pondělí 3. září 2012

DOMEK V RIO DE JANEIRU K PRONÁJMU

Tak v CR odstartovaly volby a tady u nás už jsou miniboardy rozvěšený na plotech a domech už víc jak měsíc.
 

 Pokračování s prací je následující, nebyl jsem vyzvednut ve čtvrtek, ale až v pátek, kdy jsem navštívil dům mladší bazilský Indky a jejího manžela Antonia. Bydlí dokonce kousek o de mne cca tak tři minuty chůze. Takže jsem to tam omrknul a zjistil požadavky, které jsou :
  • vybourat zed s oknem a udělat průchod na terasu
  • zazdít terasu a udělat tam okno, tak aby se zvětšil obývák
  • zavřít terasu skleněnými dveřmi (aby to bylo celé uzavřené logicky)
  • v kuchyni odstranit pod dřezem 3ks obkladaček a udělat napojení na odpad ke dřezu
  • udělat  zásuvku společně se světlem na místě kde je nyní světlo
  • přemístit pračku do patra, kde je voda, ale není tam odpad, takže udělat odpad na pračku směrem dolů a schovat do zdi samosebou páč vedle je krb(venkovní gril)
Takže to jsou úkoly, které mi při realizaci zaberou cca týden až 10dní práce. Po této prohlídce jsme zajeli na nákup barvy a příslušenství a domluvili jsme se na sobotu na 10:00. V sobotu mě vyzvedli a dopravili na místo, věděl jsem co se po mě chce a tak jsem se pustil do práce. Navíc mi Antonio dal 20brl na jídlo do hospody, která je asi 100m vzdušnou čarou od  toho baráku. Do hospody jsem to nějak nestihl a když v sobotu večer přišli tak mě moc chválili a říkali že se to s brazilcem nemůže ani srovnat,(považuju se průměrně zdatnýho manuálního pracanta, žádnej zázrak) přitom jsem jen po sobě uklidil, uklízel a je fakt, že se mi podařilo unikátně zalátat ty díry ve zdi a to tak že mě nezbyla žádná koupená massa :-), takže jsem udělal jen jednu nehorší zed, páč tam byla opadaná omítka v jednom pokoji na dost velkých místech.(defacto se tam natahoval cca 1m2) Když jsem to říkal A. tak jsem mu rovnou navrhnul, že mám něco doma, že to vezmu v neděli sebou. Dokonce jsem je přemluvil, at už mě vyzvednou v něděli v 9hod, zkoušel jsem to na 8mičku, ale to mě neprošlo.
Původně tedy chtěli vymalovat jen dva pokoje a nakonec jsem dneska stihnul doldělat všecko co mi včera scházelo + jsem jim domaloval další dva pokoje (páč barvy je dost  a stejně mě zaplatili celý den) a dále jsem jim opravil vstupní dveře , který drhly o podlahu, a vyměnil v koupelně sifon pod umyvadlo :-). Dneska si pro mě přijeli dřív a protože ta massa byla v několika vrstvách a ještě nešla brousit páč nebyla pořádně suchá, tak jsem je poslal dom at mě vyzvednou nejdřív za hodku a navíc jsem tam po sobě uklízel, na kolenou s hadrem na podlaze :-), Přijel pro mě napodruhé akorát , když jsem došroubovával poslední krytku na vypínač a měl jsem již uklizeno a sbaleno a tak jsem se zeptal Antonia " voce esta satisfeito com meu trabalho " a uslyšel jsem odpověd "muito bom, legal, ótimo, linda" a to mi stačilo. Jsem rád že jsou spokojený a já defacto taky za ty dva dny jsem teda dostal 160brl celkem a po cestě co mě vezli domů mě ptali zda jsem volný příští víkend :-) dal jsem jim ještě jeden můj letáček, na který jem dopsal na sebe mail, páč se mě Antonio ptal na telefoní číslo a to já zatím brazilský nemám , páč mám Normu :-).
Domluvili jsme se že mi napíšou a já zkusím spočítat kolik materiálu na to koupit a jel bych tam s nima :-) což si zase pochvalovali. Dneska jsem od Antonia odmítl 20brl na jídlo do hospody, páč jsem si za těch včerejších sebou udělal pár tousíků :-)na kterých jsem tu už 5měsíců živ :-) a když jsem mu řekl že mám sebou svačinu tak se taky divil.
Takže zákazníky mám a jen aby se rozhoupali jak a co , páč paní Ró chce vymalovat celej svůj barák kterej je prý 400m2 :-), tak jsem na to zvědavej.(Tam jsem ještě nebyl)

Zítra mám tedy jakoby volno a tak tu Normě natřu další zed plotu na co mám barvu a co jsem již minulý týden připravil při čekání a pak asi vytisknu pár desítek letáků a zajedu na kole asi 15min tam do té čtvrti naházet to schránek, páč tam jsou panečku residence :-)


A po cestě vám vyfotím nové retardéry co u nás v ulici vyrobyli místní cestáři :-)

No a ted už se fakt těším do postele a těším se na pořádnou matraci, doma jsem měl tuto a klidně bych s ní nepohrdnul ani tady :-)


a zde pár fotek domečku na pronájem v Rio de Janeiro je to defacto 4+1 s betonovou zahrádkou(asi 100m2 plácek před a za domem) a otevřenou garáží :-) za kvalitu fotek se omlouvám .....








Jo a v CR začal školní rok.... 





tam jak je ta střecha je ta hospoda :-)









česká klika se hodí i v Brazílii 


3 komentáře:

  1. Super jak to do sebe začíná zapadat a rozjíždět se to. Shodou okolností můj kamarád taky začal s hodinovým manželem v matičce Praze a i tady se hraje na reference. Možná ne tolik jako v Brasil, ale taky. Asi ale budete mít každý jiné postupy práce jak tak čtu, i kvůli klimatu, ale hlavně asi kvůli potřebám k tomu určeným neboť co je v Praze není v Riu a naopak. Ale třeba se pletu. Každopádně zrovna čtu o práci vás obou a je to dobré porovnávání :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně se ti to rozjíždí.. Každopádně teď zrovna toto řeší můj kolega a začal s hodinovým manželem v Praze a i tady se dost hraje na reference. Každopádně asi budete mít jiné postupy kvůli odlišným podmínkám. Co se sežene v Praze se nesežene v Riu a naopak. Ale je to dobré srovnávat podobnou práci na dvou odlišných místech světa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ladislave vítám tě tu:-)
      Omlouvám se, ale komentáře nyní procházejí cenzurou " páč jak je vydno je tu s náma taky Vyližte Siprdel" tak do té doby než tu dostane ban to tak bude.

      Tak kámošovi přeju hodně štěstí :-), srovnávat to podle mě nejde (páč kdybych byl v CR určitě bych nedělal to co tady) Tady to taky není na furt mám jiné plány a nyní jen prostě potřebuju už ten pobyt tady nedotovat, ale bejt soběstačnej, tak asi proto to dělám. Ta cesta je asi pro mě nejrychlejší. Dělám součastně také na jiných projektech, které by mi do budoucna měli uživit a to je celé tak v kostce.

      Vymazat

zase anonym... no fuj