi ve vedru ocením. Přes den se to taky dá uplně v poho zatím, ale byla noc kdy mi byla fakt zima. N. straší, že tu bude v červenci a v srpnu v noci kolem 6ti stupňů a já tomu nevěřil, ale asi ví co říká:-).
    Zakopat si nechodím, zatím nemám čas, ale třeba se pokusím o transfer na post 2hého brankáře:-) až bude čas na srandičky takovýho typu.

    OdpovědětVymazat
  4. sorry za dalsi zmenu moji identity, propojil jsem nejak ucty na googlu a vsechno se to zmenilo :) Tady na rocinhe byl dneska sileny hic. Od zdejsich sem slysel, ze ta teplota muze byt az 16 stupnu a to uz je pry mooooc velka zima.
    Jinak brazilci relativne stihaj, protoze sem nekde cetl, ze sem importovali 200.000 cinanu a dali jim pracovni viza. Vetsinu tech stadionu staveji cinani.

    OdpovědětVymazat
  5. No jestli staví číňani, tak brazilci moc nejedou. Jo dneska bylo pak i 30 takže dobrý i prádlo uschlo a 16 zítra nebude, koukal jsem na předpoveď, ale kdo to ví co. No trošku se v tobě s identitou ztrácím, ale máš tam obrázek tak to rozluštím a dám si pozor abych já něco neslučoval dohromady páč to by mohla bejt prdel. Ale viděl jsem, že ty jsi to taky přepsal, takže jsi to mohl hodit zase na endrjua nebo BB nebo ne? Hele mě je to stejně jedno jsem oddělenej a navíc fotbalovej rival :-) tady jede Botafogo a to dost a na hřišti hrajou nějaký muzikanti, tak možná vyrazím sdílet brazílii

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj