neděle 28. července 2013

PAPEŽ V RIO DE JANEIRO - PAPA NO RIO DE JANEIRO

Tak jen tak v rychlosti a se zakoncenim nekolika fotek...

S příchodem papeze je v Rio docela blazinec, lidi s batuzkama, trickama, ksiltovkama JMJ v kombinaci barev zelenozlutomodre zaplnili temer cele mesto a ty davy nejdou prehlidnout.

 


 Autobusy jsou plne techto lidicek a nekdy je to opravdu narez sdilet ten cas s nimi.(opravdu me netesi presedat z rozbiteho busu). Bohuzel pro me ted par dni prselo a to mi nezbyva nez tim autobusem, pac na motorku jsem si jeste neporidil nepromokavou  bundu a kalhoty jako dalsi odvazlivci co to masti v desti. Pohybuju se blizko copacabany a tam mel papez Francisco nekolik svych vystoupeni a dokonce pry tu bude pokracovat protoze, vrchol cele akce, sobotni vigilie a zaverecna nedelni mse, ktere se mely uskutecnit ve specialne pripravenem arealu na predmesti Guaratiba, se musi presunout. Aleal je po nekolikadennich destich tolik podmaceny a plny bahna, ze se bohosluzba bude konat na Copacabane. No odhady jsou na ucast velike kolem dvou milionu lidi. Copacabana a defacto dalsi bloky od plaze jsou zavrene pro dopravu cyklistu nevyjimaje. Nikdy jsem  tolik lidi pohramdy nevidel a ani ted to nevyhledevam, jsem jen pracovne kousek od tud a tak jsem vtazen to te masinerie a davoveho silenstvi.

Pro 2299 tu mam par fotek z mych projizdek a objevovani pro me novych veci v Rio de Janeiro a musim rict ze Rio je opravdu z ptaci perspektivy uchvatne apspon pro me, tak tady par slibenych fotek.

 pohled na plaz Sao Conrado, na leve strane vedle tech "panelaku" je trava, kde pristavaj parasutisti a rogalisti co startujou nedaleko od tud z jedne "hory" hned vedle Pedra de Gavea... viz film RIO :-)
 pohled na lagunu od stolu cisare, v levo je plaz a misto Leblon a Ipanema, Copacabana je za kopcem primo na proti
 zde muzete videt jak "Jezise" tak cukrovou homoly, no jo snizena viditelnost, ale za pekneho pocasi a slunka ktere zahreje je to jeste lepsi:-)
 trochu elektricke instalace pro ukazku toto je vytvor mistnich elektrikaru cca 2roky nove :-(


 opice mely vetsi hlad nez strach a tak si prisly pro kus papay, dokonce si to vzaly i z ruky
banany u nas na zahrade, ted budem delat pokus s pestovanim i v kvetinaci, jak rychle nam to poroste, protoze to co tu je je tak rok dva stare a sklizi se to tak, ze jde dolu cela bylina a vedle vypuci dalsi
 

2 komentáře:

  1. Panorama dobry, skoda, ze neni lepsi pocas. a opice :D opice super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opice se neboji, zerou z ruky, nicmene je to prdel, protoze samozrejme si ukusujou tam kde mas prsty, ne na druhy strane :D.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj