čtvrtek 9. srpna 2012

BRAZILSKÁ LÁSKA

Dneska jsem se pustil do čištění odtoku bazénu páč N. mi včera něco povídla a když naprší tak bazén neodtéká, bude se muset na něm udělat pár drobných úprav a ta pergola, aby se mohl napustit i s vodotryskem:-).
stavbaonline468.gif 



To je jeden z mých úkolů a tak jsem se pustil do kopání vedle bazénu a stěnou, když asi po kubíku odházeného lopatou pár litrů mého potu se mi rozsvítilo, že to co mi N, tvrdí není možná, tedy velmi nepravděbodobné a tak protože jsem se nikdy nezabýval činnostmi okolo bazénu sedl jsem si ke googlu a svou doměnku si potvrdil, vytiskl schéma a napsal text pro N. páč portugalsky bych jí to nevysvětlil. Jde o to že bazén nemá špunt na vypuštění a systém vody je po napuštění uzavřený a jde to přes filtraci a tak ty trubky co jsem objevil jsou ty správné a není třeba kopat hlouběji, zítra to zkusím prolít vodou do opačného směru a mělo by to vytékat kanálkem na dně bazénu pokud mám pravdu :-), tak mi držte palce.


N. mi včera domluvila v několika místních stavebninách, že můžu dát leták přímo na dveře a tak jsem ráno vytvořil na A4 propagaci svojí černé (barevné práce) viz foto:-) Filip říkal , že do té jedné loja jezdí měsíčně 3kamiony s malířskýma barvama :-), tak se třeba něco okotí. Udělal jsem leták a N. ochotně vyrazila na návštěvu svých amigos, aby jim polepila loja a dala letáky do ruky :-)


Taky tu mám jednu brazilku co mě uhání a píše mi dopisy se srdíčkama, je jí 8 pryč :-), Je tu místní a posledních asi 14dní tu je bez mamky, která je s její mladší sestrou 2roky, někde mimo a tatík chodí do práce a tak jí sem chodí hlídat dědeček, tedy on vaří a kouká na fotbal v TV a občas telefonuje. Jo děda bydlí někde blízko páč jí vodí i do školy a to je věc, kterou jsem tu ještě moc nepobral páč některé děti tu chodí asi na 8mou do školy a druhé jezdí kolem 12té na odpolední a vrací se kolem 18té  což ta první je tu už kolem 14té :-), nyní do školy pro jistotu nechodí vůbec, ale asi jsou , nebo byly, prázdniny, které maj v zimě, což je ted, měsíc a v létě snad dva:-) M. jak se holčika jmenuje si ke mě chodí na notas koukat na své oblíbené kapely na youtubko a včera jsme se snažili dělat nějaký úkol do školy :-)


Na zahradě nám rostou banány a tak jsem hledal něco o banánech a tady máte jednu zajímavou reportáž ,která není teda z Brazílie, ale je z latinské ameriky, zajímavé je že banánovník je rostlina, která je ve vnitř s nádhernou mřížkou (dužina plná vody, tak že i 40cm průměr sejmete jedním švihem mačetou) článek o banánech zde

Taky jsem konečně namontoval dveře do koupelny takové ty schrnovací z plastu, už se mi tu válely asi měsíc, jen jsem čekal na vercajk, vrtačku a pilku páč jsem je potřeboval o 3cm zkrátit a dopadlo to dobře, jen to chce dát ještě další šroubky a hmoždinky, dali k tomu 9ks hmoždinek 4kových a to má jako udržet ?  nevím jak dlouho, ale bude to chtít asi tak 2 na každou stojnu přidat a festovnější.

a nakonec zajímavej tvor, kdyby někdo znal tak at dá vědět:-)




není nad to mít dobrou českou kliku






2 komentáře:

  1. Budeš muset pořídit N headset. S takovým letákem bude mít telefon u hlavy často. Hážou tu do schránek nastříhaný lístečky s telefonem a co dělaj. Tohle je samozřejmě něco jinýho, zvlášť když ti to rozlepí po extra místech.

    Děti jsou tu strašně milý a bezprostřední.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo letáky do schránek hážu taky a ještě je strkám za stěrače aut na parkovišti a ruzne ulicích. Tyto jsou umístěných ve 4rech místních lojas se stavebním materiálem a ještě jí chci ukecat aby jsme zajeli do recreio páč tam jsou dvě sakra velký lojas s barvama a to by bylo aby nebylo :-). No setmělo se a já jdu na prochajdu do krámu s letákama samo :-).

    Jo tato holčička je fakt milá a snaží se mi pomáhat a dokonce mě zkouší už i ze slovíček, takže je to super.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj