čtvrtek 7. června 2012

EVROPSKÁ PACHUŤ V BRAZÍLII

Elektrikáři pořád nepřišli :-), N. za mnou vždycky přijde, že jim volala a že přijdou tehdy a tehdy a oni nikde. Pro změnu zase prší (jsou přeháňky a zataženo) a tak elektrikáři dle stavu počasí nepřijdou, páč by museli překvapit i sami sebe. K tomu aby s to hnulo jepotřeba zase něco dokoupit a udělat práci která by udělat šla. Tak uvidíme.

Když to tak vemu kolem a kolem tak čas mi tu letí nějak strašně rychle, nevím proč, ale teorii mám. Ono když je člověk kouslej na internetu a snaží se něco tvořit tak je to prostě časově náročný a nevnímá ten čas co utíká, řekl bych že na netu čas běží úplně jinak. Páč když jsem šel zase spát tak bylo nad ránem :-) a je to jako by se člověk vracel z flámu.  Včera jsem měl zase výpadek internetu asi tak na 3-4hodiny a nakonec jsem to s mladým nahodili. Ty koncovky jsou tady fakt mizerný a jak hnou se svým routrem tak mi to nejde. Uf. Nicméně n. nešla ani TV takže buď to bylo taky koncovkou nebo to opravdu pár minut nešlo :-) kdo ví, ale mladej mi to nevytáhl, páč ještě spal.

Včera jsem cálnul účet za elektriku a oproti minulému měsíci se zvedl nevýrazně tarif na 0,52638, takže u třetího desetinýho místa za 1Kwh.  Zvedla se mi i trochu spotřeba  a platil jsem tedy 23,16BRL jen pro zajímavost :-), nicméně upozorňuji, že nemám, lednici, pračku atd. Jen noťas, světlo,sprchu, nabíjím telefon a mám kontaktní gril a  překapávač.(kde mi praskla skleněná konvice), takže jsem dokapal, než seženu náhradní :-).

Včera jsme zahlédl zprávu, že španělé budou pravděpodobně potřebovat injekci , aby se jim nesložili banky a tak se to začíná opravdu vyvíjet v evropě zajímavě. Bude to boj a určitě během pár měsíců přijde něco většího. Taky jsem se pousmál na tím jak je David Rath ve vazbě "nerath" a poukazuje na to že je to nedůstojné a ponižující a že vazba je pro lidi, které chce systém zlomit. No připadalo mi to výstižné, jak od ubrečeného děcka. Taky jsem četl, že jeho kolega straník Hašek má, či měl údajně dostat (nebo strana na volby) 40mega od ČD jako provizi.Jestli by jim Jančura ze STUDENT AGENCY ušetřil 150mega ročně jak tvrdí a myslím, že se jim dá věřit víc než politikům, pak chápu to lobby pro ČD, páč stranickej provoz taky něco stojí a horší časy přijdou brzy. Když tady nad tím tak  občas přemýšlím, je to fakt hnus co se okolo vás děje a z médií už snad nic pozitivního nevyleze, snad jen to že by to ti kluci dali na tom EURU, ale to asi těžko hrozí.

Počítám, že olympiáda bude mít už hořkou pachuť evropskýho smradu, škoda no.

No a tady něco o mém oblíbeném španělsku, vyšlo to až teď, ale je to známé už dlouho, důvod proč jsem tu.

12 komentářů:

  1. blazne, dneska je svatek... corpo santo nebo jak se to jmenuje. Dneska neprijde nikdo ani kdyby si jim dal extra kilo :D

    OdpovědětVymazat
  2. No že by 40dní po velikonocích už nastalo :-)
    No elektrikáři mají svátek asi už 3týdny

    OdpovědětVymazat
  3. jo je to boj. Nejlepsi je, kdyz to mas pod kontrolou ty a ne Norma. Ona je na tohle zvykla. Ty jako cech bys mozna dosahl uspechu tim, ze bys jim volal 3x denne. Mozna by po tydnu prijeli, ale i to nemusi byt pravda a jeste bys provolal 50 brl na kreditu :)

    OdpovědětVymazat
  4. třeba to dopadne tak, že to jinak nepůjde a udělám to sám. Asi bych si na to troufl no, když už nic jiného nezbývá :-). To že maj nějakej svátek vůbec neregistruju, páč kdyby tady nebyl datum tak ani nevím kolikátýho je :-). Za chvilku už budu muset na výlet k sousedům :-), mrknout se jak to tam vypadá :-) na tom mostě

    OdpovědětVymazat
  5. na moste?
    no ja se na to taky zmoh sam... "opravil" jsem tady zasuvky ve zdech a svetlo. Diky za moje elektrotechnicke vzdelani, ale pravdepodobne bych to zvladl i z netu... a to sem predtim v te dedine, kde sem bydlel nebyl schopnej opravit jednu zasuvku v pizzerce 5 mesicu. Myslim, ze se tomu rika ze nouze naucila dalibora housti nebo tak nejak

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych se do toho pustil, jenže nevím zda jim n. už něco nedala. Však filda, kterej je teď ve svých 80+ nemocnej páč se mu asi otevřela noha jakjsem pochopil, tak se taky na mě blbě koukal, když jsem mu vzal práci a natahoval jsem zdi :-)atd. Naštěstí si tady najde vždycky něco jinýho a o víkendu maloval u n. páč tam měla plíseň, ale on to jenom přemaloval, ačkoliv jsem n. ukazoval co na zeď stříkám za sračku no. Jsou tu jak děti hlavně že je to hezký, ale funkční už to bejt nemusí :-) Původně když jsem tu byl poprvý tak z n. vyšla věta, že bych ten barák opravoval sám a platil jen 380BRL/měsíc nakonec si to rozmyslela a platím 680BRL + elektriku. Internet mám grátis páč tu dělám na baráku, ale nemusel bych, jenže s tou úrovní tady si raději všechno dělám v klidu a ještě se snažím tvořit něco na netu( zatím s malými úspěchy :-) ). Za sračky na plíseň jsem už utratil dost no a už mi zbejvá vystříkat poslední pokoj a bude snad pryč no. Z té plísně mám už asi paranoiu.
    PS: jedu do Paraguaye :-)

    OdpovědětVymazat
  7. :D jojo Paraguay je potreba voe, kazde 3 mesice :D

    ja nic jineho opravovat uz nebudu, jednak sem liny a druhak je to investice, kterou mi nejspis nikdo neproplati a fakt nemam na to cpat prachy do cizich objektu, vlastne ani do svych.

    OdpovědětVymazat
  8. jo jo každé 3měsíce :-), no hlavně že ti jde telka a net ne to stačí. Chodíš už s turistama po rocinhe?

    OdpovědětVymazat
  9. ne spis se dostavam uplne nekam do silenych sfer a budu tady provadet nejake potentaty na tom Rio+20. Zacinam bejt nasranej na interakce s lidma. Borec s kterym tenhle projekt s turistama pachtim zjistil, ze mi nemuze zaplatit. Tak ted ceka nez mu nekdo da prachy na ten jeho projekt a me nebavi mu ukazovat, ze by to slo i bez penez.
    Pujdu delat do hotelu nocni za 600 na bleka a budu mit alespon castecne klid delat to co potrebuju :))
    To je proste porad dokola tohle vsechno

    OdpovědětVymazat
  10. Noční v Rocinhe v hotelu jo?, bude z tebe recepční, nebo hlídač ? nebo co ještě by se dalo dělat v oci v hotelu :-), No jestli tam maj internet, jako že asi jo, tak proč ne? Já se budu muset obout do řeči, cítím to čím dál víc jako nutnost.

    OdpovědětVymazat
  11. na rocinhe myslim hotely nemaji. nejaky jsou na sao conrado, ale tam chteji carteira do trabalho a tu bohu(dik)zel nemam. U netu sedej recepcni, ne? :) jako hlidac bych si musel poridit iPad

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj