čtvrtek 30. srpna 2012

INDICKÁ RESTAURACE

V Brazílii všecko trvá dlouhou dobu, v neděli volali na na můj inzerát potencionální zákazníci s tím že se tu v úterý zastaví podívat se na reference (na které se tu neuvěřitelně hraje) k mojí doně N.  Přijeli v pondělí dvě dámy "brazilské indky" matka s dcerou a strašně se jim to co jsem tu udělal líbilo a moje sekretářka mě vychvalova až do nebe samého. Tak slovo dalo slovo a já jsem prej sympatickej a můžem začít s byznysem. Norma mi radila at si řeknu denní sazbu 70brl, že tu profíci mívaj 100-150brl a pomocníci 50brl. Tak jsem jí poslech a domluvili jsme se na této sazbě, s tím, že u nějakých dalších věcí se to bude platit v tarifu za odvedenou práci na kterém se domluvíme bez ohledu na čas. Domluvili jsme se na tom, že si mě tu dámy vyzvednou v úterý odpoledne v 15hodin a tak jsem v úterý čekal a nic. (No pokud tady není ruka v rukávu tak prostě jseš nahej to je tady tak strašně jednoduchý a prostý, že si člověk bud zvykne,nebo zešílí. To co se dohodne mnohdy neplatí. Nicméně večer asi v 19hodin telefon, že byl někde nějakej problém a N. mi ten telefon vrazila k uchu a já mluvil :-) a domluvil jsem se tedy na středu na ten samý čas, že uděláme obhlídku domu a řeknou mi svoje požadavky.  Dobrá tedy, ve středu to klaplo s tím, že si mě tu vyzvedla ta starší dáma a dovezla mě do baráku co pronajímají a je nyní prázdný a tak se tam vymaluje a poopraví pár věcí práce cca na dva dny.
 
 Zítra tj. ve čtvrtek mě mají vyzvednout pro změnu ta mladší brazilská indka a půjdem nakupovat materiál a zaveze mě pak ke svému domu, který vyžaduje už větší stavební úpravy. Po cestě jsem si povídali se starší dámou a dozvěděl jsem se že její exmanžel byl konzul v Německu a tak že byla v Evropě, mladší dcera miluje Prahu a má sen se tam někdy podívat (tak proč jí to nezprostředkovat i s průvodcem, že ano) atak jsme v přátelském "brazilském" duchu mluvili o všech možných věcech i dokonce o bohu samosebou jsou to hinduisti a ptala se mě zda jsem věřící a tak jsem odpověděl, že věřící sem (ale asi to není v tom slova smyslu co si myslí)  Tady si hraje na věřící spousty brazilců co si chodí do místních kostelů kupovat odpustky za své hříchy... tak takový věřící já nejsem samosebou a v kostele jsem byl párkrát bud jako turista nebo na půlnoční....
Nicméně při rozhovoru jsme narazili nějak na to že celá tato rodinka má mimo jiné i restauraci a tak jsem jen skromě pronesl, že jsem jakože vystudovanej kuchař a paní z toho málem nabourala a tipuju, že pokud odvedu dobrou práci budou mě lanařit do jejich indické restaurace :-) Prostě jsem jí říkal že jsem se tím živil asi 2-3roky a pak jsem šel dělat do stavebnictví :-)
Navíc mi do toho volali z jedné malířské firmy kam jsem si podal inzerát :-), že by mě rádi viděli, je to ale v centru Ria a cca 1,5-2h cesty tam a ten samý čas zpět a tak jim N. řekla že jsem ted zaneprázdněný a když se toto povede dotáhnout a zamaká se tak pak se to posype jak lavina:-), doporučení dá doporučení ... tak mi to tady vysvětluje i moje sekretářka N. a poučuje mě at se držím pravidla 3x B Bom, Barato,Bonito tedy dobře, levně, pěkně.
Když jsem se dneska vrátil od dam a N. přijela tak vyzvídala a pak si se mnou plácla jak teenager a pak ukazoval vzhůru smála se a děkovala bohu (prej se za mě modlí) tak to je od ní pěkné jako od odstatních co to dělají na různých kontinentech světa. Tak pokračová ní to bude určitě mít..............

Takže mám a nebo nemám tu správnou českou kliku?

4 komentáře:

  1. uvidis, jednou se to vsechno podari a klapne, jen to chce vytrvat a nenervovat se jako ostatni, co sem prijeli za byznysem a nakonec se z toho posrali.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak píšu je to tu na dlouhé lokte, ale dneska jsem byl s nima nakupovat materiál na první dům a mrknout se do druhýho :-), ten je ještě blíž ke mě než jsem si myslel tak 3min pěšky a je tam i trochu zedničiny práce tak na týden určitě :-) bez malování. Zejtra v 10:00 pro mě přijedou a jedem na ten první barák co pronajímají. Ted jim tady dělám nákresy a rádoby rozpis prací co a jak a jak to odhaduju časově :-). Tak uvidíme. Ale dneska jsem se bavil i s tím manželem té mladé krásné indky a je to taky dobrej týpek. Plechovku piva za volantem no poteš teda, dobrý psycho... a že se divím v brazílii :-) ještě že tu maj ty skvělý retardéry :-), že fakt musíš max 30km/h

    OdpovědětVymazat
  3. jj quebra mola se tomu rika :) kdyz jede moc rychle tak na sebe to pivo vyleje :)

    OdpovědětVymazat
  4. quebra mola:-) tak ty nám tady v ulici udělali nové nyní o víkendu a jsou zde už fleky od oleje páč pár aut tam muselo nechat vanu minimálně, ty kopce jsou sna i 40cm až pojedu na kole ve dne tak to blejsknu :-)

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj