úterý 21. srpna 2012

HODINOVÝ MANŽEL V BRAZÍLII

Čas tu pro mě plyne nějak jinak než jsem byl doposud zvyklý, za týden se udělo několik zajímavých věcí a tak to zkusím vzít nějak popořádku. N. a Filip mi se zapojili do hledání manuálního jobu pro mě(samozřejmě že počítám s tím, že bude nějaká provize), N. mi do toho dělá sekretářku a dohodila mi  tu ro jednu sousedku v jejích letech byznys v česku známý jako hodinový manžel :-) a tak jsem tady v Brazílii dělal sousedce hodinového manžela, montoval poličky a skřín a dotahoval co se kde dalo a možná až našetří další 50brl tak si mě pozve zase. Udivuje mě ale neustále jak tu lidi žijou, protože i když nejsem zrovna nejpořádnější člověk, tak prostě prach a pavučiny jsme utírali několikrát do roka a to co tu vidím tak tady to je tak několikrát do desetiletí. Na druhou stranu tzv střední třída co tu má služku tak uklizeno většinou maj... Tak to je jen takový poznatek z místní kultury.
Jinak od pátku N. volá do jedné stavební firmy, kde hledaj cizince a je to sranda, jako když jsem já volal k N.když jsem sháněl bydlení. V pátek jí řekli at volá v pondělí , v pondělí jí řekli že se jí ozvou do večera a nevím jak to probíhá dál páč jsem s ní od včerejška nemluvil, ale kdyby to bylo brazilský tak budem volat do středy a pak do pátku kdy už bychom se něco molhli dozvědět :-).

Další takovou raritkou, která se tu děje asi častěji je že přjde od někud zatoulanej kun, kterej asi někomu bude patřit a trošku vám přehrabe odpadky na ulici, mi tady máme tu smůlu, nebo štěstí jak se to veme, že shromaždiště odpadků je téměř před vstupem na farmu a tak mi nezbylo nic jinýho (protože by to nikdo neudělal) než ten bordel zase dát zpět . Mezi tím se u mne zastavilo několik aut (což tu nebývá zvykem u nás v ulici) a hledali něco co jsem jim stejně neuměl vysvětllit, takže měli smůlu :-)

Moje brazilská osmiletá profesorka mě zkouší z portugalštiny pokaždé když se vrátí z ranní školy a nudí se, páč zbytek dětí tu chodí do odpolední školy Odměnou za to je pro ní internet a youtubko,kde si pouští místní hity :-) a občas mi je i zazpívá :-)

Seznam tu za mnou chodí jako pes :-) a leze mi pořad pod nohy od té doby, kdy byl osvobozen od bodlin je to snad ještě intenzivnější a tak má o de mne jak jinak než pár bílých fleků, páč na něj občas kápne barva. Na další práci co by se dala dělat na farmě, nebo alespon dokončit třeba zminovaný bazén je potřeba matroš a zase to tu brzdí prašule, páč co jsem pochopil N. se kouká po novém(ojetém) autě.

Takže stav je nyní takovej, že jsem na chodbě plné dveří a jde o to kam se nyní vstoupí a který půjdou otevřít s dobrou českou klikou:-)

i malíři v Brazílii doporučují :-)

4 komentáře:

  1. Shánět si tam full time manuální práci, třeba na stavbě, má to value?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pro mě to má value, z mnoha důvodů. Neříkám , že to budu dělat roky, ale pro určitej posun to pro mě value má. Ano slyším to z vícero stran, že jsem zamrzl v roce 95, ale netvrdím, že tam zmrznu roky, to určitě ne. Každopádně to má value minimálně v tom, že se víc rozmluvím a o to jde a pak si tu vybuduješ nějaké kontakty a to value má taky. Protože jsem nováčkem s prací na netu tak prostě musím přejít na manuální režim a vydržet i s tím objevováním možností na netu a zvětšováním ROI. Mluvit pořádně neumím a asi by mě někde v kanclu těžko vzali a to i bez papírů.To je další věc, že po sléze máš možnost využít někoho pokud o tebe bude stát, že ti tu pomůže s papírama...
    150k brl na investici nemám, někde musím začít...a objevovat nové prostředí má taky něco do sebe i kdybych pak měl dělat nějaký weby v pt o stavebnictví :-)
    Člověk musí bejt v pohybu a je fakt, že prostě se musím naučit pracovat líp na netu, na druhou stranu mě při manuální činosti prostě napadaj neuvěřitelný věci a tak jde jen o čas. A jasně že je to taky o mý hlavě...

    OdpovědětVymazat
  3. Takhle okomentovaný ten nápad působí rozumněji.
    btw máš špatný odkaz na obrázku kliky v tomhle článku, chybí l

    OdpovědětVymazat
  4. Působí rozumněji :-), je to cesta... kam momentálně směřovat... jak říkám je to o mý hlavě a musím prostě od nuly někam dál tot vše. Nápadů je spousta a spousta jich půjde uskutečnit krůček po krůčku a spousta spadne do zapomění..., pro mě je ten pohyb důležitej i když z toho jakoby nic nebude, nebo není , tak ve skutečnosti z toho "NIC" je vždycky "NĚCO"

    Děkuju za upozornění na špatnej odkaz, už jsem to opravil a snad klikaři odpustí :-).

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj