pondělí 15. července 2013

PAPEŽ V RIO DE JANEIRO A PRVNI NAVŠTEVA

Tak prvne pro Mordemyho:-). Vstupne na Jezise je 27,36brl od posledniho mozneho nastupu. Jinak kdyby jsi se chtel vydat za dobrodruzstvim,tak by se pravdepodobne dalo pred mostkem do leva uhnout do lesa a vzit to kolmo nahoru kde jezdi ty vany:-). treba by na tebe nikdo neprisel a je to jeste dost velka streka..., ale treba jsi tam uz byl a jdu s krizkem po funuse :-D.

Dalsi pro me nova vec je tato...
Dobrý den,

na základě našeho zjištění došlo k napadení vašeho webu. Pravděpodobně se útočník na váš web dostal přes bezpečnostní chybu v redakčním systému. Následně na váš web umístil několik skriptů sloužících k rozesílání spamu a útokům na další cíle.

Některé nebezpečné soubory jsme promazali, je však velmi pravděpodobné, že se na webu nacházejí další, které je potřeba smazat. Útočník také může skrze bezpečnostní díru soubory snadno nahrát znovu. Situaci je potřeba co nejdříve vyřešit, v opačném případě bychom byli nuceni web odstavit.

Dále byla u webu zakázána funkce mail() pro odesílání e-mailů, aby nebylo možné váš web zneužít k rozesílání nevyžádané pošty.

Důrazně doporučujeme následující:

1) Zkontrolujte si váš počítač antivirovým programem. Je možné, že jej máte zavirovaný a touto cestou mohl útočník zjistit vaše přístupové údaje k webu.

2) Změňte si všechna další hesla k webům, databázím, doménám, e-mailům apod.

3) Zkontrolujte si obsah vašeho webu. Nejlépe uděláte, když obsah celého webu smažete a nahrajete jej znovu. Může se totiž stát, že na vašem webu je umístěn další skrytý škodlivý kód, o kterém nevíme.

4) Nainstalujte si poslední verzi redakčního systému s posledními bezpečnostními aktualizacemi.



S přáním hezkého dne,

Petr Smetana

WEDOS Internet, a.s.
Masarykova 1230
373 41  Hluboká nad Vltavou
no nevim proc si zrovna vyhlidl nase weby ale asi to budu muset vsecko smazat a nahrat znova. Pokud by mel nekdo napad ci zkusenosti jak to lepe zabezpecit tak sem snima... jeste par let na netu a bud ze me dobrej zacatecnik...jinak to znamena ze se po vecerech nebudem holt nudit no:-):-):-). Co z toho ten hacker ma kurna? 

Ze by jsme slapli nekomu ma kuri oko? Pokud nekdo umi rozvest tak budu rad za info...



A je to tu...prvni oficialni nasteva spolecne s papezem je tu.


Norma je zrejme cim dal tim vic bez penez a tak mi nabizi k pronajmum dalsi baraky ci pokud bude zajem tak k odprodeji do budoucna :-):-):-):-). Kdyz jsem doma tak me od ni ceka pozdrav ve smyslu ze nekde neco potrebuje na rychlo opravit a tak mi rika ze jsem jeji laska a ze mi pujci svoje nove auto kdyz budu chtit a mezi tim mi vyklada jak chce o de mne vymalovat mistnosti co jsem nemaloval, protoze je ma dost plesnivy a vidí ze my s plisni slusne bojujem a plesnivy to nemame:-):-):-) navic se ji samozrejme libi ze ma najemniky, kteri ji to zvelebujou a ne vybydlujou jako ostatni proto zrejme ty nabidky... Tak zkusime to auto pro tu navstevu na letiste :-) a pockame co Norma do budoucna pripravi za nabidky...

4 komentáře:

  1. Díky za info, ideálně bych si to fakt nejraději vyšlapal celý sám, no uvidíme, možná mám jen "velký voči" a po pár kilometrech mě budou tak bolet nohy a záda, že se rád svezu...

    K tomu Wordpressu: Pár měsíců zpátky proběhla na netu zpráva o masivním hacku WP webů a co jsem Googlil a četl různý "řešení a doporučení", docela dobře z toho vycházel tenhle plugin: Better WP Security

    Mám to na svým blogu, těch možností nastavení je tam fakt hafo a většinu je lepší udělat ještě než začneš na ten WP web cpát content (například změna prefixů k databázi může teoreticky rozhodit celej web), takže jestli teď znovu nahazuješ weby, zkus tam nacpat i tenhle plugin a trochu si pohrát s nastavením.

    Jinak ta "bezpečností chyba v redakčním systému" bude s největší pravděpodobností taky nějakej plugin pro WP: Velká část z nich je shit (o šablonách nemluvě) a není až tak neobvyklé, že když to stahuješ někde z netu, tak v tom jsou narvaný různý "škodlivý kódy". Chce to googlit každej plugin jestli o něm je na netu dostatečný množství zmínek, jestli to lidi používají a jaký s tím má kdo zkušenosti... A ideálně ty pluginy spíš nepoužívat.

    Jinak taky není pravděpodobný, že by tě někdo "záměrně" hacknul, naprostá většina těhle "útoků" IMHO probíhá automaticky...

    OdpovědětVymazat
  2. OK diky za info ohledne WP. Ted si s tim trochu hraju a zamerim se na to... nicmene je to zkusenost co si budem povidat a asppon si clovek bude vazit vic svy prace a nauci se dulezity veci treba i zalohovat :D.

    Hele jsem trochu skeptik a myslim ze by jsi ten splh mel tedy brat i se spacakem pac za den to ze spoda jen tezko das, je to fakt streka fakt urcite na celej den vyprava... pokud vzdrzis jeste par dni tak s nejvetsi pravdepodobnosti pujdeme s navstevou na "Jezise" a tak ti dam vedet zda te v tom druhem useku ceka nejaka hlidka ci straz atd :-), ja tam cekal dve hodiny a kupodivu se me sel zeptat policajt jestli je mi dobre :D asi jsme mu pripadal moc unavenej :-) kdyz jsem si tam tukal do mobilu :-)

    No marne ocekavam nejaký tvuj nahled na BRASIL...

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, to očekává víc lidí, nejsem schopen to dát dohromady...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tady to máš: http://psychoanalyza.com/brazilie/

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj