neděle 17. června 2012

EURO 2012 - FOTBAL V BRAZÍLII

Včera jsem byl po více jak měsíci od nás z vesnice, jel jsem do centra a tam zakotvil v jednom baru, kde dávali na telce EURO 2012, takže jsem tam čuměl na bednu jak tam ti naši kluci hraji a na druhé běžel zápas GRE-RUS, tak to bylo hned vidět jaké máme šance :-). Cesta mi od tud do centra trvala busem asi 1:40min a pak něco pěškobusem než jsem narazil na to správné místo. Bar byl poloprázdný, ale občas se zastavovali lidé na ulici a pár minut fotbálku národních týmů prožili společně s námi. Po skončení fotbalového EURA hned běžel další zápas kde hrálo Botafogo, ale od 21hod zdejšího času byl další, kde hráli chlapci z Fluminense, což jsem pochopil, že v této hospodě je to zřejmě největší favorit. U nás na vesnici se fandí převážně Botafogu, ale tady se to tříštilo. Jasně, že se mě ptali místní tisíkrát komu tedy fandím a protože upřímě nikomu, tak jsem fandil tomu kdo zrovna fandit potřeboval v této hospůdce, tedy Fluminense.Nakonec vyhráli 4-1 a byl to nářez.

Celé odpoledne a večer jsem prožil na dobré vlně a vrátil jsem se k nám na vesnici něco po druhé ráno a to s radostí a úsměvem z nových zážitků.  Tedy mám tam v té hospůdce spousty nových brazilských kamarádů, kteří měli radost z toho, že jsem my jako češi postoupili dál, páč tady to sledujou asi daleko víc a fotbalem tu žijou a žijou.......

Taky jsem docela koukal že dost těch chlapíkůco jsem tam s nimi seděl mluvili anglicky a to dobře, tedy líp než já :-) a tak jsme tu naši konverzaci měli trojjazyčnou a šlo nám to pěkně od ruky. Pivko jsme pili z těch jejich 600ml lahví zabalených v tubusu, aby nezteplalo a rozlejvaný do malých sklenek (jako whiskovek) a to tak, že se to nosilo vždy na stůl po jednom :-), tedy o útratu jsme se nějak společně rozdělili a já zjistil zase novou věc a to tu, že tam na to místo jede jeden bus přímo, takže novinka a navíc stoji taky 2,75BRL tak příště ušetřím jeden přestup:-), takže je opravdu dobré vystrčit růžky a prozkoumat neprozkoumané, vždycky si z toho něco odneseš, co má hodnotu.

Tak jdem fandit dál tedy a kdo bude náš soupeř se dozvíme už za nedlouho.

3 komentáře:

  1. Zdravím po delší odmlce.Myslím, že je dobře , že jsi vyrazil mezi lid.Měla jsem dojem,že žiješ pouze v tom domku a stýkáš se jen s N.Myslím,že to leze dost na kedlubnu, jen ajen makat.Chápu ,že chceš žít civilizovaně,ale jak píšeš po 3 měsících je toho dost.Co fauna neobjevilo se ti tam něco nového?Tak se měj a já se budu těšit na další zprávy.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím po delší odmlce.Myslím, že je dobře , že jsi vyrazil mezi lid.Měla jsem dojem,že žiješ pouze v tom domku a stýkáš se jen s N.Myslím,že to leze dost na kedlubnu, jen ajen makat.Chápu ,že chceš žít civilizovaně,ale jak píšeš po 3 měsících je toho dost.Co fauna neobjevilo se ti tam něco nového?Tak se měj a já se budu těšit na další zprávy.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, nic nového se neobjevilo, krom toho že Seznam chodí spát přes den na zápraží "mého"domku a někdy si dovolí vlést i dovnitř. Je to hodnej pes a brání tady naše teritorium :-). Jinak odřízlej od světa jsem byl jakože jen něco přes měsíc, kdy jsem nevytáhl z naší vesnice nohu, ale na nákupy chodím a bylo tu jednou to hřiště u nás :-). Pravda je, že ale že se mi to líbilo v tom centru a bylo to něco jiného. Dnes večer vyrážím do BARRY a začínám se připravovat na tu cestu....

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj