sobota 12. ledna 2013

TAK JSEM TADY



Let z Evropy do této dálky je v pohodě. Měla jsem obavy  jak to ty malé svetobežníci budou snášet a zaslouží si velkou jedničku. Absolutně v pohodě. První šok jsem měla jakmile jsem po 9 měsících uviděla svého Světoběžníka.-30 kilo, koukala jsem na něj jak na zjevení a to tak dobré 2 hoďky. Na letišti velké přivítání a samozřejmě se droboť rozběhla k tatínkovi, objímali se a pusinkovali, že jsem měla na krajíčku. Když jsme přijeli “DOMŮ“, dýchl na mě jakýsi klid. Někdo by si řekl, že jsem se musela zbláznit- jít z jakéhosi luxusu do holobytu v džungli. Ale konečně jsme spolu a tomu se nic nevyrovná. Za tu dobu samoty si každý z nás obou sáhl několikrát na dno a my víme, že jsme team a že to tady prostě dáme…
Jsme tu druhý den, co teď??? Postele, ledničku, toaster a překapávač máme. Jedem nakoupit. Přivezli jsme si talíře, skleničky, příbory a nějaké jídlo.Je to super….
3den tady bych dala život za sítě do oken a dveří. Máme asi 80 štípanců a škrábání nebere konce.
4 den začínáme ztloukat latky a montovat sítě.
5 den jsou všude. Sehnali jsme metr sitě za 3,50brl + nejaký latky 3x drazší než v Čr, ale ty mrchy už nás nepoštípou.
Čas tu plyne tak nějak pomaleji a mě se to líbí. Přijela jsem vystresovaná a strašně unavená a ten klid mě tu nabíjí. Prcci si to užívaj jsou přizpusobivý, mají u sebe mámu a tátu- to je ok.
Po 10 dnech tady, řeším svůj veliký problém- mám sluneční alergii-KRUCI. V životě jsem neměla alergii na nic a ted tohle. Je tu většinou sluníčko a přes 30 stupnu, to je na pytel. Kdo to nezažil, vůbec si nedokáže představit jak to strašlivě svědí. Mažu se octem, no nic moc. Místní mi poradili jakýsi pudr, tak je to lepší, ale nemůžu vycházet-vypadám jak smrtka. Trochu psycho. Mám další krém, pomáhá a už můžu mezi lidi. Poštou mi sem dorazí nějaké antialergikum, tak to snad zabere nebo si tělo zvykne. Přeci se kvůli tomu nepřestěhujeme do Norska.
P.S. Pro anonymního-zemětřesení dosáhlo 9,9 stupňů Richterovy škály. Takové vlny musely být vidět i slyšet velmi, velmi daleko. Pro 2299 – fotky budou***

4 komentáře:

  1. Juuuj pohled jinýma očima. Tak jsem zvědavý jak toto dopadne. To jako je návštěva na pár dní, týdnů či let? Či natrvalo?
    Jinak držím palce a pište, rodinná emigrační zápletka bude jistě mnohé zajímat.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdarec Ladine :-), na jak dlouho to je ? kdo vi... budem tvrdit ze na par mesiců a pak se uvidi. Kazdopadne myslim ze se tento rok otoci jeste jednou v Cr a pak doufam prijedou znova... Svetobeznikova ma porad byz v Cr a pak jsou tu nejake testy o skoly a jakoze se drzme toho ze ten test musi bejt aby... nas nechali bejt...
    Svetobeznice se pomalu seznamuje s internetem z druhe strany tak jsem taky na to zvedav a jak to vypada uz se zapoji i do procesu nejen s vybavovanim holobytu coz me do ted fakt narame stacilo... ale nejake to pohodlicko asi clovek musi mit nebo aspon ujizdet na tom ze ho ma. Je to jiny s detma a jiny kdyz jsi tu sam... kazdopadne jsem tu jako rodina gringu a pribehu je dost. Pohybovat se mezi lidma a umet s nima prohodit par slov je fakt uplne jine, lidi jsou tu pratelsti a usmevavy, ale bacha hrz se tu hrajou pruhlednejc nez v co zname v CR. Presto vsecko jsem porad dost naivni :-). Budem asi prodluzovat smlouvu s N. a to co mi napsala je docela peklo to bude pribeh a mozna i stehovani :-), kazdopadne zde se projevi to ze je clovek uz s nekym na jedny lodi a nejde jen o tebe... bude to jeste boj a tu hru s N. musime zahrat.

    OdpovědětVymazat
  3. Na sluneční alergi si namaž mentolový tekutý pudr, vyhýbat se slunci. Klidně si to namaž na celé tělo. Krásně to chladí. časem si tělo zvykne. Jinak od bolesti pomáhá antihistamikum, ale to je dlouhodobě naprd. Zyrtec, Zodac, Fenistil atd..

    OdpovědětVymazat
  4. diky za rady ... koupili jsme tu neco v lekarne a neco jako tekutej pudr tam je taky, rikaj tady tomu pasta de aqua, po dalsim leceni to nejspis nebude alergie na slunce, ale na neco jineho, takze se uvidi ...

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj