neděle 27. ledna 2013

ZÁŽITEK V NOCI


Na každodenni   jizdu autobusem jsme již zvykli. Robátka jsou rádi úplně vzadu na pětce. To se o mě řici rozhodně nedá. Zablokovaná  páteř a prsa na zádech - je jen pro otrlé. Vpředu a uprostřed to je v pohodě.

To co jsme ale zažili minulý týden o vikendu ( v noci ) bylo maso i pro světoběžníka. Nastoupili jsme kolem 23h v centru a po pár kilometrech začalo normálně pršet a za chvilku slejvák neuvěřitelnej. Takovou průtrž jsem ještě nikdy nezažila. Byl to předposledni spoj. Po půlnoci o vikendu je to větši problém se dostat na okraj města s minimálním přestupem. Do autobusu se narvalo kolem 25 teenegerů a v tu chvili byl autobus nacpanej k prasnuti. Dostali jsme se do zácpy. Po silnicich se valilo 50cm vody a teklo to na schody autobusu. Když jsme projižděli kolem favely, kde to je kopcovité a sama zatáčka, bylo místy metr vody a přes autobus tekla voda ze skaly. To už děti brečeli a mě bylo hrozně. Báli jsme se. Nejenom vody, ale to už začali mladý řádit. Skandovat, řvát a zpivat. To všechno ještě šlo, byl to jenom hluk…….

Pak se rozhodli demolovat autobus. Mlátili pěsti  tak dlouho do střechy, až se jim povedlo ten vnitřek rozbit. Jim to nestačilo, tak rozkopali dveře, které už nešli zavřit. Seděli jsme naproti, do autobusu teklo a my jsme byli nohama ve vodě. Mezitim řev, který jsem nezažila. Najednou to ztichlo a bylo slyšet sklo. Vymlátili zrcadlo u dveři. Už nebylo co rozbit. Postupně začali vystupovat. Na každé další zastávce někdo. Bylo po všem, byl klid. Za celou dobu jim nikdo nic neřekl, nikdo se nesnažil nic dělat, nikdo nikam nevolal. Nedivim se, v tu chvili to jinak nešlo.

Nebyl to hezký zážitek, ale je po všem – nikomu se nic nestalo*** Ale proč se toto děje???  Nevim !!!

Tak a trošku fotek pro 2299 ale i ostatní zatím bez popisu  :-)


přípravy na karneval vrcholí a pár dalších 

14 komentářů:

  1. Ahoj světoběžnice.

    Ty nemáš někdy stavy, že bys něco roztmlátila? Specielně jako teenager jsem měl tuhle chuť dost často, většinou jsem byl asi příliš velká sračka na to něco takovýho udělat (dneska už bych byl sračka, kdybych něco takovýho naopak skutečně dělal). Je to samozřejmě "špatně", na stranu druhou mi to připadá jako docela upřímnej a v konečným důsledku vcelku neškodnej projev.

    Prostě ty lidi mají něco v sobě a to něco je ničí a to něco v těch lidech není náhodou a to něco je nutný nějak zpracovat a zdemolovat bus je ještě celkem "v pohodě" (byť je to zoufalej protest proti realitě), mohli třeba jít místo toho někoho zabít nebo znásilnit. A dost možná půjdou, časem... Ale spíš se z nich z většiny stanou normální slušný brazilci a budou se snažit chovat slušně. Což mi teda přijde (pro ně) možná ještě horší, než kdyby začali třeba někde krást nebo tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mordemy,tyto stavy jsem nikdy neměla a jsem za to ráda. Zase mám stavy kdy nadávám nebo brečím.Ale ok je to věc názoru.Ty kluci jsou určitě jiní když jsou solo a jini v partě.Nemyslím, že to byla potřeba něco ničit, ale předvádět se před publikem.Co je horší - být normální - co je to být normální??? Pro mnohé ani já nejsem normální***

      Vymazat
  2. Ja jen dodam ze mi to cele pripadalo jako scenka z filmu Nolana. Ten manik zrejme vudce party ma pres cely zada vytetovanou lebku s kloboukem na ruzich v obliceji divnej typek... Klid nastal az kdyz se porezali pri tom rozbiti zrcadla. Kazdopadne nikdo vcetne me nikomu nic nerekl. Ridic si vytrpel nadavky (podle myho nazoru by je mohl vyhodit a bylo by to zajimave jakej by to byl styl. Do toho vseho voda jak kdyz jses pod prehradou kterou upousti protoze ten usek byl proste na skale a tam se voda nevsakne ze silnice se stala reka... a muzu rict ze jsem jen pocital kolik lidi vystoupi aby jsme nebyli moc lehky a nestal se z nas bus obojzivelnik:-).
    Odpovim za sebe :
    Kdyz jsem byl v jejich veku nevim proc choval jsem se uz dost jinak, nikdy jsem sei nepotreboval vybijet nicenim nejakejch veci. Mozna proto ze jsem se nenudil a porad bylo co delat:-) at ukoly od rodicu nebo vlastni zajmy. Navic jsem ve :-)14ti odesel od rodicu na skolu a vracel se cim dal min a min ... Kdyz mi bylo lehce pres dvacet tak jsem mel zachvaty vzteku v praci kdyz to neslo podle mejch predstav pac jsem cejtil asi velkou zodpovednost za vsecko okolo. Pravda je ze kdyz jsem rval "jak protrzenej" tak se dali veci dl pohybu a to bylo neco pro moje ego zrejme. Pak jsem se nejak uklidnil a fungovalo to i bez rvani a nakonec jsem skoncil tak, jak jsem skoncil :-) ... a pokorne rikam diky za to nakopnuti...

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravim vsechny,
    tohle je proste divny a pro Brazilii necekany. Ale veci se meni a jsou asi i vyjimky. To muselo byt v navaznosti na to radeni zivlu ne?

    Smile ses si jistej ze ridic je schopen vyhodit 25 fracku bez lynce? V evrope kdyz zacnou treba skini radit, tak se stahnou i policajti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim tez...i jako Smile :-)
      nepripadalo mi ze by to melo navaznost s tim destickem :-)to ne stalo by se to i bez deste dozajista... spis jela mladez zpet z nejakeho vesely a posilneni alkholem si zaradili i kdyz zase moc upito jak to vypadalo nemeli.
      Nevim jak u vas ale tu fakt slusne vrcholi pripravy na karneval ( na ipanema byl i v sobotu jakoze zkouska na ostro ) a jakoze jsem to nezazil predstavuju si tejden poradneho radeni vsech brazilcu... jsem zvedavej.

      Ridic to mel dozajista tezky a to co musel snist od tech "fracku"a do toho fakt ridil pomalu lod :-) tak kloubouk dolu( ten co mel ten frajer vytetovanej na te lebce na zadech ). Lync verbalni byl a deticky ze stredni tridy brazilcu byli fakt dost nevyspytatelny a jeden predcil druheho ze ten jeho kopanec ty dvere znicil atd...
      Respekt mladejch nebyl nad nikym ani nad nicim i kdyz jedna svetla chvilka se objevila, kdyz si zapalovali cigo v buse samozrejme a jeden rekl" koukej kamo jsou tu deti " tak kamos sel kourit k pomalu se rozpadavajicim dverim.

      No jizda busem na "nasi" lince je fakt zajimava atrakce

      Vymazat
  4. No, ja myslim, ze ridic nemel moc na vyber. 25 sasku je porad 25 sasku a je dobry "vedet", co si muzu dovolit. Samozrejme jet spolu, tak uz by to byla jina liga :D :D

    A skoda, ze z toho nemas fotky :)

    OdpovědětVymazat
  5. :D
    fotky :-), v precpanym buse delat fotky moc dobre nejde a navic me to fakt nenapadlo, nejsem reporter :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ale mohl by si byt, kdyz uz ses ten ferda mravenec :)

    OdpovědětVymazat
  7. http://sternian.sweb.cz/
    Měl bys tomu webu trochu pomoct, dělal ho imbecil tvojí úrovně, tak buď solidární lopato

    OdpovědětVymazat
  8. Neni co cist, svetobeznici :(

    OdpovědětVymazat
  9. Už chytnul ten tvůj zkurvenej parchant nějakou pralesní nemoc? Doufám, že vám tam brzo chcípne. Čím míň degenerovanejch hovad, tím líp. To musí bejt taky extra zkurvenec, když ho zplodila kurva a dement.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sternove si nedaj pokoj a ukajej se spamem. Pro tvuj vyron tu tu necham par dni viset, kdyz sledujes dementy a poctive to ctes.

      Vymazat
  10. A pritom se toho tolik deje.
    Mam neco rozepsaneho o tom jak jsem zeregistroval karneval a tak se budu snazit to sem dat co nejdriv.

    OdpovědětVymazat

zase anonym... no fuj