úterý 26. března 2013

ROK PRVNI A ROCK V RIO DE JANEIRO

365dni se seznamuju s Brazilii a kazdej den je tu zajimavej v porovnani s evropou, kde dny nasledovali ve stereotypu middle class . Prace manuala me jeste neomrzela a po pravde jazykove vybaveni mi nedovoluje pomyslet na neco jineho:-, krom snahy,usili delat veci na netu a uzivit se tim. Defacto jsem urcite v evrope touzil po tom delat rukama a mit tzv. cistou hlavu... zavidel jsem tem co to tak meli, tak je to. Pravda je, ze clovek nikdy nebude mit cistou hlavu, ale fakt je, ze se na vetsinu toho co na me ceka jako na manuala tesim a delat praci s takovym vedomim je opravdu nejak lehci:-). Tim chci rict, ze kdyz delam veci co me bavi, je to znat i na vysledku:-)... Svetobeznice tu plave celkem obratne a prtata taktez... je pozoruhodne jak to do sebe nasavaj a pocitam ze za 3-4mesice budou mluvit lip nez jejich pai jak mi ted s oblibou rikaj :-).Dokonce jsem si zaridil Normy nove auto pac mela nehodu na zahrade s potrubim a netekla jim voda v baraku a tak ferda mravenec sedl do jeji kary, zajel koupit matros a za hodku a pul, pac hodinu schlo lepidlo se voda napoustela do nadrzi a dostala se tak do obehu a jasne ze zadarmo v ramci dobrejch vztahu :-). Výlet do Para probehl dle ocekavani... v autobuse clovek div neumrzne a z klima me palili oci, ze jsem ani tu knizku, co jsem mel sebou, nedocetl :-). Svetobeznice si neodpustila podivat v Para na mistni trh, kde nas vzdy obestoupili prodejci a "detiprodejci" (zivot proste zacina driv nez si myslime my evropani :-( ) a nabizeli lepsi a lepsi ceny... no neco jsme nakoupili, deku na zpatecni cestu :-) a par drobnosti, ktery jsme usmlouvali na 1/3 puvodni ceny, po necele hodince jsme jiz byli vycerpani a nechali toho smejdeni po trhu. A cele Rio zije udalosti http://rockinrio.com/rio a zacinaj se tu objevovat obri elektricky kytary a plakaty s jmeny hvezd a hvezdicek, tak se na to podivejme :-) No a ja jdu zase neco trochu podelat ...

7 komentářů:

  1. Možná ti místní přičmoudlíci daj řád práce, ty neschopný hovno. Je vidět, že tvoje cancy zajímaj spoustu lidí, asi jako ten tvůj aušus, co nechtěj ani negři. Máš tu fakt nabyto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vis ze daj STERNE a to ze sem porad spamujes je pro me motivace :-)... cekam jak to s tebou dopadne... uz jsme se proste jednou energeticky stretli a ty se sem porad vracis jak perverzni co ? Defacto te to zajima stejne jako me zajima jak to s tebou dopadne je ty se to bojis priznat.

      Vymazat
  2. Zdravím světoběžníka!
    Olá amigo! Tudo bem? :)
    Už asi půl roku sleduji tvůj blog a musím ti přiznat, že si tam splňuješ můj sen. Už jsem v Brazílii dva měsíce byl minulí rok a měsíc asi před 4 roky. Jsem z Brazílie nadšen. Vím, že si chráníš své soukromí a asi dle tvého blogu(přečetl jsem ho celí) tuším proč. Je mi 33 to jen, že nejsem snad nějaký náctiletý pošuk.
    A proto bych měl jen pár otázek a snad mimo věci, které nebudeš chtít řešit.
    Chystám se cca za dva měsíce do Brazílie tak na ty tři legální měsíce. Myslím, že někdo jako ty už zběhlí by mi mohl poradit s ubytováním. Baráček do 1000real by byl v pohodě..:)
    Tedy první otázka je zda mi můžeš pomoci najít nějaké ubytko? Mám CPF číslo tak by to mohlo jít zařídit i předběžně odsuď? Zaplatit také nebude problém předem.
    A druhá nejdůležitější otázka je ohledně doby pobytu.
    Brazílie upravuje smlouvy a pro Evropana je dovolen vstup už jen na 90dní. Bez možnosti prodloužení. Ty staré smlouvy umožnily prodloužení o dalších 90dní.
    http://www1.folha.uol.com.br/cotidiano/1194350-permanencia-de-europeus-no-brasil-e-limitada-a-90-dias.shtml
    Tedy pokud jsem to dobře pochopil..učím se portugalsky teprve půl roku. Eu falo portugues um pouco..:)
    Tedy druhá otázka je pokud prozradíš jak to ty řešíš?
    Jaký je postih když mě chytnou třeba po půl roce či déle? Nebo pak poletím do čr a poznají to určo na letišti. Víš o tom něco?
    Někde na nixu jsem četl, že je tam snad jen pokuta a vyhoštění. Někdo tam psal pokutu 8real za každý den navíc.
    Předem díky Tom

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravim Tome, tak te tu vitam

    nevim kde si chces ten baracek poridit...jaky mas predstavy atd... ve favele urcite po sezone neco sezenes do tve stanovene castky... ale co jako by jsi chtel, abych si ti tu podival po domecku a pomohl ti zaridit ubytko? Jen proto ze jsme ze stejne zeme? Nebo jak si to predstavujes? Nezlob se netusim...ale to je dost velkej zavazek delat takovy veci pro nekoho a popravde nejsem toho zavazku po jednom komentari schopnej...hele mrkni na net na pronajmy v brazilii a snaz se neco najit... copak ja vim, kde chces bydlet ?

    Co se tyce ty pokuty, je to tak jak si cetl pokud prekrocis, tak zaplatis cca 8realu za den, ale myslim ze je tam nejakej strop a mozna ze to bude kolem 1000realu, to fakt nevim. Kazdopadne kdyz prekrociš, tak te maximalne vyhosti a pokutu chtej zaplatit nejpozdeji pri dalsim vstupu...
    Zkus cist mezi řadky jak to delam a instantni navod necekej... to je na jeden komentar prilis cenna informace.( na druhou stranu se to tu jak psal Mord blbe komentuje :-) ), ale co jako...
    PS: zase to chystani se :-(...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta pokuta je tech cca 8 realu maximalne do 100 dnu. Takze kdyz tu budes 5 let zaplatis pokutu za 100 dnu

      Vymazat
  4. Když jsem jezdil jako malý na tábor, rodiče mi říkali, když jsi se 14 dní neozýval, znamená to, že nebylo na co si stěžovat. Tak to vypadá teď s tebou a nejspíš tenhle blog vymažu ze záložek. Stejně je lepší žít, než sledovat jak žijou ostatní :-)
    Dalai

    OdpovědětVymazat
  5. :-),

    Po pravde je dost o cem psat a jsou zajimavejsi veci co se ted zrovna dejou, jen se nejsem schopnej dokopat sdelit to svetu.Na prelomu mesice jsem byl (polopracovne a sam) ve Florianopolis a chci o tom napsat par radku a konecne i dat par fotek... Pripravujem dost veci najednou a je s tim dost prace a navic poste musim pracovat jako manual aby bylo na najem a jidlo a svetobeznice samosebou dela z nasi chajdy u jungle kazdou volnou chvilku lepsi a lepsi bydleni. Deje se toho strasne moc a kdyz jsem na netu tak proste delam to kde vidim value.
    Stezovat si nema cenu je potreba makat a stezovani te jen rozptyluje od ostatniho, ty veci se musi prijmout a jit dal... nekdy to trva ale stejne ti nic jineho racionalniho nezbyde.
    Z dnesniho tydne mam zazitek z posty, kde jsem na poctvrte se tremi papiry uspel a balik z evropy dostal do svych rukou, samozrejme jsem s tim zabil jeden den a hodinu dne druheho.
    No coz cestovani na motorce mi ted usetri dost casu a naplni adrenalinem jak prase :-), posledne me malem sfoukl miniuragan :-) a asi kilak pred cilem sem pustil taxikare pac tam na nej v desti mavali lidi a na oplatku ta vetev trefila jeho a ne me.(Pac jemu to jen prorazilo strechu, stat se to me tak ma STERN uprimnou radost :-).
    Jo je nacase neco napsat :-)

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj